perjantai 30. syyskuuta 2016

Sairastupa taas vaihteeksi...

Isossa perheessä on hyvin luonnollista että perheessä ollaan sairaana useammin kuin pienessä perheessä. Tai oikeastaan kun yksi sairastaa ensin, kiertää kaikki pöpöt hyvin usein koko perheen vuorotellen ja pahimmillaan vielä useampaan kertaan.

Tällä hetkellä meidän perheessämme sairastaa minä. Kuumetta, yskää, lihaskipua ja kaikkea mahdollista flunssaan kuuluvaa noiden väliltä. Olo on ihan järkyttävä ja esimerkiksi eilen nukuin suurimman osan päivästä kun mihinkään muuhun en kyennyt. Vuorotellen paleli ja hikoilutti ja mikään asento ei tuntunut hyvältä kun lihaksia särki ja ne olivat kosketusarat. Lisäksi yskitti niin että oksetti ja tuntui että keuhkot tippuvat hetkenä minä hyvänsä yskimisen vuoksi.

Tänään aamulla olo oli jo hieman parempi, mutta heti kun yritin tehdä yhtään mitään olo huononi. Hikoiluttaa ja tuntuu siltä että tekisi mieli hillua alasti mutta heti jos vaatteita yrittää vähentää niin palelee. Onneksi J on vapaalla koko viikonlopun ja hän onkin auttanut todella paljon, muunmuassa vienyt lapset eilen ja tänään päiväkotiin yövuoronsa jälkeen koska oma oloni ei sitä ole sallinut. Ja kyllä, vien lapset päiväkotiin jos itse olen sairaana kunhan lapset ovat terveitä. En nimittäin saisi hetkeäkään levättyä jos neljä lasta riehuisi kotona ja olisi koko ajan vaatimassa jotakin.
Joidenkin mielestähän on lähes pyhäinhäväistys jos vanhempi ei pidä lapsia kotona kun itse sairastaa, mutta minä voin sanoa suoraan että tahdon parantuakin joskus ja siihen auttaa lepo joka taasen ei neljän lapsen kanssa ole mahdollista kuten yllä jo totesinkin...

Tällä hetkellä yritän parantaa itseäni lepäämällä, särkylääkkeillä, finrexinillä, panadol hotilla ja carmoliksella. Ja todellakin toivon ettei tämä pöpö jää turhan pitkäksi aikaa perheeseemme sillä ei ole kiva sairastaa ja vielä vähemmän kivaa on se jos lapset sairastavat. Jo pelkät normaalit kotityöt tuntuvat tällä hetkellä ylitsepääsemättömiltä saatika koiran ulkoilutus ja minun täytyykin kiittää onneani, että J on auttanut myös ulkoiluttamalla koiraa. Eilen J tuli jopa ruokatauolla kotiin käymään jotta sai autettua laittamaan lapset nukkumaan ja käytti koiran. Itse nimittäin nukahdin jo hieman kahdeksan jälkeen...

Onko teillä hyviä vinkkejä flunssan selätykseen?

2 kommenttia:

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)