torstai 29. syyskuuta 2016

Raikasta juomaa Raikastamolta!


Saimme Raikastamolta joku aika sitten huikean paketin joka sisälsi pillimehuja, sekä limuja. Paketista paljastui kuusi eri makuista limua ja neljä eri makuista pillimehua joita pääsimme testaamaan. Varsinkin pojat olivat tästä yhteistyöstä todella innoissaan sillä he tykkäävät kun saavat esimerkiksi pillimehun evääksi ulos ja itsekin olin innoissani kun testattavat tuotteet olivat luomua.

Alkuun voisin kertoa hieman Raikastamosta yrityksenä. Tarina alkoi kuudesta ystävyksestä joita kaikkia yhdisti haave omasta omenatarhasta. Kellään heistä ei kumminkaan ollut omaa maata joten he ostivat vanhan mehupuristimen, rekallisen pulloja ja paljon parhaita luomuomenia. Tämän jälkeen he alkoivat valmistaa mehua ometarhan yhteydessä olevassa vanhassa varastossa. Tämä omenamehu voittikin jopa vuoden luomutuote palkinnon. Tästä alkoi Raikastamon tarina ja nämä kuusi ystävystä haaveilevat edelleen siitä omasta omenatarhasta mutta sitä odotellessa he laajentavat valikoimaansa ja tekevät tuotteitaan tunnetuiksi.


Pillimehuista saimme testiimme kaikki neljä makua, eli omena-päärynä, appelsiini-porkkana, karpalo-viinirypäle ja mustikka-omena. Kaikki neljä makua kuulostivat hyvin mielenkiintoisilta mutta etukäteen eniten kiinnostusta herätti itsessäni tuo appelsiini-porkkana joka muuten omasta mielestäni oli sitten lopulta myös paras maku. Pojat tykkäsivät ihan kaikista mauista ja mikä parasta, näissä pillimehuissa ei ole yhtään lisättyä sokeria! Nämä ovat siis monta kertaa parempi eväsjuoma kuin sokerilla kyllästetyt pillimehun mitä löytyy melkein jokaiselta huoltoasemaltakin.
Karpalo-viinirypäle sen sijaan ei ollut ihan omaan mieleeni mutta pojat tykkäsivät siitäkin. Eivät muuten edes vissiin tajunneet että tämä oli terveellisempi vaihtoehto muille pillimehuille ja koska sokeria on muutenkin liikaa melkein kaikessa niin nämä ovat loistava vaihtoehto pojillemme jotka käyvät valmiiksi jo ylikierroksilla ilman ylimääräistä sokeriakin...

Limuista saimme testiin kuusi eri makuista limua joista kaksi ovat uutuusmakuja eivätkä siksi ole vielä Raikastamon verkkosivuilla esillä. Limujen makuina oli: verigreippi, appelsiini, sitruuna, kola, greippi ja bitter lemon. Jokainen limuista maistui juuri sille mille sen voisin olettaa maistuvan ja kolme makua oli ehkä hieman enemmän aikuisen kuin lapsen makuun. Verigreippi, greippi ja bitter lemon saivat nimittäin lapsilta aikaiseksi suun mutristelua vaikka pojat kovasti kilpaa kehuivatkin niitäkin hyvän makuisiksi. Lopputulos oli kumminkin se että kyseiset limut jäivät minulle ja J:lle juotavaksi kun ei pojat niitä halunneet lisää. Poikien yhteinen lempimaku limuista oli kuulemma appelsiini ja oma suosikkini oli sitruuna kun J taas piti eniten kolan makuisesta.


Kokonaisuudessaan tuotteet olivat todella hyviä ja ainakin pillimehut tulevat olemaan jatkossakin hankintalistallamme varsinkin eväitä miettiessä. Limuja en harmikseni ole vielä löytänyt mistään kaupasta mutta varmasti tulen limujakin ostamaan tulevaisuudessa kunhan ensin löydän kaupan joka niitä myy...

Postaus toteutettu yhteistyössä Raikastamon ja Mammalandian kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)