perjantai 16. syyskuuta 2016

Coffee Time!


Mikä olisikaan äiti-ihmiselle parempi yhteistyö ehdotus kuin kahvin testaus? Itse nimittäin olin todella innoissani kun tarjottiin mahdollisuutta testata kahta eri kahvia. Kahvia minulla kuluu nimittäin luvattoman paljon ja olen suhteellisen huono testaamaan uusia kahveja sillä mitäs jos kahvi onkin pahaa.. Nämä kaksi kahvia otin kumminkin testiin ennakkoluulottomasti sillä en voisi hävitäkään mitään vaikkei kahvi maistuisi.


Kofeiiniton versio Cafe Hag pääsi testiin jo heti samana iltana kuin paketti saapui. Minulla on nimittäin hyvin usein töiden jälkeen olo, että kahvi maistuisi mutta sitä ei viitsi enää illemmalla juoda tai yöunien meno on taattu. Onhan kahvi toki hyvää mutta ei ihan niin hyvää että yöuneni menettäisin sen vuoksi. Olen myös yrittänyt juoda teetä tähän kahvin himoon mutta ei se tee ole yhtään sama asia.
Alkuun olin hyvin skeptinen sen suhteen että voiko kofeiiniton kahvi muka oikeasti olla hyvää. Eihän se kofeiini toki tee kahvin makua mutta mieleeni on jäänyt niin pinttinyt kuva että kahvissa kuuluu olla kofeiinia että ilman tätä testausta en varmasti olisi ikinä edes harkinnut kahvia ilman sitä piristävää ainesosaa. Kahvin valuessa jopa J kiinnostui siitä ja tämän perheen mieshän ei tavallisesti voi kahvia sietääkään ja sehän se välillä ärsyttääkin kun kaipaisin esimerkiksi aamukahviseuraa.
Kun pääsin maistamaan kahvia niin yllätys oli suuri. Cafe Hag maistui nimittäin ihan tavalliselle kofeiinilliselle kahville ja vieläpä äärimmäisen hyvän makuiselle sellaiselle!

Kahvin historiasta sen verran että Café Hagin historia alkaa Bremenistä 1906 jolloin saksalainen Ludvig Roselius kehitti kofeiinittoman kahvin, Café Hagin. Kofeiini poistettiin kahvipavuista Roseliuksen itse kehittämällä menetelmällä. Kofeiinin poisto  kahvipavuista tehdään ennen paahtamista. Tämän jälkeen pavut paahdetaan samalla tavalla kuin kofeiinipitoisenkin kahvin valmistuksessa.
Café Hagin nimi tulee sanoista “Kaffee Handels-Aktien-Gesellschaft”.

Kyseessä on siis kevyesti paahdettu kahvi jonka mainostetaan valmistusmenetelmänsä vuoksi maistuvan aivan kofeiinipitoiselta kahvilta ja tämä pitää ainakin omien makuhermojeni mukaan paikkaansa. Varmasti jää tämä kahvi siis käyttöön jatkossakin niin ei tarvitse minun enää iltaisin tuskailla kahvin himon kanssa. Lisäksi Cafe Hagia pitäisi onneksi löytyä kaikista hyvin varustelluista ruokakaupoista eli saatavuudenkin pitäisi olla hyvä.


Toinen testiin saamamme kahvi oli Jacobs Krönung. Kyseessä on tummapaahtoinen 100% laadukkaista arabica pavuista valmistettu kahvi, jonka paahtoaste vastaa suomalaisella asteikolla noin kolmea. Paahtoastehan määritellään yhden ja viiden välillä niin että yksi on vaalein ja viisi on kaikkein tummapaahtoisin. Suomalaisella asteikolla tämä on siis keskitasoa.

Tiesittekö muuten että mitä tummapaahtoisempaa kahvi on niin sitä ystävällisempää se on vatsalle? En tiennyt minäkään vielä vähän aikaa sitten mutta nyt tiedän sen että näin on koska pavuissa luontaisesti olevat hapot ja kuona-aineet vähenevät oleellisesti pidemmän paahtoajan myötä. Sen sijaan kofeiinipitoisuuteen paahtoaika ei vaikuta, sillä kofeiinin määrä riippuu pavun luontaisista ominaisuuksista. Hyvän maun lisäksi vatsa ei siis suutu ihan niin paljon tästä kahvista. Melkolailla loistavaa siis. Lisäksi Jacobs Krönung kahvi on jauhatukseltaan hienompaa kuin muut kahvit joita olen kokeillut ja näin ollen samasta grammamäärästä pitäisi saada enemmän kahvia valmistettua.

Nyt osaa varmaan kiinnostaa mielipiteeni tästä kahvista. Mielipiteeni on että kahvi on juuri sitä mitä luvataankin. Maku on pehmeä eikä todellakaan liian tunkkainen niin kuin tummapaahtoiset yleensä tuppaavat olemaan. Lisäksi maku oli jopa parempi kuin normaalisti käyttämissäni kahveissa ja hieman harmitti kun aamulla kerkesin juomaan vain yhden kupillisen kun olikin pakko jo lähteä töihin. Onneksi töiden jälkeen kerkeää juomaan lisää kahvia ja pitääkin varmaan lähiaikoina lähteä etsimään lähin kauppa josta näitä molempia saa.

Jacobs Suomi Facebook-sivuille pääsee tästä.

Postaus toteutettu yhteistyössä Mammalandian ja Oy Valkoinen Ristin kanssa.

2 kommenttia:

  1. Kiinnostaa kyllä itseäkin oikeasti tuo kofeiiniton, että maistuuko se oikeasti kahvilta! :D Ensi viikolla aletaan täälläkin testailemaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin mun mielestä maistui ihan kahvilta! :D

      Poista

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)