sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Miten valmistaudumme mätsäreihin?

Nyt kun olen oikein kunnolla innostunut mätsäreistä ja osallistumisia on alkanut tulla enemmän, voisin kertoa kuinka valmistaudumme osallistumiseen. Suhteellisen sama kaava tulee varmasti olemaan sitten joskus jos uskaltaudun kokeilemaan virallisia näyttelyitä.


Noin viikkoa aiemmin päätän viimeistään että tahdonko osallistua vai en sillä tällä tavalla yritän opetella siihen ettei virallisissakaan näyttelyissä voi perua osallistumistaan. Joskus lähtö on enemmän spontaani jos kuulen mätsäristä vasta esimerkiksi edellisenä päivänä, mutta pääsääntöisesti pyrin päättämään ajoissa.

Ennen ensimmäistä mätsäriä harjoittelimme hieman kotona ravaamista sekä koiran seisotusta mutta nyt en ole sitä tehnyt sillä en kumminkaan osaa itse sanoa teenkö kyseiset asiat oikein vai olisiko niissä petrattavaa. Mätsäreissä sen sijaan ollaan saatu hyviä vinkkejä ja varmaan jo hieman saatu lisäkokemustakin sillä Windyn kehäkäytös on parempaa kuin ekoilla kerroilla.


Sitten se pesu ja puunaus. Joka kerta on Windyä pese ennen mätsäriä ja sopiva shampookin on ollut vielä hieman hakusassa. Saimme kuvin Ole Hyvä Luonnontuotteelta testiin Luonnollinen Kamu koirashampoon, sekä Luonnollinen Kamu koiran tekstiileille tarkoitetun pesuaineen ja olihan niitä kokeiltava. Aiemmin olin ostanut halvemman shampoon jossa oli mukana hoitoaine, mutta tämä vain tuntui vaahtoavan koko ajan enemmän ja pois huuhtelu tuntui olevan kovan työn takana.
Hieman jännitin sitä kuinka Windyn turkin saisi selvitettyä kun shampoossa ei ollut hoitoainetta mukana mutta toivoin parasta kun aloin Windyä eilen pesemään ennen mätsäriin lähtöä.

Shampoossa oli hyvin mieto tuoksu joka tuntui nenääni hyvin miellyttävältä. Lisäksi shampoo levittyi oikein helposti. Pois huuhteleminenkin oli helppoa eikä shampoo jäänyt turhan pitkäksi aikaa vaahtoamaan. Mieto tuoksu joka oli shampoota levitettäessä ei myöskään jäänyt koiraan joten tuoksun ei pitäisi häiritä koiraakaan pesun jälkeen.
Huolellisen kuivaamisen jälkeen oli vuorossa tietenkin harjaaminen ja olin todella yllättynyt kun harjaaminen onnistui täysin ilman ongelmia siitä huolimatta ettei shampoo sisältänyt hoitoainetta. Takut saatiin selvitettyä ja koira mätsärikuntoon.
Vaikka tämä shampoo ei olekaan halvin mahdollinen niin pienellä kokemuksellani sanoisin että Luonnollinen Kamu shampoo on hintansa arvoinen.


Koska nyt oli koira pesty ja puunattu, ajattelin että olisi hyvä pestä myös Windyn peti. Siispä tuumasta toimeen ja peti pesukoneeseen ja pesuaineeksi Luonnollinen Kamu sarjan pesuainetta.
Hyvin tuli peti puhtaaksi ja tuoksu oli hyvin mieto eucalyptuksen tuoksu joka sekin hälveni hyvin pian kuivumisen jälkeen.

Voinkin suositella molempia Luonnollinen Kamu sarjan tuotteita hyvällä omallatunnolla ja heti kun tuotteet alkavat olla lopussa, etsin varmasti jälleenmyyjän jolta näitä saa ostettua lisää.

Postaus toteutettu yhteistyössä Mammalandian ja Ole Hyvä Luonnontuote verkkokaupan kanssa.
Mammalandian Facebook-sivut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)