keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Niilon puheterapiakäynti, sekä ymmärtämisentesti


Tänään oli jälleen Niilolla puheterapia-aika, ihan niinkuin joka viikko tähän mennessä. Puheterapiaan on ollut kerran viikossa ja näillä näkymin tulee olemaan jatkossakin vaikka puheterapeutti vaihtuukin melko varmasti yksityiseen jossakin vaiheessa. Kunnallisessa puheterapiassa kun ei voi käydä vuodessa kuin maksimissaan 15 kertaa ja tämän vuoksi puheterapia muuttuu yksityisellä käyntiin pakostikkin ellei Niilo ala yllättäen puhumaan.

Tässä kerrassa oli erona muihin kertoihin se, että tänään Niilolla oli vuorossa ymmärtämisentesti joka olisi pakko tehdä ennen kuin saamme lähetteen tarkempiin tutkimuksiin. Ymmärtämisentestissä testataan että kuinka paljon lapsi oikeastaan ymmärtää puheesta jotta saadaan ensin selvitettyä se, onko ongelmaa ainoastaan puheentuottamisessa vaiko myös puheenymmärtämisessä. Itse en ole missään vaiheessa kokenut huolta Niilon ymmärtämisentasosta niinkuin ei ole kokenut päiväkotikaan, mutta onneksi tutkimisesta ei ole mitään haittaa.


Aikaa testin tekoon meni noin 45 minuuttia ja itse jouduin sen aikaa odottamaan aulassa. Onneksi aika meni suhteellisen ripeästi uutisia lukiessa ja nettiä selatessa. Ja kun testi oli tehty, haettiin minut takaisin puheterapeutin huoneeseen.

Harmikseni puheterapeutti ei kumminkaan vielä osannut sanoa tuloksia testistä, mutta hän lupasi soitella heti kun testin tulokset olisi laskettu. Viimeistään kahden viikon päästä kuullaan kumminkin pisteet kun Niilolla on uusi aika.
Alustavasti puheterapeutti ei kumminkaan nähnyt mitään huolta Niilon ymmärryksessä ja hän vielä sanoi poikaa todella fiksuksi tapaukseksi. Tiesinkin tuon fiksuuden jo entuudestaan, mutta olihan se kiva kuulla jonkun muunkin suusta.

Nyt vain siis odotellaan tuloksia ymmärtämisentestistä ja että lähete jonka puheterapeutti vihdoin tänään laittaa tutkimuksiin etenisi nopeasti. Pahimmillaan jonot voivat kumminkin olla kuulemma jopa puolen vuoden mittaisia eli kovin nopeaa toimintaa ei ole odotettavissa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)