maanantai 5. syyskuuta 2016

Fatboy Lamzac ilmasohva

Meille saapui Mammalandian ja Extensionsin kautta yhteistyössä Lamzac ilmasohva jota olen katsellut jo pidemmän aikaa erilaisissa verkkokaupoissa.
Ilmasohviahan on tupsahdellut markkinoille jos minkä merkkisinä pitkin kesää, mutta Fatboylle patentoitu Lamzac sohva on se ainoa aito ja alkuperäinen. 

Muut sohvat ovatkin käytännössä tuoteväärennöksiä sillä onhan kyseessä patentoitu tuote. Alunperin ilmasohvan on suunnitellut Hollantilainen Marjin Oomen joka sittemmin myi patenttinsa suomalaiselle Fatboylle.

Kuvassa kokoa havainnollistamassa Leevin kummitäti.

Lamzacin materiaali on äärimmäisen kestävää laskuvarjokangasta ja meillä sohvan kestävyys tuli jo todettua poikien toimesta. Kaksi keskimmäistä poikaa keksivät nimittäin kokeilla että kuinka sohva kestää sen, että sohvan päälle hypätään lipaston päältä ja hyvin kesti. Itse pelkäsin että poikia sattuisi jos sohva päättäisi poksahtaa rikki mutta niin ei onneksi käynyt.

Kun ilmasohvan on kasassa tyhjänä, sen saa kätevästi pieneen pussiin jonka sitten vuorostaan voi helposti piilottaa melkeinpä minne vaan. Painoakaan Lamzacilla ei ole kuin 1,2kg eli se on todella kevyt mukana kannettava esimerkiksi festareille tai telttaretkelle.
Täytenä ilmasohvalla on kokoa 200 x 90cm eli sohvalle mahtuu useampikin ihminen istumaan ellei yhteispaino ylitä 200kg. Meillä sohvalle hujahtaakin helposti minun lisäkseni vaikka kaikki lapset ja suurin ongelma tilan suhteen tuleekin siinä että kaikki lapset haluaisivat pötköttää sohvalla yksin...


Hieman ehkä kumminkin petyin siihen ettei Lamzac ollutkaan ihan niin helppo täyttää kuin kuvittelin. Yritimme meinaan ensin täyttää sohvaa olohuoneessamme ja eihän siitä tullut yhtikäs mitään. Lopulta täytimmekin sohvan Leevin kummitädin kanssa ulkona naapurien nauraessa touhullemme.
Tekniikkamme oli ilmeisesti jotenkin pielessä sillä ihan täyteen emme sohvaa saaneet, mutta sohvan sai pienemmäksi tällä keinolla. Nyt sohva on siis juuri sopivan kokoinen jotta pojat saavat itse sitä liikuteltua paikasta toiseen ja Lamzac vaihtaakin paikkaa hyvin ahkerasti sen mukaan missä lapset milloinkin tahtovat aikaansa viettää.

Tämä ilmasohvahan on alunperin suunniteltu ulkokäyttöön, eli sen voi hyvin viedä vaikka mökille tai kotipihalle auringonottotuoliksi. Melko varmasti ilmalla täytetty sohva olisikin mukavampi auringonottoon kuin esimerkiksi pelkkä viltti maassa. Harmi vain ettei auringonotto säitä taida enää kamalasti olla töissä vaiheessa vuotta...
Lisäksi Lamzacin mukana tulee kätevä säilytyspussi jossa sohva on helppo kantaa mukana melkein mihin vain.

Ulkona emme vielä ole päässeet tätä testaamaan sillä säät eivät ole olleet kovinkaan suotuisat sille. Ehkä sitten ensi kesänä ellei tapahdu ihmeparanemista säässä...


Nyt jos kiinnostuit Lamzacista niin sen saa helposti tilattua Extension verkkokaupasta jossa on erilaisia värivaihtoehtojakin mukavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)