keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Plastex 80v!

Sain jokunen aika sitten Plastexilta ison kasan keittiöön ja kattaukseen sopivia muovituotteita testiin ja mukana oli todella paljon sellaisia tuotteita, joita keittiöstämme vielä puuttui ja joita en ollut osannut ajatella tarpeellisiksi mutta jotka kumminkin ovat olleet käytössä ihan mahtavia.


Plastexhan on todella vanha suomalainen firma, joka tuottaa kaikenlaisia muovisia tuotteita kotitalouksiin ja voisin jopa veikata, että jokaisessa perheessä on joskus ainakin ollut jotain Plastexin valmistamaa. Itsekin koin pienoisia ahaa-elämyksiä saamani laatikon sisältöä tutkiessa sillä osa tuotteista oli tuttuja jo lapsuudestani mutta en jostain syystä kumminkaan ollut osannut yhdistää näitä esimerkiksi vauvapulkkaan joka meillä ilmeni todella hyödylliseksi jo Eemilin vauva-aikana. Plastex valmistaa myös marjapoimureita, pulkkia, juomapulloja, leluja ja lähes tulkoon kaikkea mitä vain voi kuvitella muovista valmistettavan.
Plastex aloitti toimintansa vuonna 1936 joten firman toiminta on jatkunut jo 80 vuotta. Vaikka firmalla on aikoinaan mennyt huonomminkin niin siitä kumminkin noustiin ja suomalaiset saavat edelleen nauttia kotimaisista laatutuotteista muunmuassa keittiöissään.
Jos tahdot lukea enemmän Plastexin historiasta niin siihen voit tutustua täällä.

Pojat olivat lähes tulkoon yhtä innoissaan paketista kuin minäkin ja he löysivät itselleen hyvin nopeasti omat juomapullot. Uudet juomapullot tulivatkin tarpeeseen sillä Windy oli tuhonnut yhden juomapullon ja pojat itse olivat hävittäneet kaksi juomapulloa. Tasan yksi päiväkotiin ostetuista juomapulloista olikaan enää käyttökelpoinen. Juomapullot varsinkin olivat todella nostalgisia sillä muistan itse käyttäneeni samanlaisia omassa lapsuudessani ja pari kertaa olenkin miettinyt sellaisen hankkimista, mutta poikien painostuksesta olen yleensä päätynyt johonkin juomapulloon jossa on joku poikien mielestä kiva kuva.


Ehdotonta plussaa Plastexin keittiö- ja kattaustuotteissa on se, että tuotteet kestävät tiskikoneen. Meillä tuotteet pääsivät tiskikone testiin heti kun otin ne paketista pois sillä olenhan mukamas kiireinen kotiäiti enkä enää töiden jälkeen jaksa alkaa tiskaamaan astioita käsin. Joka ikinen tuote tuli tiskikoneesta ulos juuri sellaisena kuin olin ne sinne laittanut eli näiden tuotteiden kanssa ei tarvitse pelätä muovin sulavan tiskikoneessa. Olen nimittäin itse nähnyt myös sitä että epähuomiossa laitan tiskikoneeseen jotakin muovista joka ei tiskikonetta sitten kestäkään. Pesuohjelman jälkeen vastassa saattaakin olla epämääräinen möykky sulanutta muovia. Onneksi tämä on viimeksi tapahtunut joskus aikoinaan vanhan tiskikoneen aikoihin ja nykyisin olen tarkempi kestävyyden suhteen jotten riko tiskikonettamme tällaisella toiminnalla...

Lapsiperheitä ajatellen on myös ihan huippu juttu, että kaikki Plastexin tuotteen ovat bpa-vapaita. Vanhempien ei siis tarvitse pelätä tuotteista irtoavan myrkyllisiä kemikaaleja ja juomapullot uskaltaa hyvin antaa lasten käyttöön. Nykyaikana kun ihmiset osaavat olla tarkempia tuotteiden myrkyistä on ihan mahtavaa että Plastex tekee oman osansa myrkyttömyyden edistämiseksi. Ei nimittäin ole vieläkään itsestäänselvää että edes kaikki vauvatarvikkeet olisivat bpa-vapaita ja siksi lisää myrkyttömyyteen panostavia firmoja tarvitaan.


Tiesittekö muuten, että Lohjalla sijaitsee Plastexin tehtaanmyymälä? Siellä kannattaa käydä pyörähtämässä ja tekemässä mahdollisesti hyviäkin löytöjä jos sattuu Lohjalla päin liikkumaan. Tehtaanmyymälän aukioloajat, sekä osoitteen löydät täältä.

Plastexin tuotteita tulee varmasti löytymään jatkossakin meidän taloudestamme sillä kyllähän se kannattaa mahdollisuuksien mukaan suosia kotimaista yritystä jotta jälkipolvillammekin olisi mahdollisuus kokea nostalgisia ahaa-elämyksiä esimerkiksi keittiötuotteita ostaessaan.

Kirjoitus toteutettu yhteistyössä Mammalandian ja Plastexin kanssa.
Plastexin Facebook-sivut.
Mammalandian Facebook-sivut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)