sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Joulu tuli, joulu meni.

Niin on sitten joulu juhlittu ja ainakin meidän taloudessamme jo kuusikin siivottu pois, samoin jouluvalot ikkunasta, johan se kuusi kerkesikin melkein kuukauden nököttää tuolla olohuoneen nurkassa. Nyt oli jonkun aikaa hiljaisempaa blogissa kun hieman ehkä söi kirjoitusaiheita tuo joulukalenteri, mutta nyt taas voisin kertoa kuulumisiamme ja siitä, miten se joulu oikein meni meidän perheessämme.

Jouluaattona Eemil ja Veeti heräsivät muita aikaisemmin ja hiippailivat leikkimään Duploilla olohuoneeseen, joten saatiin Niilon ja J:n kanssa jatkaa unia vielä jonkun aikaa ja se nukkuminen tekikin ihan hyvää, sillä Niilo päätti aamuyöllä että kun kerran nousin ottamaan kinkkua pois uunista niin ei sitten tarvitse enää nukkuakaan. Siirryttiinkin siis minimiehen kanssa sohvalle pötköttelemään melkein puoleksitoista tunniksi, kunnes Niilo suvaitsi nukahtaa uudelleen. Jossain vaiheessa ennen isompien poikien heräämistä siirryttiinkin sitten makkariin jatkamaan unia vielä hetkeksi...

Kun sitten noustiin ylös J:nkin kanssa niin syötiin aamupala kaikessa rauhassa ja isommat pojat saivat pienet paketit, jotta jaksaisivat odottaa ruokaan ja varsinaiseen lahjojen jakoon saakka. Paketeista paljastui molemmille uudet pikkuautot ja niillä jaksettiinkin leikkiä vallan mainiosti useampi tunti ja varsinkin Veeti tuntui olevan innoissaan kun kyseessä on pojan ensimäinen "oikea" pikkuauto, eikä sellainen kovaa muovia oleva auto... Kun pojat leikkivät kiltisti autoillaan, alettiin me J:n kanssa tuijottamaan Joulupukin kuumaa linjaa ja hetken päästä pojatkin tulivat tuijottamaan telkkaria.

Joulupukin kuuman linjan jälkeen lähdin tekemään ruokaa ja pikkuveljeni tuli auttamaan kun J viihdytti poikia, jotta pysyisivät poissa keittiöstä. Yllättävän kauan ruuan laitossa menikin kun olin ehkä "hieman" liioitellut ruuan kanssa muunmuassa maksalaatikkoja oli neljä kappaletta, porkkanalaatikoita kaksi, perunalaatikoita kaksi, perunoita melkein kolme kiloa. No, hyvähän se on ettei ruoka ainakaan päässyt loppumaan.
Syötiin joskus yhden aikaan ja kun kaikki olivat aivan ähkyjä ja ruokapöytä oli siivottu, menin poikien kanssa leikkimään kun Niilokin oli sopivasti nukahtanut. Tällä välin kun olin leikkimässä, meni pikkuveljeni "nukkumaan", eli puki pukinvaatteet päälleen, nappasi lahjasäkin (pussilakana täynnä lahjoja), hiipi hiljaa ulos ulko-ovesta ja pimpotti. Pojat olivat ihanan innoissaan joulupukista, vaikka tiesivätkin jo etukäteen sen olevan heidän enonsa. Jostain kumman syystä pojat kumminkin luulivat kyseessä olevan oikea joulupukki kun enohan oli mennyt nukkumaan ja joulupukki olikin kiva tyyppi kun lahjoja tuli niin paljon.

Kuvia en valitettavasti muistanut ottaa kun oli niin paljon häslinkiä, mutta ainakin pojat saivat sen verran liikaa lahjoja, että ensi vuonna aloitan lahjojen oston aikaisintaan viikkoa ennen jouluaattoa jottei lahjavuori pääsisi kasvamaan liiallisuuksiin. Onneksi sukulaiset olivat kuunnelleet lahjatoiveita ja kaikki lahjat oli toivottuja. Koko loppuilta menikin uusilla leluilla leikkiessä, vaikka niistäkin kerkesi tulla muutama tappelu (esimerkiksi Duploja tuli neljä kertaa enemmän kuin mitä niitä oli entuudestaan ja silti molemat halusivat juuri saman Duplon leikkeihinsä). Nukkumaan mennessä oli hieman kiukkua kun poikia olisi huvittanut leikkiä vielä uusilla leluilla, mutta nyt jo suurin osa leluista on unohtunut...

Nyt odotellaankin vain uutta vuotta ja huomista Niilon puolivuotis neuvolaa, eli varmaan tulen kertomaan huomenna tai ylihuomenna neuvolakuulumiset. Uusivuosi vietetään näillä näkymin serkkuvauvan perheen kanssa, jos he eivät keksi muuta menoa, mutta siinä tapauksessa vietetään vuodenvaihde vain perheen kesken.

Mitenkäs teidän joulu meni?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)