keskiviikko 4. joulukuuta 2013

4. joulukuuta. ÄITIEN VAPAA-AIKA.

Tämä aihe aiheuttaa riitaa joka ikisellä nettifoorumilla ja välillä jopa Facebookissa sekä äitien omilla seinillä, että Facebookin äitiyhteisöissä. Jokaisella kun tuppaa olemaan omat vahvat mielipiteensä siitä, kuinka paljon ja milloin äidit saisivat viettää vapaa-aikaa ja lisäksi riitaa aiheuttaa myös aihe, että millä tavalla äidit saisivat sitä vapaa-aikaansa viettää.

Itse vietän vapaa-aikaa niin sanotusti usein. Tai no, lapsivapaata aikaa on minulle töissä käynti sekä satunnaiset kaupassa käynnit, sekä ehkä jopa juoksemassa käynti tai esimerkiksi enollani käynti. Ihan viihteellä olen tainnut viimeisen vuoden aikana käydä huimat kolme kertaa ja niistäkin kahdella kerralla olen juonut maksimissaan yhden tai kaksi siideriä. Eli varsinaista vapaata en ole viettänyt kovinkaan usein, vaan lapsivapaani liittyvät lähes aina jollain tapaa talouden hoitoon tai rahan ansaitsemiseen.

Tästä huolimatta olen itsekin saanut muutaman kerran "riidan" aikaiseksi sekä muutamien tuttujeni, että netin äitifoorumeiden ihmisten kanssa siitä, että kuinka kehtaan jättää lapset edes isänsä hoitoon sillä lapsienhan pitäisi ehdottomasti olla äitinsä kanssa. Varsinkin kuulemma Niilon, joka on vasta 5-kuukautta vanha. Muutamat ovat olleet jopa sitä mieltä, että minun pitäisi ehdottomasti hankkia pojille päivähoitopaikka jos minun kerran on pakko käydä töissä. Ja ei, tämä ei ole minkäänlainen vaihtoehto ainakaan vielä. Ei ainakaan puoleen vuoteen tai niin pitkään aikaan kuin oma järjestelymme toimii ja J pystyy vahtimaan poikia minun töideni ajan tai saamme jonkun vahtimaan poikia siksi aikaa kun meidän työvuoromme menevät päällekäin.

Ihmettelyn aiheeni onkin se, että miksi isät saavat viettää vapaa-aikaa ilman että ulkopuoliset valittavat ja jos äiti lähtee vaikka kauppaan ilman lapsia niin se on aihe valittaa. Saatika sitten että äiti kehtaa lähteä jopa viihteelle niin että lapset ovat hoidossa. Ja asian laitaahan ei muuta yhtään se, jos lapset ovat isänsä kanssa kotona, eli toisen vanhempansa kanssa.

Herran jumala, onhan nykyisin koti-isejäkin jotka jäävät lapsen kanssa kotiin kun äiti lähtee jatkamaan työuraansa ja tämä on kaikkien mielestä vain ihailtavaa ja isää ylistetään lähes maasta taivaaseen kun isä jaksaa olla kotona lasten kanssa. Eikö se ole aivan yhtä ihailtavaa jos äiti on lasten kanssa kotona?

Voihan toki olla, että on myös ihmisiä, jotka eivät ajattele tällä tavoin, mutta valitettavasti olen huomannut liian monien mielipiteet ovat tällaisia ja voin ainakin itse myöntää ihan suoraan, että töissä käynti, sekä satunnainen lapsivapaa aika on minulle äärimmäisen tärkeää ja en suoraan sanottuna jaksaisi lasten kanssa jos en joskus saisi tehdä muutakin kuin kotitöitä.
Töiden aloittamisen jälkeen olenkin ollut erittäin paljon pirteämpi ja jaksanut lasten huudot, sekä kiukuttelut sata kertaa paremmin. Ihailen niitä vanhempia, jotka eivät koskaan tarvitse vapaa-aikaa ja silti jaksavat hymyssä suin kuunnella lapsensa tai lapsiensa uhmaamista ja huutoa. Ymmärrän myös enemmän kuin hyvin niitä vanhempia, jotka haluavat käydä vapaalla ja tarvitsevat omaa aikaa jaksaakseen taas paremmin.

Muistakaahan siis viettää myös sitä omaa aikaa ja varsinkin nyt juuri ennen joulua muistakaa myös hengähtää jottei stressitaso nouse liian korkeaksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)