lauantai 14. joulukuuta 2013

14. joulukuuta. VEETIN 2V SYNTTÄRIT.

Tässä postauksessa kerrotaan myös Hopottajilta testiin saamistani lasten juhlajuomista.


Veeti, Eemil ja Niilo <3
Tänään vietettiin siis Veetin 2-vuotis synttäreitä, vaikka oikea synttäripäivä onkin vasta 18. päivä, mutta keskellä viikkoa olisi nihkeä järjestää juhlat ja siksipä niitä juhlittiinkin jo tänään. Saimmekin sopivasta Hopottajilta testiin lasten juhlajuomia, joten juomapuolesta huolehdittiin niiden ja kahvin avulla. Vierainamme oli kaksi Veetin kummeista, minun ja J:n äidit sekä sisarukset, äitini miesystävä, poikien "varamummi" (eli äitini kaveri), sekä Veetin kummin lapsi, eli suhteellisen pienet juhlat olivat, vaikka tuntuikin että tupa oli siitä huolimatta täysi yhdessä vaiheessa... Lisäksi pidimme synttärit nyyttärimeiningillä, joten ihan kaikki tarjottava ei onneksi jäänyt minun kontolleni, vaan lopulta tarjottavaa oli jopa hieman liikaakin. Jääpähän ainakin huomisellekin tarjottavaa kun tulee vielä muutama vieras käymään.

Sankari itse sammui jo ennen vieraiden tuloa...
Koska juhlien aloitusaika oli ilmeisesti hieman huono (kello 14.00), oli kaikki vieraat myöhässä ja ensimäinen vieras olikin Veetin kummi ja hänen lapsensa joskus puoli kolmen aikaan. Molemat vieraat saivat heti ovesta tultuaan alkujuomaksi Planes juhlajuomaa (persikan makuista) ja hyvin näytti maistuvan molemmille kyseinen juoma. Pian jo lapsivieras juoksikin tarjottavien kimppuun Eemilin kanssa kun Veeti itse vielä nukkui päiväuniaan. Vähän ajan päästä pikkumies herätettiinkin juhlimaan omia synttäreitään ja koska ensimäinen juhlajuoma oli jo loppunut tässä vaiheessa, sai Veeti itselleen Muumi juhlajuomaa (mustikka-vadelman makuista) joka oli omalla tavallaan ihan juotavaa, mutta kuitenkin sellaista jonka itse jättäisin kaupan hyllylle.

Kakut. Kiitoksia murulle kakkujen teosta <3
Tarjottavat. (kuvasta puuttuu mokkapalat, sekä porkkanamuffinit)
Ensimäinen erä juhlajuomia.
Loput juomat jäi valitettavasti kuvaamatta juhlahumussa.
Pian vieraita alkoikin valua paikalle enemmän ja juhlajuomat hupenivat valitettavan nopeasti. Lapsille noista juomista maistuivat kaikki, mutta aikuisten makuun ei Cars (mansikan makuinen) juoma valitettavasti ollut. Selkeät lempparit itselläni oli Prinsessa (omenan makuinen) ja Mikki Hiiri (vaalean viinirypäleen makuinen) juomat ja hieman jo vihjailinkin J:lle, että tahdon tuota Prinsessa juomaa uudeksivuodeksi, jonka vietämme täysin selvinpäin lasten kanssa kotona... Lisäksi voisin veikata, että samoja juomia nähdään myös Eemilin synttäreillä, vaikka se riippuukin ihan juhlien teemasta.
Veeti ei ihan tajunnut kynttilöiden ideaa...
Lahjojahan poika ei montaa saanut, mutta oltiinhan me itse sanottu vieraille ettei lahjoja tarvitse tuoda koska synttärit ovat nyyttärimeiningillä, eli nuo muutama saatu lahja oli iloinen yllätys ja Veeti näytti pitävän lahjoistaan todella paljon. Veikkaan kumminkin, että paras lahja oli se, että pojan täti nappasi Veetin yökylään viettämään kaksinkeskistä laatuaikaa tädin kanssa ja näin Veeti saa omaa aikaa, joka ei valitettavasti ole kovinkaan yleistä kun lapsia on kolme kappaletta.

Vieraat viihtyivät meillä parisen tuntia ja se olikin ihan sopiva aika, sillä kaikki pojat olivat ihan rättiväsyneitä juhlien jälkeen. Eemil olisi halunnut nukkumaan heti juhlien loputtua ja Niilo nukahtikin melko samantien vieraiden lähtemisen jälkeen. Lieköhän Eemilillä ja Veetillä aiheuttanut väsymyksen sokerin katoaminen elimistöstä. Eemil nukahti yöunille ilman tavallista temppuilua ja Veetikin oli kuulemma nukahtanut nätisti tädin luona. Huomenna tulee vielä muutama vieras käymään ja sitten saadaankin jo onneksi hengähtää jouluun saakka (paitsi lauantaina on vauvaserkun ristiäiset...).

Juhlajuomista vielä sen verran, että olen erittäin tyytyväinen siihen, että kyseiset juomat ovat C-vitaminoituja, sekä makeutusaineettomia. Voisinkin siis sanoa, että juhlajuomat ovat ainakin meidän talouteen parempi vaihtoehto kuin ne iänikuiset limut, joita on melkein kaikissa juhlissa tarjolla...

1 kommentti:

  1. Veeti nukahti heti kahdeksan aikaa illalla ja heräsi vasta yhdeksän aikaan aamulla :) Eli juhlat taisi aika paljon väsyttää synttärisankaria :D

    VastaaPoista

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)