perjantai 3. tammikuuta 2014

Uuden vuoden alku.

Nyt on vuosikin vaihdettu ja hieman on jäänyt blogi hiljaisemmalle kun on suoraan sanottuna laiskottanut kirjoittaa yhtikäs mitään, mutta ehkäpä se kirjoitusinto pikkuhiljaa palailee. Vietimme tosiaan uudenvuoden ihan rauhallisesti ja kotona ollen. Kävimme toki pihallakin katsomassa kun enoni oli perheensä kanssa ampumassa raketteja, mutta koska Veeti pelkäsi raketteja hysteeristi, emme viihtyneet pihalla kovinkaan kauaa. Oli kyllä ihan hyväkin päätös lähteä jo vähän päälle seitsemän hipsimään kotia kohti sillä kotiin päästessämme Veeti jaksoi hädin tuskin syödä iltapalan ja lopputulos oli, että poika nukahti ruokapöydän äären istualteen. J kantoi Veetin nukkumaan ja alettiin katsomaan Netflixistä Kimmo nimistä sarjaa...
Annoin Eemilille luvan valvoa niin pitkään kun jaksaa ja hyvin poika jaksoikin kukkua hereillä katsoen meidän aikuisten kanssa telkkaria. Eemil sai sipsejä naposteltavaksi ja aikuiset ottivat lasit valkoviiniä telkkaria katsellessa. Välillä Eemil pomppi ikkunaan katsomaan raketteja ja sitten taas leikki Duploilla ja katsoi telkkaria, mutta varttia yli yhdeksän poika alkoi olla jo niin koomainen, että oli pakko komentaa Eemil nukkumaan. Eipä mennytkään montaa minuuttia kun poika jo veteli sikeitä sängyssään. Jatkettiin telkkarin tuijotusta ja Niilokin söi kiltisti ruisleipää sitterissään (joka muuten on pojan uusi lemppari naposteltava). Nukkumaan me aikuiset mentiin joskus puoli yhden aikaan kun ei oikein aikaisemmin saatu unta rakettien paukkeen vuoksi, mutta kiva uusi vuosi oli kokonaisuudessaan!

Niin ja maanantaina oli muuten Niilon 6kk neuvolakin, jossa neuvolantäti hämmästeli kun poitsu oli samana aamuna oppinut itse nousemaan istumaan ja jouluaatonaattona poika oli oppinut ryömimään. Konttausasentoakin harjoitellaan jo kovasti, joten eiköhän Niilo opi pian jo konttaamaankin. (Tämä on myös yksi syy, miksi blogi on ollut hieman hiljaisempi, sillä Niilo liikkuu koko ajan ja kaikkialle, varsinkin johtojen luokse, niin ei pahemmin jää aikaa kirjoitteluun.) Painoa pikkujätkälle oli kertynyt yhteensä 8980g ja pituutta 71cm, Niilo kasvaa siis hyvin omalla käyrällään ja kasvu on juuri niin tasaista kuin kasvu voisikin olla. Tällä käynnillä varattiin samalla myös Niilolle seuraava neuvola, joka on kahdeksan kuukauden iässä ja Eemilille varattiin 4-vuotis neuvolakäynti helmikuulle.

Mitään ihmeempiä ei perheessämme ole tapahtunut ja itse olen yrittänyt hamstrata töitä mahdollisimman paljon jotta rahaa jäisi joskus säästöönkin. Kuun lopussa olisi lisäksi Veetin puheterapia ja jännityksellä odotan, mitä puheterapeutti sanoo pojan puhumattomuudesta.

Jospa nyt kumminkin lähtisin tekemään iltatoimia poikien kanssa ja palailen kunhan on taas jotain kirjoitettavaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)