maanantai 22. elokuuta 2016

Windystä tuli iso tyttö!


Heiman koirakuulumisia tähän väliin nyt kun Windystä tuli iso tyttö. Viime viikon torstaina Windyllä alkoi siis juoksut joita oltiin jo odoteltukin muutama tovi. Ikää Windyllä oli juoksujen alkaessa vain muutama viikko päälle yksi vuosi ja niinpä juoksut alkoivatkin hyvään aikaan. Hieman jännitti milloin juoksut alkaisivat kun niitä ei tuntunut näkyvän, mutta onneksi enää ei tarvitse jännittää niiden alkua.

Pari päivää ennen juoksujen alkua Windy oli selkeästi tavallista rauhallisempi ja pesi itseään aktiivisemmin, joten periaatteessa olisi kai pitänyt arvata juoksujen alkavan, mutta jotenkin ajattelin rauhallisuuden vain johtuvan lenkkeilystä. Nyt kun juoksut ovat alkaneet kunnolla, on Windy selkeästi rauhallisempi kuin tavallisesti ja tyttö kaipaa huomiota huomattavasti tavallista enemmän. Nyt sitten vain odotellaan että millaisella aikataululla tulee seuraavat juoksut jotta Windyn sijoitukseen antaneella olisi helpompi miettiä mahdollista tulevaa astutusta.

Muita kuulumisia koiran suhteen on muunmuassa se, että viha imuria kohtaan vähenee koko ajan. Minä saan jo imuroitua puoli asuntoa ilman yhtään haukahdusta ja jos pidän jonkinlaisen tauon noin puolessa välissä asuntoa, saan yleensä imuroitua loputkin ilman haukahduksia.


Ruokinnassakin on tapahtunut hieman muutoksia. Aikaisemmin syötin Windylle nimittäin aamuisin nappulaa, sekä libaa ja iltaisin pelkkää lihaa. Koska nappulat eivät kumminkaan tuntuneet maistuvan Windylle ja osa lihastakin jäi kuppiin nappulan vuoksi, siirryimme nyt kokonaan raakaruokinnalle. Tällä hetkellä tilanne on se, että ruokakuppi tyhjenee joka ikinen kerta ja nirsoilua ei ole havaittavissa. Voisinkin sanoa siis että kyseessä on suhteellisen onnistunut ruokinnan muutos.

Lenkillä kiskomisessakin on tapahtunut sillä ostimme Windylle valjaat muutaman kaverini ehdotuksesta. Kyseessä on ihan tavalliset valjaat, eikä esimerkiksi vedonestovaljaat ja silti muutos aikaisempaan on ollut todella suuri! Vakjaiden kanssa Windy ei kisko yhtää niin paljon kuin aiemmin ja lenkkeily on huomattavasti miellyttävämpää. Pakko siis sanoa että vaikka olin alkuun hieman sekptinen valjaiden hankintaa kohtaan niin tähän mennessä ne ovar olleet ehdottomasti paras hankinta.

Mätsäri harrastuksesta sen verran, että oltiin viime viikon tiistaina taas mätsärissä, mutta sieltä emme saaneet kuin sinisen nauhan. Toisaalta yksikään pitkäkarvainen koira ei saanut isojen aikuisten kehässä punaista nauhaa eikä sijoittunut joten Windyn sininen nauha ei tullut yllätyksenä. Kehäkäytös oli kumminkin parempaa kuin edellisessä mätsärissä ja olihan tuo hyvää harjoitusta joten ei hautannut vaikka ei sijoituttu.

Tässä jälleen uusimmat kuulumiset Windyn osalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)