tiistai 16. elokuuta 2016

Iso perhe ja pieni asunto?

Olen nyt jonkin aikaa haudutellut ajatusta, että hakisimme hieman pienempää ja luonnollisesti hieman halvempaa asuntoa. Eihän tässä nykyisessä varsinaisesti ole mitään vikaa mutta tuntuu että tilaa on vain liikaa... Tai oikeastaan leikkihuone tuntuu täysin turhalta huoneelta sillä se on jatkuvasti kuin ydinpommin jäljiltä eikä pojat siellä edes kamalasti viihdy...

Olenkin nyt katsellut, että kaupungilla olisi ihan poikien päiväkodin vieressä rivitaloasuntoja joissa olisi yksi huone vähemmän, mutta neliöitä olisi 7-17 vähemmän. Ei siis paljoakaan pienempiä kuin nykyinen asuntomme ja vuokra olisi todella paljon pienempi.

Tässä vaiheessa tiedän, että sukulaiset ja tutut huutavat päänsä sisällä "Vastahan te muutitte vuosi sitten!" mutta minäpä hieman pohjustan sitä miksi mietimme asiaa.

a) Asunto lähempää päiväkotia olisi aika huippu juttu sillä silloin Eemilin vuoden päästä alkava koulukin olisi luonnollisesti lähempänä päiväkotia. Nykyisen asuntomme sijainti on siitä hieman hankala sillä jos haluan saattaa Eemilin kouluun vuoden päästä niin "ylimääräistä" matkaa tulee useampi kilometri kun ensin pienemmät lapset pitäisi viedä täysin eri suuntaan päiväkotiin.

b) Tällä hetkellä maksamme periaatteessa yhdestä huoneesta turhaan kun lelut voisi karsia minimiin ja laittaa lelut samaan huoneeseen missä pojat nukkuvat. Huone jossa pojat viettävät viikossa maksimissaan tunnin tuntuu nimittäin aivan järjettömältä.

c) Oma sauna ja piha houkuttaa todella paljon. Varsinkin kun vuokra olisi näidenkin kanssa pienempi kuin nykyinen vuokra...

d) Mitä enemmän tilaa sitä enemmän turhaa tavaraa. Olen nimittäin huomannut että kun tilaa löytyy niin hamstraan herkästi kaikkea ihan tarpeetonta tavaraa. Kun tilaa olisi vähemmän ei tavaraakaan tulisi kerättyä niin paljon kun pitäisi miettiä tilan riittävyys tarkemmin. Samalla tulisi karsittua tosi iso osa tavaroista (tämän projektin olen itseasiassa jo aloittanutkin..)

Oikeastaan pienempi asunto kuulostaisi ainakin omaan korvaani hyvin loogiselta. Toisaalta jos ihan totta puhutaan niin mietintään vaikuttaa myös jonkun verran yksi naapureistamme jonka kanssa ei ihan olla samalla aaltopituudella mutta josko ei siitä sitten enempää.

Vielä en ole uskaltanut laittaa mitään hakemuksia ja katsotaan että uskallanko lopulta laittaa niitä ollenkaan vaikka ajatus kuinka houkuttaisi. Hieman pitää ainakin vielä kypsytellä ajatusta jottei ala sitten kaduttamaan jos meille tarjotaan sitä pienempää asuntoa.

Minkä kokoisia asuntoja teille lukijoilla on ja kuinka monta perheenjäsentä?

Ps. Pahoittelut kuvattomista postauksista. Kone hajosi ja odottaa huoltopäätöstä vakuutuksesta enkä saa jostain syystä kännykän galleriasta kuvia lisättyä...

3 kommenttia:

  1. Alle 50m2 5hlö. Pikkuhiljaa valmistumassa lisäosa, jolloin neliöt talossa kasvavat 60m2 ja samalla sitten syntyy 6 henkilökin; ). Hyvin mahduttaa, vaikka ehkä kaupungissa eri asia...

    VastaaPoista
  2. Meillä on 69 neliötä, kaksi makkaria ja tällä hetkellä kaksi lasta ja kaksi aikuista. Joulukuussa kolme lasta.

    VastaaPoista
  3. Meitä on viisi aikuista ja 3 lasta. Muutimme juuri 91 neliön rivarikämpästä (3 makkaria) isompaan omakotitaloon lähinnä sen vuoksi että isoin lapsi eli koululainen sai oman huoneen ja mä sain kunnollisen työ/opiskeluhuoneen. 120 neliötä on ihan järkyttävästi siivottavaa pihahommien lisäksi (muutimme siis rivarista ok-taloon).

    VastaaPoista

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)