sunnuntai 21. elokuuta 2016

Onko lapsi hoidossa isällään?


Yhdessä äitien välisessä whatsup ryhmässä tuli puhetta lasten hoitoon jättämisestä, sekä siitä onko lapsi hoidossa isänsä kanssa ollessaan? Olen myös laittanut merkille, että todella monessa sosiaalisen median kanavassa lapsen isän kanssa jättämisestä puhutaan tyylillä "lapsi jäi isälleen hoitoon" tai "onneksi lapsen isä suostuu hoitamaan lasta esimerkiksi suihkun ajan".

Omaan korvaani kuulostaa todella hölmöltä, että lapsi olisi omalla isällään hoidossa sillä onhan isä yhdenvertainen vanhempi äidin kanssa. Tai ainakin näin pitäisi olla. Edes erillään asuminen ei mielestäni selitä sitä, että sanotaan lapsen olevan hoidossa kun lapsi on isällään sillä silloinkin lapsi on vanhempansa kanssa.

Olen myös törmännyt muutamiin keskusteluihin joissa on sanottu, ettei lapsi voi jäädä isänsä kanssa ennen kuin lapsen voisi viedä muuallekin hoitoon. Tämä taas saa itseni ainakin miettimään että miksei voisi? Tai kun perustellaan tätä sillä, että äiti on lapselle se tärkein henkilö maailmassa ja äiti on se ensisijainen ihminen kenen kanssa lapsen pitäisi viettää aikaansa. Tässäkään ei ole mielestäni järjen hiventäkään.
Lapsi tehdään yhdessä ja yhdessä siitä kuuluisi huolehtiakkin. En periaatteessa yhtään ihmettele, että nykyajan yhteiskunnassa vähätellään isän roolia lapsen elämässä jos ajatusmaailma on se, että isä on vain hoitaja omalle lapselleen ja tähän tulisi tulla muutos omasta mielestäni. Ei nyt välttämättä ole paras vertauskuva, mutta jos mietitään esimerkiksi perheitä joissa on kaksi äitiä. Jääkö lapsi näissäkin perheissä toiselle vanhemmalleen hoitoon ja miten se hoitajana toimiva vanhempi päätetään? Tai perheitä joissa on kaksi isää. Onko näissä perheissä lapsi molemmilla vanhemmillaan vain hoidossa? Voisin veikata ettei asia ole näin, joten miksi sen pitäisi olla toisin niissäkään perheissä joissa on äiti ja isä?

Voisikohan mitenkään osan nykyajan iseistä arkuus lapsistaan huolehtimiseen johtua juurikin siitä, että suhtautuminen on tällainen? Olisi myös mielenkiintoista tietää, että mistä tällainen ajatusmaailma juontaa juurensa?

Tällaista pohdintaa tälle päivälle. Onko teidän perheissä vanhemmat tasa-arvoisia vai jääkö teidän perheessä lapsi hoitoon isänsä kanssa? Jos puhutte vain hoitoon jäämisestä niin miksi?

(Loppuun huomautan että kuvassa Niilo on itse kivunnut koiran häkkiin ja vetänyt oven kiinni laskeakseen Windyn luut rauhassa. Ihan vaan ettei kukaan kauhistu kuvaa...)

4 kommenttia:

 1. Moi, onko koiralla häkki? Miksi? Lapset kyllä ehtivät joka paikkaan 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttelyhäkki näyttelyitä varten joka on koossa koko ajan ovi auki jotta Windy voi mennä sinne halutessaan rauhoittumaan.

   Poista
 2. Hyvin kirjoitettu! Oon ihan samaa mieltä! Molemmat vanhemmat on yhdenvertaisia ja molemmilla on oikeus tasapuolisesti vapaa-aikaan jolloin lapsi ei jää toiselle vanhemmalle hoitoon vaan toisen vanhemman kanssa.

  VastaaPoista
 3. Tämä on postaus jota olen lukenut jo monta kertaa koska olen vaan niin samaa mieltä. Lapsi ei todellakaan ole isällään hoidossa, vaan jos jätän lapsen isälleen, luotan lapsen hänelle tasavertaisena vanhempana. ++ siis tästä kirjoituksesta! :)

  Tuo kuva on niin hauska. Jos meillä olisi tuollainen häkki, niin varmasti meidänkin esikoinen menisi sinne monen monta kertaa leikkimään :D

  VastaaPoista

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)