lauantai 6. elokuuta 2016

Miten meni ensimäinen match show?


Tänään oli ohjelmassa ihka ensimäinen match show Windyn kanssa ja odotukset eivät tosiaankaan olleet kovinkaan korkealla aamusta, eikä edes silloin kun päätin että lähdemme tapahtumaan kokeilemaan onneamme. Montaa kertaa emme kokeilleet ravaamista saatika näyttelyseisontaa ja lähdimme tapahtumaan ajatuksella että saadaan kokemusta, sekä voin kokeilla tuntuuko mätsärit ollenkaan meille sopivalta harrastukselta. Eihän sitä kokemusta saa jos ei uskaltaudu yrittämään...

Aamusta pinna oli suhteellisen tiukalla kun pojat eivät meinanneet alkuunsakkaan olla yhteistyössä ja tuli hieman kiire pukea lapset sekä pakata tarpeelliset tavarat mukaan. Onneksi pikkuveljeni oli apuna sillä muuten lähdöstä ei olisi tullut yhtikäs mitään ja olisin melko varmasti perunut koko homman. Päästiin kumminkin ajoissa liikenteeseen ja ensimäisen bussin jälkeen näimme tuttuni vaihtobussipysäkillä sillä tämä tuttu oli tulossa mukaan auttamaan lasten paimentamisessa.

Paikalla oltiin todella hyvissä ajoin ja olinkin ensimäinen ilmoittautuja isojen koirien kehään. Hieman tätä stressasin sillä inhoan olla ensimäinen yhtään missään. Aikaa odotteluun jäi kumminkin reippaasti ja kokeilin ravaamista pariinkin otteeseen odotellessa. Pojatkin käyttäytyivät vielä odotusvaiheessa kohtuullisen nätisti eikä kummempaa pelleilyä ollut havaittavissa. Ravausharjoitukset eivät kumminkaan sujuneet ihan niin hyvin kuin lenkkeillessä silloin kun lähimaillakaan ei ollut toisia koiria sillä Windy hyppi aikalailla sekä keskittyi toisiin koiriin ja maan nuuhkimiseen...


Varsinaisessa kehässä Windy ei oikein tahtonut alkuun seistä ja ravaaminenkin oli hieman toheltamista joten arvasin jo heti alkuun että sininen nauha tulee. Saatiin kumminkin tuomarilta pari neuvoa jatkoa ajatellen ja nauhojen jaossa kommentti oli että toinen koira oli tällä kertaa rauhallisempi joten hän sai punaisen nauhan. Mahdollisuudet punaiseen nauhaan olisi kumminkin olleet jos Windy ei olisi toheltanut ihan niin kamalasti.

Koiria oli yhteensä isojen koirien luokassa 26 kappaletta eli onneksemme emme joutuneet kovinkaan kauaa odottamaan sinisten kehää. Sinisten kehään meno jännitti ehkä hieman enemmän kuin parikehään meno ja tässä vaiheessa olin ihan varma että tippuisimme Windyn kanssa ensimäisten joukossa. Yllätyksekseni Windy kumminkin käyttäytyi hieman paremmin sinisten kehässä vaikka koiria oli enemmän ja neiti ei hyppinytkään yhtään niin paljon kuin parikehässä. Jopa seisominen tuntui onnistuvan paremmin useamman koiran seassa.
Lopulta tuli aika valita viisi jatkoon menevää ja ilmeeni oli varmaan näkemisen arvoinen kun minut ja Windy valittiin jatkoon. Jatkoon päässeet viisi kiersivät vielä kehän ravissa ja asettelivat koirat seisomaan. Lopulta sijoituimmekin sinisten viidensiksi ja saimme valkoisen ruusukkeen. Kommenttina saimme tuomarilta että lisää vain harjoitusta niin hyvä tulee.

Ensimäinen mätsärimme onnistui siis omasta mielestäni todella hyvin vaikka pojat alkoivatkin pelleilemään ja käyttäytymään huonosti juuri ennen sinisten kehän alkua. Ruusukkeeseen olin todella tyytyväinen ja juuri katselin, että loppukuusta olisi aivan lähellämme kaksikin mätsäriä peräkkäisinä päivinä. Pitää siis laittaa harkintaan josko osallistuisimme näistä edes jompaan kumpaa.

Kiitos Racinel match shown järjestäjille kivasta päivästä!

2 kommenttia:

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)