keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Veetin 4v neuvola


Veeti on jo iso poika ja siitä kertoo sekin, että Veetillä oli 4-vuotis neuvola joulukuussa. Samana päivänä oli myös Leevin neuvola joten oltiin koko porukka liikenteessä. Alkuun Veeti odotteli Eemilin, Niilon ja J:n kanssa odotusaulassa sen aikaa että Leevi saatiin tutkittua ja kun vihdoin tuli Veetin vuoro mennä neuvolantädin huoneeseen, oli meillä pojan kanssa hieman erimielisyyksiä asiasta. Veeti ei nimittäin oikein olisi tahtonut mennä tutkittavaksi, saatika jäädä neuvolantädin kanssa kahdestaan mutta onneksi poika suostui siihen lopulta.

Itse jäin veljien, sekä J:n kanssa odotustilaan odottamaan, että neuvolantäti saisi tehtyä tarvittavat kokeet ja kutsuisi minut huoneeseen juttelemaan. Noin 45 minuuttia odoteltiin ja lopulta neuvolantäti pyysi minut huoneeseen. Veeti oli kuulemma käyttäytynyt todella hyvin ja osannut tehdä annetut tehtävät. Ainoat asiat, joista tuli hieman sanomista oli se, ettei pituutta ollut tullut kuulemma tarpeeksi (kuulemma noin 2cm lisää ja poika olisi kasvanut normaalisti käyrien mukaan...), ettei poika ollut tunnistanut lehmää piirroskuvasta (ei mikään ihmekään kun ei ne lehmät puussa hengaa, vaikka kuvassa niin tapahtuikin..) ja että saksien käyttöä tulisi harjoitella enemmän. Puhe oli kuulemma myös hieman epäselvää, mutta koska itse ymmärrän Veetiä täysin muutamia poikkeuskertoja lukuunottamatta ja koska itse en ole huolissani puheen sujumisesta, ei siitä huolehdittu sen enempää. Sen sijaan saatiin käsky mennä puolen vuoden päästä pituuskontrolliin, joka on mielestäni ihan naurettavaa kun kyse on vain parista sentistä joka "puuttui" käyrien mukaan.

Veeti sai myös rokotukset samalla käynnillä ja pakko myöntää, että olin pojasta äärimmäisen ylpeä kun Veeti ei inahtanutkaan rokotuksen aikana. Veeti oli kuulemma punainen ninja, eikä niitä satu rokotukset ja poika olikin äärimmäisen ylpeä hienosta laastaristaan jonka sai.


Neuvolakorttiin kirjoitettiin käynnin jälkeen seuraavanlaista: "Hienosti keskittyy tehtäviin. Näkö hyvä. Puhe kehittyy koko ajan. Jotkin sanat hieman epäselviä."
Pituutta oli 101cm ja 17,8kg, hyvin siis poika kasvaa omasta mielestäni enkä jaksa tuosta pituudestakaan stressata. Jokainen lapsi kasvaa omaa vauhtiaan, eikä nuo käyrät ole mikään ehdoton totuus. Siksi ehkä hieman ärsyttääkin kun niitä katsotaan ehdottomina totuuksina ja jokaisen lapsen pitäisi kasvaa juuri käyrän mukaisesti...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)