lauantai 9. tammikuuta 2016

Leevin 5kk ja 6kk neuvolat


Tauon aikana Leevillä on kerennyt olla kaksi neuvolaa ja tässä postauksessa ajattelin kertoa molempien neuvoloiden kuulumiset. 5kk neuvolan aikaan Leevi oli vielä lähes täysimetyksellä (eli periaatteessa täysimetyksellä, mutta muutaman kerran poika oli saanut korviketta omien menojeni aikana) ja tällä kerralla neuvolantäti oli ihan tyytyväinen imetyksen jatkumiseen. Olinkin hieman hämmentynyt tästä mielen muuttamisesta, sillä 4kk neuvolassa neuvolantäti oli sitä mieltä, että soseet olisi aloitettava tai lapsi ei oppisi ollenkaan syömään kiinteitä.
Mitään kovinkaan ihmeellistä ei 5kk neuvolassa käsitelty ja itsellänikään ei ollut mitään huolen aiheita, joten enimmäkseen vaan juteltiin, sekä tietty katsottiin pituus, sekä paino.

5kk neuvolassa Leevin neuvolakorttiin kirjattiin "Kasvu tasaista edelleen. Jäntevä poika!" ja mitat olivat 66cm & 8165g, eli ilman kiinteitäkin poika kasvoi hyvin. Neuvolantäti oli kumminkin sitä mieltä, että Leevin pitäisi ainakin kääntyä selältä vatsalleen jo tässä vaiheessa, mutta ei kuulemma ollut mitenkään äärimmäisen huolestuttavaa että poika ei näin tehnyt. Sovittiin että asiaa seurataan seuraavaan neuvolaan saakka.


6kk neuvola olikin sitten samana päivänä Veetin neuvolan kanssa. Ensin oli kumminkin Leevin vuoro, sillä laskin että poika ei jaksaisi kovinkaan kauaa olla tyytyväinen herättyään unilta ja sanoinkin neuvolantädille, että olisi helpompi pitää Leevin neuvola-aika ensin jotta voisin syöttää pienen sitten Veetin ajan aikana.

Ensin juteltiin neuvolantädin kanssa Leevin kehityksestä, eikä neuvolantäti vaikuttanut kovinkaan iloiselta siihen, ettei Leevi vieläkään kääntynyt selältä vatsalleen, eikä myöskään liikkunut. Tai no, liikkuuhan tuo mutta selällään maaten ja jaloillaan itseään taaksepäin potkien, mutta sitä ei kuulemma lasketa kehitykseen kuuluvaan liikkumiseen. Puolivuotiaan kuuluisi kuulemma jo liikkua tai ainakin pyörähtää ympäri ja neuvolantäti puhuikin jo fysioterapeutille menosta. Sovittiin kumminkin, että tammikuun loppuun varattaisiin Eemilin neuvolan yhteyteen ylimääräinen aika jossa kontrolloitaisiin liikkumista ja jos poika ei silloin vielä liiku, niin mietitään jatkoa.
Kiinteitä olimme kumminkin tässä vaiheessa aloitelleet, vaikkei ihan oppikirjan mukaisesti. Kiinteitä nimittäin aloiteltiin suhteellisen ripeällä aikataululla ja suuremmilla määrillä kuin suositus olisi, mutta koska Leevin vatsa ei ole tästä kärsinyt niin en näe asiaa huonona. En kumminkaan suosittele tälläistä soseiden aloitusta kenellekään, sillä jokainen vauva reagoi eritavalla uusiin koostumuksiin.

Tällä kerralla neuvolakorttiin kirjattiin "Kasvaa hyvin. Tarttuu. Ei vielä käänny vatsalle. Seisottaessa jonkin verran varvistaa. Tyytyväinen poika."
Mitoiksi saimme 6kk iässä: 8850g & 67,5cm. Hieman tuli sanomista siitä, että painoa olisi liikaa, mutta omasta mielestäni vauvaikäinen ei voi painaa liian paljon ja siksi se meni toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Eihän Leevi edes liiku vielä, joten mihinkäs se paino katoaisi...
Paitsi, eilen Leevi oppi kääntymään selältä vatsalleen ja tänään vatsalta selälleen, nyt tuo poika siis pyörii nappaamaan kaiken vähänkin kiinnostavan..


Vielä on onneksi kolmisen viikkoa aikaa 7kk neuvolaan, joten vielä on toivoa että Leevi lähtisi liikkeelle eikä jouduttaisi fysioterapeutille joka on omasta mielestäni ihan turha ajatus vielä tässä vaiheessa... Kyllä Leevikin kerkeää liikkeelle kunhan sitä vain huvittaa. Sen sijaan harjoitellaan jo syöttötuolissa istumista, sekä nokkamukista juomista kun ei tuttipullo tunnu alkuunsakkaan olevan Leevin juttu. Imetystäkin meinataan vielä jatkaa soseiden ohella, ainakin niin pitkään kunnes ensimäinen hammas ilmestyy, mielellään ainakin vuoden ikään saakka jos poika ei kovin paljon ala puremaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)