tiistai 12. tammikuuta 2016

#sodastreamsuomi #juomalähettiläät


Parisen kuukautta sitten sain tietää, että minut on valittu Sodastreamin juomalähettilääksi testaamaan uusia juomamakuja. Kerron nyt heti alkuun, että mitään velvoitetta minulla ei ole kirjoittaa näistä limutiivisteistä, vaan teen jos ihan omasta tahdostani joten kyseessä ei ole kaupallinen yhteistyö, enkä hyödy tästä tekstistä yhtikäs mitään paitsi nuo testattavaksi saadut limutiivisteet (jotka sai muutkin juomalähettilääksi ryhtyneet, kertovat tiivisteistä eteenpäin tai eivät).

Odotinkin innolla pakettia saapuvaksi sillä en tiennyt yhtään, millaisia tiivisteitä sieltä tulisi testattavaksi ja kun paketti vihdoin saapui lähipostiin, maltoin tuskin odottaa että pääsisin kotiin avaamaan sen. Kotona pakettia avatessa paketista paljastui sekä tavallista energiajuomaa, että sokeritonta energiajuomaa ja free sarjaan kuuluvat vadelma, sekä marjamix tiivisteet.

Heti ensimäisenä pisti silmään pullojen uusi muotoilu, sekä se, että tiivisteistä saa vähemmän valmista juotavaa kuin ennen. Uusi muotoilu on ehdottomasti plussaa, sillä nykyisellään pullot saa huomattavasti paremmin mahtumaan täyteenkin jääkaappiin ja jotenkin pulloista tuntuu olevan helpompi kaataa tiivistettä korkkiin kuin ennen. Sen sijaan tiivisteen väheneminen hieman harmittaa kun hinta on kumminkin pysynyt samana, mutta säästäähän tuossa joka tapauksessa verrattuna oikeaan limuun, saatika energiajuomaan.

Energiajuomaa kuluu meidän taloudessa todella paljon, varsinkin kun J tekee vuorotyötä ja näin ollen hän ottaa hyvin usein energiajuomaa mukaan töihinsä. Itsekin juon energiajuomaa silloin tällöin kun aamulla on käynnistymisvaikeuksia esimerkiksi lasten nukuttua yönsä huonosti. Nämä menivätkin siis heti ensimäisenä testaukseen.
XSTREAM Energy oli ainakin omasta mielestäni paremman makuista kuin ennen. Jos johonkin pitäisi makua verrata, niin eniten tulee mieleen Redbull energiajuoma, joka siis on eniten omaan mieleeni. Tämä siis pysyy jatkossakin meidän jääkaapissa olevana tiivisteenä, sillä jokainen perheen vanhempi tarvitsee joskus lisäenergiaa.
XSTREAM Sugar Free Energy sen sijaan oli hieman pettymys. Sokeriton energiajuoma ajatuksena on todella mahtava, sillä energiajuomahan sisältää ihan mielettömän määrän sokeria loppujen lopuksi. Lisäksi kun meillä tuota energiajuomaa kuluu paljon, niin sokeriton olisi aina parempi vaihtoehto. Tämä jää kumminkin ajatuksen tasolle, sillä omaan makuuni sokeriton energiajuoma tiiviste oli edelleen hieman liian kitkerän makuista. Kyllähän tuota juo, mutta valitettavasti kyseessä ei ollut mikään makuelämys...

Rasberry tiiviste sen sijaan oli lasten makuun. Omaan makuuni tämä tiiviste oli hieman liian esanssista, jos tiivistettä laittoi korkin neuvoman määrän verran, mutta kun tiivistettä laittoi noin puolet neuvotusta niin maku parani. Parin ensimäisen testipullollisen jälkeen teimmekin jatkossa limua vain puolikkaalla tiivistemäärällä ja näin ollen tiivistepullo kesti pidempäänkin paremman maun lisäksi.
Berry Mix oli jo aiemmin oma lempparini Sodastreamin tiivisteistä. Maku on juuri sopivan makea ja jotenkin sitä makua on todella hankala kuvailla. Maku vain on hyvä. Tämä tiiviste tulee jatkossakin pysymään yhtenä lempparinani ja Berry Mix maistuu myös lapsille. Voisikin siis sanoa, että tämä tiiviste on meidän porukallemme juuri sopiva.

Joku aika tämän paketin saapumisen jälkeen saimme postitse Sodastreamilta paketin, joka sisälsi muunmuassa Strawberry-Watermelon tiivisteen, sekä Pear tiivisteen. Näistä ensimäinen siirtyi lähes samantien yhdeksi lempitiivisteekseni ja oikeastaan muunkin perheen. En vain käsitä miten limu voi olla niin hyvää, sopivan raikas, juuri sopiva makeudeltaan ja muutenkin vain täydellinen limu. Voisin kuvitella, että kesällä tuo mansikan ja vesimelonin jumalainen yhdistelmä sopisi esimerkiksi kesäiseen booliin tai vaikkapa sellaisenaan jäiden kanssa nautittuna kuumalla parvekkeella. Voin vannoa, että meillä tuota tullaan ainakin juomaan kesäkuumalla. Pear sen sijaan maistui ihan päärynälle, eli juuri sille mille pitikin. Ei mitenkään erikoinen tiiviste, mutta jos tykkää päärynästä niin tämä on hyvä vaihtoehto. Meillä tykättiin tästä, eli varmasti ostamme tätä jatkossakin.

Bonuksena näissä tiivisteissä on se hyvä puoli, että erilaisia makuja voi sekoitella ihan oman makunsa mukaan. Meillä esimerkiksi J on todella ahkera kokeilemaan erilaisia makuyhdistelmiä, joista osa on hittejä ja osa huteja. Vain kokeilemalla kumminkin oppii, että mitkä yhdistelmät maistuvat ja mitkä eivät...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)