torstai 14. tammikuuta 2016

Synttärisuunnitelmia.


(Postauksen kuvat edellisten vuosien syntymäpäiviltä ilman järjestystä)

Pian juhlitaan jo Eemilin 6-vuotis syntymäpäiviä ja vähitellen alkaa juhlat jo stressaamaan. Stressaan aina kaikista juhlista todella paljon etukäteen, vaikkei tarvitsisikaan mutta jälleen kerran se stressi puskee esille..

Ihan ensin stressaa se, että mitä ihmettä juhlissa tarjotaan. Kaikenlaiset ideat hyppivät mieleeni ja unohdankin ideoita samaa vauhtia kun niitä keksin, pääasiassa koska ideani tuntuvat hieman liian suurudenhulluilta... Lisäksi koska vieraiden määräkään ei ole todellakaan varma vielä, niin se hankaloittaa hieman tarjoiluiden miettimistä kun en tiedä kuinka monelle sitä tarjottavaa oikein pitää olla...Melkein joka kerta olen tarjonnut synttäreillä coctailpiirakoita ja munavoita, mutta niiden tilalle olisi kiva keksiä välillä jotain erilaista. Alkaa nimittäin samat tarjottavat kerrasta toiseen jo hieman tympimään itseäni. Coctailtikkuja mietin, mutta pitääkö niitä sitten olla miljoonittain jotta ne eivät lopu kesken? Yksi vaihtoehto olisi myös patongit, mutta omalla tavallaan se on hieman tylsä idea. Ylipäänsä suolaiset tarjottavat ovat suuri ongelma, koska olen todella surkea leipomaan joten tarjottavien pitäisi olla helppo valmistaa ja sen pitäisi myös maistua kaikille. Mitä te olette tarjonneet suolaisena tarjottavana synttäreillä?

Makeat tarjottavatkaan eivät ole kovinkaan helppoja miettiä. Kakun tekijäksi ajattelin jälleen kerran pyytää Eemilin kummitätiä (että vinkkinä vaan jos tätä luet...), kunhan ensin saisin selvitettyä millaisen kakun poika tahtoo. Jos kummitäti ei kerkeä niin sitten varmaan turvaudun tylsään juustokakkuun, koska se on ainoa jonka osaan tehdä (tai, J sen kumminkin leipoisi koska itse olen tosiaan huono leipuri...). Mutta mitä kakun lisäksi? Karkkeja oli Veetin synttäreillä, mutta ne eivät suuremmin tehneet kauppaansa ja keksitkin tuntuvat tylsiltä. Todennäköisesti päädyn jälleen kerran kekseihin kun en muutakaan keksi, mutta onneksi tässä on vielä hetki aikaa miettiä kun Eemilin synttäreitä juhlitaan vasta ensi kuun alussa.


Sitten juhlien teema. Koska Eemil on jo iso poika, niin hän osaa itse kertoa teemaideoitaan. Pojan teemaideat eivät vaan ole ihan niin helposti toteutettu, sillä Eemilin teematoive on tällä hetkellä pinkki, sekä läjä erilaisia supersankareita. Helppohan se on pohtia teemaa kun en puolistakaan näistä supersankareista ole ihan varma, että miltä ne näyttävät...

Pitää varmaan turvautua internetin ihmeelliseen maailmaan kun etsin juhlatarvikkeita synttäreille sillä ainakaan lähi Citymarketissamme ei ole näkynyt minkäänlaisia supersankari kertakäyttöastioita ja pelkkää pinkkiä en tahtoisi ostaa. Meidän taloudessa kun tuo pinkki alkaa tulla jo korvista ulos (siitä enemmän toisessa postauksessa myöhemmin).
Olisiko jollain hyviä ehdotuksia pinkin ja supersankareiden yhdistämiseen teemaksi?


Luojan kiitos juomapuoli sentään hoituu Sodastreamilla, sillä limujen kaupasta kotiin raahaaminen on ehkä inhottavin homma jonka tiedän juhlien järjestämisessä. Limun lisäksi tarjoillaan toki myös kahvia, sekä ehkä mehua. Onneksi juhlien juotavien kanssa ei tarvitse pahemmin raapia päätään sillä ne ovat poikkeuksetta joka juhlissa samat.

Pakko myöntää että tuntuu ihan hullun hommalta tämä juhlien järjestäminen. Onneksi Eemilin synttäreiden jälkeen seuraavat juhlat ovat vasta kesällä kun juhlitaan Niilon, sekä Leevin synttäreitä. Hetken saa siis hengähtää juhlastressin suhteen...

2 kommenttia:

 1. Kiva, kun olet jaksanut taas kirjoitella! Meillä nakkipiilot ovat olleet suosikkisuolaisia synttäreillä eli voitaikinaan leivottuja nakkeja. Varma hitti! Toinen: dipattavat kasvikset eli kurkkua, porkkanaa, paprikaa ja pari erilaista dippiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun jaksat seurata blogiani :)
   Nakkipiiloja en muuten tajunnut edes miettiä, pistetään ne siis mietintään. Dippivihanneksetkin kuulostavat hyviltä, nekin siis vahvasti harkintaan! Kiitos vinkeistä. :)

   Poista

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)