maanantai 3. lokakuuta 2016

Uuden asunnon haku jälleen kerran

Blogiani jo pidempään seuranneet tietävät, että perheellämme on ollut valitettavan paljon ongelmaa asuntojen kanssa. Esimerkiksi nykyistä asuntoamme edeltävässä asunnossa tuli vesi läpi vaatehuoneen katosta ja sitä edeltävä asunto oli niin pahasti kosteusvahinko asunto ettei siellä suositeltu asuttavan.

Kuvittelimme jo löytäneemme hyvän asunnon kun muutumme nykyiseen asuntoomme, mutta nyt on tullut ilmi ettei asunto olekaan niin hyvä kuin luulimme.. Jo alkuun ihmettelimme kuplivia tapetteja, sekä kylpyhuoneen tiivisteitä jotka homehtuivat. Tiivisteet käytiin vaihtamassa ja tapettien kuplimisen syyksi annettiin vanhat tapetit joiden liisteri pettää vähitellen. Selvä, ei kai siinä sitten mitään ja hyvä kun asia hoidettiin.

Tiivisteet tosiaan vaihdettiin kesän alussa, mutta nyt ne ovat taas homeessa. Erona aiempaan on kylläkin se, ettei homepilkut ole pientä pilkkua joka pysyy vain tiivisteessä vaan suhteellisen isoja pilkkuja jotka leviävät kaakeleihin. Tämän lisäksi kaakeleihin seinällä, sekä lattiassa kertyy oranssinpunertavaa tahmaa joka toki lähtee pesemällä, mutta puskee takaisin hetken päästä. Lähteehän toki osa noista homepilkuistakin pois pesemällä mutta nekin tulevat aina hetken päästä takaisin. Ei auta suihkunurkan pesu joka suihkun jälkeen vaan silti home ja punertava tahma tulee aina takaisin. Kohta on mennyt pelkkiin kylppärin pesuaineisiin enemmän rahaa kuin muun asunnon pesuaineisiin yhteensä ja ei tuo jokakertainen kylppärin pesukaan tunnu järin mieltä ylentävältä aina suihkun jälkeen.

Neuvoksi saimme huollosta että pitäisi käydä ovi auki suihkussa ja pitää ovea auki myös silloin kuin kukaan ei ole suihkussa. Muuten hieno idea, mutta mielelläni käyn suihkussa ovi kiinni sillä muuten suihkuun on tukemassa mukaan neljä lasta ja koira. Ei kiitos. Ja mitä tuohon oven auki pitämiseen koko ajan tulee niin ihan kiva idea sekin, paitsi en tahdo lasten ja koiran hengaavan muuten vain kylpyhuoneessa eli ovea on pystyttävä pitämään kiinni.

Tilanteen kokonaisuuden huomioon ottaen olemmekin päättäneet, että haemme suosiolla uuden asunnon. Ei ole mitään hyötyä väitellä kylpyhuoneen kunnosta kun selkeästi kukaan ei ole sille mitään tekemässä. Toivottavasti tekevät edes sitten kun saamme uuden asunnon ja muutamme pois... Toivomme että saisimme uuden asunnon pian, mutta asuntojonot ovat aika pitkät.. Pitääkin siis toivoa että homeinen kylpyhuone lapsiperheellä nopeuttaisi asiaa ja että seuraava asuntomme olisi vihdoin sellainen ettei siellä olisi kosteuden kanssa ongelmaa.

2 kommenttia:

  1. Kosteusmittaus asuntoon ja vaikka terveystarkastaja paikalle joka määrittää asunnon tilan voiko asunnossa edes enää asua. Näin toimittiin kun meidä makkariin ikkunapokiin ilmesty hometta. Vvo anto uuden asunnon minne muuttaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kosteusmittaus on tehty ja kosteutta ei löytynyt. Homettahan voi olla siis ilman kosteutta. Terveystarkastajalle on niin pitkät jonot, että nopeammin saamme uuden asunnon kuin terveystarkastajan paikalle...

      Poista

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)