tiistai 18. lokakuuta 2016

Niilon 6. puheterapiakäynti

Keskiviikkona oli Niilon 6. puheterapiakäynti ja pian ollaankin siis jo puolivälissä viidestätoista käynnistä jotka pitää käydä ennen kuin saamme lähetteen erikoissairaanhoidon piiriin tutkimaan miksei Niilo puhu.

Jälleen kerran Niilolla oli mukana pulla, sekä pillimehua sillä puheterapeutti halusi tälläkin kertaa tarkkailla Niilon suun motoriikkaa syönnin ohessa. Tällä kertaa Niiloa vaan ei pahemmin tuntunut huvittavan syöminen kun hän huomasi että häntä tuijotetaan. Niinpä luovutimme syömisen tarkkailun ja puheterapeutti aloitti tehtävien teon Niilon kanssa.

Tällä kertaa tehtävinä oli taas kerran tukiviittomien opettelua, sekä ymmärtämisen hahmotuksen harjoittelua pelin ohella. Pelissä Niilon piti kiinnittää kuviin niihin sopivat hahmot ja tehtävä sujuikin ihan hyvin vaikka välillä Niilo kokeili naureskellen että josko kuvaan sopisi eri kuva kuin kuuluisi. Tukiviittomien aiheena oli tällä kertaa kulkuvälineet niinkuin esimerkiksi lentokone, paloauto ja moottoripyörä. Puheterapeutti testasi myös miten Niilo muisti viime kerralla opetellut eläinten tukiviittomat. Muutaman Niilo muisti eläimistä, mutta ei kaikkia.

Jossain vaiheessa tehtävien tekoa Niilo alkoi huomaamattomasti myös syömään eväänä ollutta pullaansa. Syöntiä hetken tarkkailtuaan puheterapeutti kertoi epäilevänsä ettei Niilo puhuisi koska suun motoriikassa olisi hieman ongelmaa. Kuulemma tämä on synnynnäistä jos tästä on kyse, mutta vasta erikoissairaanhoidossa voitaisiin tehdä virallinen diagnoosi syystä.

Lyhyesti sanottuna puheterapiakäynti meni melko samanlailla kuin aina ennenkin. Nyt seuraava käynti olisi jo ensi viikolla ja toivottavasti käynnit olisi pian käyty jotta pääsisimme jonottamaan aikaa tutkimuksiin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)