perjantai 26. huhtikuuta 2013

Neuvolakuulumisia ja hiukan ehkä muutosta.

Eilen oli siis vuorossa jälleen neuvola ja viikkoja oli eilen siis takana 33+4. Tämä oli siis niin sanottu ylimääräinen neuvolakäynti, joka varattiin kohdunpohjankorkeuden hervottoman kasvun vuoksi ja tarkoitus oli, että jos sf-mitta olisi edelleen mennyt yläkäyrien yläpuolella, olisin saanut lähetteen painoarvioon. Sf-mitta oli kumminkin hiukan tasaantunut tällä kerralla se oli "vain" 33cm, mutta siltikin edelleen aivan yläkäyrillä. Edelleen jatkuu siis vatsan kasvun tarkkailu ja noin kahden viikon päästä olevan neuvolalääkärikäynnin jälkeen olisi tarkoitus mennä vielä yhdelle ylimääräiselle neuvolakäynnille jotta mittaa voidaan tarkkailla.

Muuten kaikki oli neuvolassa täysin ok ja painoakin on tullut lähtöpainosta vain 200g ja sekös se vasta neuvolantätiä ihmetytti. Painoa olisi kuulemma nimittäin jo tähän mennessä pitänyt tulla huomattavasti enemmän. Neuvolantäti jo epäili etten söisi tarpeeksi, mutta jos täti näkisi ruokamääräni niin johan loppuisi epäily. Itse epäilen että painoa oli jo ennen raskautta ihan liikaa (niin kuin painoindeksin mukaan olikin), joten elimistö ei kerää ns. ylimääräistä painoa tuhottomasti vaan polttaa entisiä ylimääräisiä kiloja jotta lapsi saa tarvitsemansa energian.

Lisäksi huojennuin tiedosta että vaikka muutamme naapurikaupunkiin, saan pitää Jorvin synnytyssairaalanani. En nimittäin todellakaan olisi halunnut enää näillä viikoilla vaihtaa synnytyssairaalaa ja onhan Jorvi muutenkin tuttu paikka jo kahdesta edellisestä synnytyksestä. Lisäksi en tuntenut kovin mukavaksi ajatusta että joutuisin menemään täysin vieraaseen synnytyssairaalaan, jonka olemassa olosta en edes tiennyt. Sukulaisilta ja tutuilta vain kuulin, että kyseinen sairaala hoitaa myös synnytyksiä... Valitettavasti neuvolan joudun kumminkin vaihtamaan ja heti kun tarkka muuttopäivä selviää, joudun varaamaan ajan uuteen neuvolaan. Naapurikaupungin asukkaana kun en kuulemma saa käyttää Espoon neuvolapalveluita ja kaikki tähän mennessä varatut ajat joudutaan siis perumaan ja varaamaan uuteen neuvolaan.
Omalla tavallaan inhottaa suunnattomasti vaihtaa neuvolaa näillä raskausviikoilla, koska nykyinen neuvolantäti on tullut tutuksi sekä minulle, että pojille ja hän tietää meistä kaiken. Uudessa neuvolassa kun joudun hyvin todennäköisesti selittämään kaiken alusta alkaen ja sekään ei takaa että osaisin varmasti sanoa kaiken tarpeellisen tai että tulisin neuvolantädin kanssa toimeen. Onneksi tuotakaan on turha miettiä etukäteen, koska sen näkee vasta kun on ensimäisen kerran käynyt uudessa neuvolassa...

Muutosta sen verran, että maanantaina mennään allekirjoittamaan vuokrasopparit ja sopimaan avainten hausta ym. Muutto olisikin sitten ensi viikon lauantaina, eli onneksi kerkeämme muuttamaan hyvissä ajoin ennen Tyypin syntymää. Pakkaaminen sujuu onneksi ainakin toistaiseksi suhteellisen vauhdikkaasti ja mm. sauna on jo vuorattu pakatuilla laatikoilla + jätesäkeillä. Nyt alkaakin siis olemaan vain ongelma, että mitä voi pakata ennen muuttopäivää ja mitä tarvitaan vielä lapsiperheessä.
Onneksi tavaraa tuntuu olevan kohtuu vähän ja muuttoapuakin ollaan saatu sovittua kohtuullisesti muuttopäiväksi. Tämä on minulle suuri helpotus sillä jo pelkkä pakkaaminen aiheuttaa ilkeitä harjoitussupistuksia, niin en näe itseäni kantamassa tavaraa portaita kuudenteen kerrokseen. Vaikka hissikin siis toki löytyy, mutta hissin ollessa kohtuullisen pieni, ei sinne varsinaiset huonekalut todennäköisesti mahdu. Kiitoksia siis jo etukäteen ihanille ihmisille jotka ovat lupautuneet avuksi!

Nyt painelen kumminkin takaisin vielä pakkaamaan ennen kuin pojat menevät kohta nukkumaan. Katsellaan josko kerkeän muuttohälinän keskellä vielä kirjoittelemaan ennen varsinaista muuttoa, mutta yritys on ainakin kova.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)