keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Muuttomölinää.

Pitkästä aikaa kun olisin lisännyt kuvia postaukseen, ei Blogger jostain syystä lataa niitä ollenkaan. Onko jollain muulla ollut samanlaista ongelmaa?Blogger siis vain lataa ja lataa ja lataa eikä lataus valmistu ollenkaan...

Ylihuomenna koittaa vihdoin ja viimein päivä kun pääsemme muuttamaan uuteen asuntoomme ja uuteen kaupunkiin. Tätä ollaan jo odotettukin siitä lähtien kun varmuus kosteusvahingosta saatiin viime vuoden lopulla ja koska nykyinen vuokranantajamme ei uutta asuntoa tarjonnut ollenkaan, vaihtui vuokrafirmakin samassa rytäkässä. Jos emme olisi uutta asuntoa saaneet, olisi vaihtoehtona ollut odotella kun kosteusremontti joskus mahdollisesti alkaisi ja saisimme ehkä mahdollisesti vara-asunnon siksi aikaa, jota emme kumminkaan isännöitsijän mukaan olisi tarvinneet, koska voisihan tavarat siirtää alakerrasta yläkertaan (jonne ne eivät todellakaan mahtuisi) tai varastoon (jossa on tähänkin mennessä homehtunut kaikki). Lisäksi olisihan se ihan täysin mahdollista asua kolmen lapsen kanssa yli puolet vuodesta remontin keskellä. Tai sitten ei. Lisäksi kun oma sosiaalityöntekijämme yritti selvittää asiaa nykyiseltä vuokranantajaltamme samalla kun teki päätöstä takuuvuokramme maksusta, ilmoitti vuokranantajamme ettei hänellä ole kuulemma tietoa asunnossamme olevasta kosteusvahingosta saatika tähän tulevista remonteista. Vastahan meillä tosiaan on kahteen otteeseen käynyt vuokranantajan puolesta kosteusmittaaja ja olen myös keskustellut isännöitsijän kanssa asuntoomme tulossa olevista remonteista. Eli uskoisin, ettei pois muuttomme jälkeen asuntoomme tehdä minkäänlaista remonttia vaan asunto vuokrataan samantien uudelle perheelle. Toivottavasti uudet asukkaat osaavat vaatia oikeuksiaan ennen kuin heidän mahdolliset lapsensa alkavat sairastella yhtä paljon kuin meidän pojat.

No, jottei tämäkin postaus menisi valittamiseksi niin taidanpa palata itse asiaan eli muuttoon. Muutto tosiaan tuli todella nopealla aikataululla sillä asuntotarjouksen saimme viime viikolla asuntohakemuksen laittoa seuranneena päivänä. Tästä seuraavana päivänä kävimme katsomassa asuntoa ja hyväksyimme asunnon. Tämän viikon maanantaina kävimme kirjoittamassa vuokrasopimukset ja eilen hakemassa avaimet. Vielä olisi edessä nykyisen asunnon irtisanominen huomenna ja tosiaan varsinainen muutto perjantaina.

Pakkaamisen kanssa ei ihme kyllä ole päässyt hoppua syntymään (ainakaan vielä) ja melkein kaikki on jo pakattuna, lukuunottamatta niitä tavaroita joita lapsiperhe tarvitsee vielä ennen varsinaista muuttopäivää, sekä jotain satunnaista pikkusälää joka odottelee vielä läpi käymistä. Lisäksi olen ihan hämmästynyt siitä, että kuinka vähän ns. ylimääräistä ja pois heitettävää tavaraa onkaan ja kuinka äkkiä tavarat saa loppujen lopuksi pakattua kunhan motivaatiota vain riittää. Meillähän tuo pakkaus on pääsääntöisesti mennyt niin että J on vahtinut poikia ja minä pakannut. Johan tässä alkaa tätä kokemustakin olla pakkauksesta kun kaksi edellistäkin muuttoa hoidin pakkaukset lähes kokonaan yksin J:n ollessa töissä. Lisäksi olen itsepäinen ja tahdon itse käydä tavarat läpi, koska olen huomattavasti hövelimpi heittämään turhaa tavaraa pois, toisin kuin J jonka mielestä kaikelle voi löytyä vielä käyttöä joskus tulevaisuudessa...

Muuttoapua ollaan saatu kerättyä myös ihan kiitettävästi, vaikka muutto onkin arkipäivänä. Enoni tulee töistä lainaan saamansa ison auton kanssa muuttokuskiksi ja kantoavuksi, enoni naisystävä ottaa pojat hoitoon illaksi, serkkuni ottaa pojat mahdollisesti yöksi ja lisäksi kantoavuksi tulee myös pikkusiskoni, pikkuveljeni, J:n pikkusisko ja muutama J:n kaveri. Luulisi tuolla porukalla tavaroiden muuttamisen olevan kohtuu helppo homma kun en itse uskalla lähteä näillä viikoilla paljoa kantamaan (viikkoja takana 34+4 ja vähänkin suurempi rasitus saa aikaan kivuliaat harjoitussupistukset).
Onneksi J:n isä ja hänen uusi vaimonsa lupautuivat auttamaan vanhan asunnon loppusiivouksessa, joten siinäkin on apua ja vanhan asunnon avaimet saadaan palautettua mahdollisimman pian.

Nyt kumminkin voisin lampsia taas pakkaamaan ja laittamaan pyykit kuivumaan jotta en totaallisen laiskistu ja tympäänny pakkaukseen (ja näin ollen pakkaus ei jää kesken). Kuulumisia tulen jälleen kertomaan viimeistään kun netti toimii uudessa asunnossa ja mahdollisesti jonkin näköistä asuntopostaustakin saattaa tulla uudesta asunnosta kunhan sen saa täysin kuntoon.

1 kommentti:

  1. Onnea muuttoon! Se kun on aina yhtä ihanaa ;)

    *mun blogini http://aitinaomanlainen.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)