perjantai 31. elokuuta 2012

Unikouluyöt 4 ja 5

Piti tulla jo eilen kirjoittamaan unikouluyöstä numero neljä, mutta koska koko päivän asunnossa juoksi remonttimiehiä joka lähtöön, niin en oikein päässyt blogia kirjoittamaan. Asunnossamme alkoi siis vihdoin ja viimein se riivatun kuivaus alakerran vessassa kosteusvahingon vuoksi ja nyt kun kuivaus ollaan saatu, niin saadaan alkaa väittelemään isännöitsijän kanssa siitä, kuuluuko meille vuokranalennusta vai ei. Isännöitsijän mielestä kun tuosta remontista ei ole meille mitään haittaa, koska meillä on toinen vessa yläkerrassa kylpyhuoneessa, mutta kyllähän siitä nyt herran jumala haittaa on kun maksetaan joka ikisestä neliöstä myös tuon remontin aikana. Lisäksi tuo kuivauslaite käyttää 24/7 sähköä meidän laskuumme vähintäänkin kahden viikon ajan jos ei pidempäänkin ja ei yhtään huvita maksaa ylimääräistä sähkölaskuun kun se ei muutenkaan ole mikään järin pieni...

No, mutta itse asiaa. Eli keskiviikkona aloitin unikouluyön numero neljä ja Veeti meni nätisti nukkumaan iltamaitonsa kanssa, kuten tavallistakin. Joskus kymmenen aikaan Veeti hiukan kitisi ja nukahti pienellä silittelyllä saman tien uudelleen. Yllättävintä oli kumminkin, että pikkumies heräsi seuraavan kerran vasta neljältä aamuyöllä, jonka jälkeen jatkettiin unia vielä aamu seitsemään. (Vaikkakin annoin vähäsen vettä silloin aamuyöllä, koska en raaskinut flunssaista lasta ruveta huudattamaankaan). Tuosta yöstä ei siis ole järin paljon kerrottavaa ja tuo yö sai taas uskomaan unikoulun toimivuuteen.

Eilen alkoi sitten unikouluyö numero viisi ja pienen naiivin pääni sisällä kehittelin jostain ajatuksen, et nyt Veeti varmasti nukkuisi koko yön putkeen heräämättä kertaakaan. No, ei se sitten mennyt ihan niin kuin kuvittelin. Veeti heräsi yhteensä vissiin neljä kertaa ja joka kerralla annoin vettä, jottei flunssainen pikkumies tukehtuisi huutoonsa. Ei meinaan ollut paras yhdistelmä melkein seinän takana huriseva kuivauslaite (joka ei muuten todellakaan ole mikään hiljainen kapistus), flunssa, tukkoinen nenä ja unikoulu. Nyt seuraavaksi yöksi siirrämme kyllä pinnasängyn takaisin yläkertaan nyt kun kerran alkaa viikonloppukin ja J:n yöunet eivät häiriinny ennen töitä. Pitää nyt vain jaksaa vielä ja toivoa, että heräily lakkaisi viimeistään kun flunssasta päästään eroon.

Huomenna olisi omat synttärini ja vanhenen taas vuodella. Mitään ihmeempiä ei ole suunnitelmissa, paitsi että lähdetään J:n vanhemmille maalle viettämään rauhaisaa iltaa. Olenkin jo tottunut noiden raskauksien aikana viettämään selväpäisiä synttäreitä, joten ihan kiva jatkaa sillä linjalla.

Raportointia jatkan kun tapahtuu jotain raportoitavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)