tiistai 14. elokuuta 2012

Operaatio aupair

Kuulumisia ajattelin tulla kertoilemaan. Vaikka mitään kovin ihmeellistä ei olekaan tapahtunut, niin pääasiassa ajattelin raportoida operaatio aupairin edistymisestä. Laitoin siis vajaa viikko sitten ilmoituksen, että etsimme aupairia kahdelle eri sivustolle ja kiinnostuneita on ollut yllättävän paljon (yhteensä 6kpl, näin lyhyessä ajassa ja aupparia haemme kumminkin aikaisintaan ensi vuoden puolella aloittavaksi). Harmi vain, että olen todella nirso mm. maan suhteen, mistä aupairin meille haluan ja olen sitä mieltä, että tahdon aupairin joka on iältään 17-23-vuotias, koska en osaa kuvitella itseäni minua vanhemman työnantajana (ja haluan aupparin olevan ehdottomasti nainen, koska en tuntisi oloani kovin kotoisaksi enää jos kotonamme asuisi vieras mies). Lisäksi olen jo ilmoituksessa kertonut että meillä on kaksi kissaa. Ja valitettavasti, koska kaikki tuttavapiiristämme eivät ole maailman suvaitsevaisimpia ihmisiä tummempien ihmisten ihonväriä kohtaan, niin en myöskään halua meille tummaa aupairia. Tiedän, kuullostaa kamalan tyhmältä valita aupair osittain kavereiden mielipiteiden perusteella, mutta en myöskään halua aiheuttaa aupairin vuoden keskeytymistä sillä, että tuttumme eivät osaisi käyttäytyä meillä käydessään.
No, tuota ihonvärijuttua en tietenkään kirjoittanut ilmoituksiin, mutta mm. maa, ikähaarukka, sukupuoli ja ehdoton vaatimus siitä ettei aupair ole allerginen, on merkitty ilmoituksiimme, niin kiinnostuneet aupairit ovat olleet jotain ihan muuta... Ensimäinen oli 28-vuotias filippiiniläinen MIES, joka ei suostu työskentelemään eläinten seurassa (eli siis mikään ei mennyt oikein), toinen oli 18-vuotias venäläinen tyttö (ei muuten mitään vikaa, mutta jotenkin en osaa kuvitella meillä venäläistä aupairia...), kolmas oli 28-vuotias pakistanilainen uskonnoltaan budhistinainen joka harjoittaa uskontoaan säännöllisesti (joo, jos nyt jätetään tällä kertaa väliin), neljäs oli 24-vuotias filippiiniläinen nainen, joka oli allerginen eläimille (lukeeko noi ollenkaan niitä ilmoituksia?), viides oli 28-vuotias filippiiniläinen nainen, joka haluaa auppariksi vähintään kahdeksi vuodeksi samaan perheeseen (ja meidän ilmoituksessa lukee, että auppari olisi meillä 6kk-12kk), kuudes oli 25-vuotias portugalilainen nainen, joka puhuu vain todella vähän englantia (eli tulisi kommunikaatio-ongelma).
Siis olenko oikeasti liian ahdasmielinen ja aivan liian nirso, vai onko noissa aupair ehdokkaissa oikeasti vikaa, no joo onhan niissä, kun kukaan noista ei ilmeisestikään ole ilmoitustani lukenut. Ainakaan ajatuksella. Elättelen kumminkin uskoa, että jossain vaiheessa löydämme juuri sen oikean aupairin meille, meinasihan itselläni meinaan usko loppua kesken silloinkin kun itse olin lähdössä aupairiksi. Ja lopulta kun olin luovuttamassa, löytyi juuri se oikea perhe (joka kuitenkin ilmeni ihan täydelliseksi painajaiseksi ja olin heillä vain kolme viikkoa), mutta se on aivan toinen tarina.
Jos kumminkin nyt menen katsomaan poikien perään, kun ne vihdoin leikkivät kahdestaan. Ihana kun saa edes pienen kahvitauon välillä kun pojat viihdyttävät toinen toisiaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)