perjantai 1. elokuuta 2014

Niilon 1-vuotis synttärit.

Pahoittelen jo valmiiksi kuvaoksennusta, sillä meillä oli Niilon synttäreillä kaverini kuvaamassa ja luonnollisesti kuviakin tuli otettua tsiljoona kun se kuvaaja en kerrankin ollut minä. Kuvista siis kiitos kaverilleni Sinnalle! Alkupään kuvat otettu Sinnan puhelimella, loppupäässä järkkärillä sillä järkkäri saapui paikalle vasta hieman synttäreiden alkamisen jälkeen.

Heräsin siis Niilon synttäriaamuna mielettömän aikaisin, niin kuin joka kerta kun on tiedossa jotkut järjestämäni juhlat, sillä stressaan juhlia ihan älyttömästi. Onneksi kuvaamassakin ollut kaverini lupautui tulemaan jo aikaisin avukseni sillä hommaa oli ja J:n huomio meni lähes kokonaan lasten paimentamiseen jotta sain itse tehtyä edes jotakin.
Olin edellisenä iltana saanut älynväläyksen tehdä vadelmista hyytelöä aamupalaksi ja hyytelöä pojat sitten saivatkin.Isommat pojat tykkäsivät hyytelöstä ja olisivat halunneet lisääkin, harmi vaan etten ollut tehnyt kuin pienen hyytelön ja aamupalaksihan tuo sopi enemmän kuin hyvin kun en ollut lisännyt hyytelöön yhtään sokeria, eli siinä oli ainoastaan vadelmia, niiden keitinvesi, sekä liivate. Niilo taasen ei ollut ihan samaa mieltä tästä makuelämyksestä, vaan ilme oli lähes koko ajan tyyliä: "Mitä hittoa sä mulle tyrkytät?" Lopulta puolet hyytelöstä löytyikin siis lattialta...

Koska pojat kävivät aamupalan jälkeen aivan ylikierroksilla, päätimme laittaa pojat hetkeksi kylpyyn ja sen jälkeen he saisivat leikkiä samalla kun me aikuiset järjestettäisiin synttäreitä kuntoon. Asunnossamme oli meinaan jo heti aamusta kuuma kuin saunassa ja itsenikin olisi tehnyt mieli loikata poikien vannaan viilentäytymään.Suihkun jälkeen pojat saivatkin heilua vaippasillaan ja varsinkin Niilolla oli kivaa kun poika leikki minulta ja J:ltä lahjaksi saamallaan merirosvolaivalla. Harmi vaan, että Eemil ja Veetikin olisivat tahtoneet leikkiä samalla laivalla ja lopulta pojat saivat noin viiden sekunnin välein riidan aikaiseksi. No, eipä siinä voinut muuta kuin laittaa laiva jäähylle ja pojat leikkimään muita leikkejä...
Kellon viisarit tuntuivat liikkuvan hieman liian nopeasti eteenpäin ja pian alkoikin olla melkein kiire koristella kakku, pukea pojat, laittaa pöytä ja tehdä kaikki viimeiset hommat. Luulin, että tarjottavaa olisi ollut jotenkin tosi vähän, mutta lopulta sitä tarjottavaa oli kumminkin aivan liikaa ja pakkasimmekin osan tarjottavista vieraiden mukaan. Tarjottavana meillä oli:
*Neljiä erilaisia keksejä
*Valkosipuli- ja yrttipatonkia
*Coctailpiirakoita ja munavoita
*Limua, kahvia, teetä
*Kolmen suklaan juustokakkua koristeltuna mansikoilla (Kinuskikissan ohjeella tehtyä)
*Täytekakku

Melkein samantien kun olin saanut kaiken valmiiksi, alkoi vieraita saapua paikalle ja oma stressinikin alkoi pikku hiljaa hieman hellittämään. Niilo sai ihan kivasti lahjoja ja ihana kun minua oltiin kuunneltu lahjatoiveissa, ettei ainakaan mitään turhaa krääsää miljoonaa kiloa. Niilo sai lahjaksi vaatteita, rahaa ja potkupyörän, ei siis mitään turhaa. Potkupyörä on itseasiassa ollut ihan hitti meidän taloudessa, kaikki pojat tahtoisivat nimittäin ajaa sillä koko ajan ja tappelukin saadaan vähän väliä aikaiseksi. Niilokin osaa muuten ajaa yllättävän hyvin potkupyörällään, vaikka luulin allkuun ettei poika tulisi pysymään sillä pystyssä...Sitten olikin aika korkata kakku. Niiloa ei olisi voinut vähempää kiinnostaa kynttälän puhallus ja poika olisikin halunnut vain tunkea kätensä kakkuun. Lopulta jouduin itse puhaltamaan kynttilän sammuksiin ja Niilo sai omalle laitaselleen kakkua. Osa kakusta meni kumminkin vaatteille ja lattialle, eli se määrä mikä lopulta päätyi suuhun saakka on hieman arvoitus... Täytekakku oli vielä jääkaapissa piilossa, sillä se oli pikkusiskoni tilaama ja samalla synttärilahja Niilolle, joten oltiin sovittu että se otetaan esiin vasta kun siskonikin on päässyt töistä ja synttäripaikalle.


Vihdoin siskonikin pääsi paikalle ja saimme ottaa varsinaisen synttärikakun esille. Kakku oli ihan mielettömän hieno ja sen lisäksi kakku vielä maistuikin älyttömän hyvälle. Ei jää siis epäilystäkään, mistä seuraavatkin synttärikakut tilataan jatkossa.
Pikku hiljaa synttärisankaria alkoi kumminkin väsyttämään, isommat pojat alkoivat käymään ylikierroksilla, juustokakku alkoi lässähtämään kuumuudesta ja vieraat alkoivat lähteä koteihinsa. Kun kaikki muut vieraat olivat lähteneet, tulivat vielä Niilon kummitäti ja -setä käymään tyttärensä kanssa.

Lopulta päivä päättyi niin, että meidän pojat lähtivät kaverilleni yökylään ja minä, sekä J lähdettiin viettämään iltaa viimeisenä käymään tulleiden Niilon kummien kanssa. Kaiken kaikkiaan synttärit menivät hyvin ja oli ihana päästä viettämään pitkästä aikaa iltaa J:n kanssa kahdestaan. Tämä kaverini Sinna, joka valokuvasi, auttoi ja otti pojat yökylään, otti Niilosta myös 1-vuotis kuvat luonaan kun pojat olivat siellä. 1-vuotiskuvat esittelen kumminkin myöhemmin jottei tämä postaus veny kilometrin mittaiseksi...

1 kommentti:

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)