maanantai 11. elokuuta 2014

Operaatio turhat romut kiertoon.

Luin jostain blogista vähän aikaa sitten, että kyseisen bloggarin suunnitelmissa oli luopua vuoden aikana vähintään 200 tavarasta ja olla ostamatta mitään ylimääräistä, sekä tarpeetonta tilalle. Alkuun mietin, että hitsi kun tuo määrä kuulostaa todella suurelta, mutta sitten aloin miettimään määrää tarkemmin...
Juurihan itsekin vein melkein viisi Ikea-kassillista tavaraa kierrätyskeskukselle valtakunnallisen siivouspäivän kunniaksi, eli lähes kaiken mitä en saanut kirpputorilla myytyä ja tavaraa jäi vielä kotiinkin, jonka tiesin olevan turhaa mutta jota en jaksanut raahata mukanani. Jo pelkästään tuossa määrässä oli siis varmasti ainakin melkein tuo 200 tavaraa. Tämän lisäksi olen lahjoitellut Niilon vanhoja vauvatavaroita eteenpäin tutuille ja muutamat myynyt niistä ja silti vauvatavaraa on edelleen nurkissa enemmän välillä uskoisinkaan. Onneksi Niilon kummitäti on saamassa vauvan ensi vuoden puolella ja noille jäljellä oleville tavaroillekin on siis käyttäjä, joten nekään eivät enää kauan nurkissamme pölyty.

Aloin kumminkin miettimään, onnistuisikohan tuo 200 tavaran kiertoon laitto vieläkin, vaikka tavaraa olen tämän vuoden puolella laittanut kiertoon jo ihan kohtuullisen määrän. Ihan kaikesta en suoraan sanottuna tahdo täysin ilmaiseksi luopua, joten olenkin nyt alkanut käyttämään ahkerasti Facebookin vaihtoyhteisöä. Olen siis vaihtanut tavaraa jo ihan kohtuullisesti sellaiseen, mikä meillä menee käyttöön, niin kuin esimerkiksi kuivaruokatarvikkeisiin, sekä lahjakortteihin ja näin ollen me pääsemme turhasta tavarasta eroon, joku saa sellaista mitä tarvitsee ja mekin hyödymme asiasta jotenkin.
Vaikka olen vasta pari viikkoa kerännyt pikkuhiljaa turhaa tavaraa kasaan ja kuvannut, sekä kuvaillut niitä tuonne Facebookkiin, on minulla tällä hetkellä kansiossani melkein viisikymmentä tavaraa ja osan tavaroista olen jo vaihtanutkin ja silti osa tavaroista odottaa vielä kuvaamista. Ei siis luulisi olevan hankalaa luopua vähintään tuosta 200 tavarasta vielä tämän vuoden puolella. Tähän samaan tavoitteeseeni kuuluu myös se, etten osta mitään sellaista tämän vuoden aikana mitä emme oikeasti tarvitse (okei, joululahjoissa saatan lipsua hieman), josko tällä keinolla saisin hieman enemmän säilytystilaa niille tavaroille, jotka tahdon oikeasti säästää ja joita tarvitsemme, säilytystilaa kun ei koskaan voi olla liikaa.

Nyt olen kumminkin jonkinasteisen ongelman edessä. Pojilla on nimittäin jokaisella vaatteita niin paljon, ettei pojat kerkeä millään käyttämään läheskään kaikkia ennen kuin kasvavat vaatteistaan ulos ja näin ollen vaatteita on selkeästi aivan liikaa. Itse tiedän, että noita vaatteita tarvitsisi ehkä hieman karsia, mutta kun ne kaikki vaatteet ovat kivoja! Miten osaan päättää mitkä vaatteet karsin pois pölyyntymästä ja mitkä säästän?
Okei, karu tosiasia on, että osa vaatteista on pölyyntynyt kaapissa siitä saakka kun ne on ostettu ja vaikka kyseiset vaatteet ovatkin kuinka kivoja, ei niitä ole kumminkaan jostain syystä käytetty vielä kertaakaan. Ajattelenkin siis, että toisaalta tuollaisista vaatteista voisi luopua, mutta sitten tulee ajatus, että jos kumminkin se vaate pääsisi joskus käyttöön? Ihan sama ilmiö on omissa vaatteissanikin, eli ajattelen että jos joskus laihdun tarpeeksi ja mahdun vaatteisiin joita olen käyttänyt yli viisi vuotta sitten, tai entä jos joskus alankin tykkäämään joistain vaatteista enemmän?

Kertokaas siis vinkkejä, miten osaan karsia poikien kaapeista vaatteita kun niitä nyt vain on valitettavasti aivan liikaa ja niitä on aivan turha pölyttää kaapissa jos niitä ei ikinä kumminkaan pueta lapsille todennäköisesti ikinä...

Tänään taas jatkuu tavaroiden kuvaaminen tuonne vaihtoyhteisöön ja toivon, että tavarat vaihtavat omistajaa mahdollisimman pian, jotta saan lisää tilaa tähän asuntoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)