keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Kestovaippa pohdintaa

Tämän kolmannen lapsen saapuessa maailmaan olen päättänyt, että edes yritän käyttää kestovaippoja, vaikka sitten vain välillä, mutta yritän kumminkin. Muutaman kestovaipan ja lisäimun sainkin jo äitini kaverilta, mutta nyt olenkin jo ihan pihalla koko kestovaipoista. Yksi niistä vaipoista on ilmeisesti all in one, mutta muista minulla ei ole mitään tietoa miten niitä tulisi käyttää ja miten ihmeessä se lisäimu mukamas pysyy siellä vaipan sisällä?

Sain samalta ihmiseltä myös kirjan, joka kertoo hyvin kattavasti kestovaipoista, mutta vielä kun löytäisi aikaa lukea se ajatuksella, niin olisin ehkä hiukan viisaampi. Jonkin verran olen yrittänyt Googlettaa kestovaippojen käyttöä ja onhan sieltä jotain tietoa löytynytkin, vielä kun löytäisi aikaa perehtyä oikeasti ajatuksella aiheeseen.

Motiivini aloittaa kestovaippojen käyttö edes satunnaisesti on yksinkertaisesti rahan säästäminen. Rupesin nimittäin laskemaan, että vaikka korvaisin ainoastaan yhden kertakäyttövaipan päivässä kestovaipalla, niin säästäisin silti hyvin monen vaippapaketin verran vuodessa ja sen rahan voisi sitten käyttää johonkin muuhun tarpeelliseen. Lisäksi olen ihastunut kestovaippojen aivan ihaniin kuoseihin, siis miksei kaikki vaipat voi olla yhtä ihania ulkonäöltään?

Kestovaippojahan löytyisi käytettyinä vaikka kuinka paljon normikirppiksiltä, sekä nettikirppiksiltä käytettyinä, mutta koska en yhtään tiedä mitä ja kuinka monta pitäisi hankkia, tai ylipäänsä edes että mitä kokoa, niin on ostaminen vähän jäänyt. Nyt kumminkin kun kävin melkein naapurissa noutamassa muutaman varaamani vauvanvaatteen, niin oli kyseisellä rouvalla myös kestovaippoja myynnissä. Sanoin miettiväni kestovaippojen ostoa ja ilmoittavani mahdollisimman pian. Kyseinen rouva kun ei ollut vielä edes päättänyt hintoja kestovaipoille... Itsekään en yhtään osaa sanoa, että mikä on kohtuullinen hinta ja minkälaisesta kestovaipasta, joten olen ihan ulalla myös sen asian kanssa, että paljon niistä kannattaa maksaa käytettyinä?

Että voikin tulla paljon mietittävää lastentarvikkeiden vuoksi... Kumminkin koska tuo kestovaippojen käyttö tosiaan houkuttelisi, niin ehkä vain kerään joku ilta aikaa lukea kestovaippakirjan alusta loppuun (tai toivottavasti edes osan siitä) ja yritän saada koottua jonkinlaista listaa, että mitä vaippoja minulla jo on ja mitä vielä tarvitaan.

Jos blogissani vierailee joku kestovaippaekspertti, niin saa vinkata paljon ja mistä vaipoista kannattaa maksaa? Ja minkälaisella määrällä vaippoja / harsoja / lisäimuja pärjää pienen lapsen kanssa edes osittain?

1 kommentti:

 1. Mä olen kestoillut ykkösen kanssa vuodesta eteenpäin kotona (puolen vuoden ikäisenä alettiin testaamaan eri kestoja ja sopivat löytyivät vasta kun lapsi oli n. vioden). Reissussa käytetään edelleen kertiksiä, koska en jaksa raahata mukana hirmuisen suurta kassia mihin ne kaksi-kolme varakestoa mahtuisivat.

  Fb:ssä on muutama ryhmä missä myydään kestoja. Sieltä mäkin olen suurimman osan ostanut.
  Suosittelen myös kääntymään kestovaippalainaamon puoleen, sieltä saa nimellistä summaa vastaan lainaksi paketin missä on montaa eri kestoa.

  Mä olen sen verran laiska että taskuvaipat, joihin tarvitsee tunkea imut pesuun jälkeen sisään ja ottaa pesuun laittaessa pois taskusta on jääneet mulla käyttämättä. Tosin ostin ison läjän edullisesti yhden koon taskuja seuraavalle ja koitan ryhdistäytyä imujen viikkaajana. Tai sitten pitää ommella sellaisia imuja joissa riittää että heittää vain yhden sinne vaipan sisään...
  Ihan pienellä jotkut tykkää kuulemma käyttää imsevimsen fanelletteja. Niitä löytyy euron kappalehintaan kirppiksillä ja netistä. Siksi mä niitä ostankin tulevalle pienelle. Toivotaan että ovat hyviä :). Lisäksin fanelletteihin tarvitaan näpsy pitämään sen kiinni ja kuoreksi vaikka imsevimsen oma kuori tai sitten vaikka villahousut. Villiksistä voisin suositella hh wooleja, jotka on olleet lähes pomminvarmat.
  Vastasyntyneillä jotkut käyttää harsoja, mutta itse en jaksa sitä näpertelyä niiden kanssa. Harvojen taitteluohjeita löytyy netistä tai ruskovillalta voi tilata ilmaisen esitteen, missä on myös taitteluohjeita. Itse ainakin tykkään katsoa ennemmin paperista.

  Isomman kanssa olen tykännyt Popolinon easyfix AIO:sta, joka on todella helppo kaikin puolin. Käytettynä niitä saa 5e postikuluineen. Taskuvaipat joihin tarvitaan vielä imuja maksaa (ilman imuja siis) helposti jo 7-10e käytettynäkin...

  Vastasyntyneen vaipatuksesta vielä sen verran että itse laskin että pikkuvauva-aikana (0-4kk) kestoista ei tule kuin 10e säästöä ja olen sentään ostanut kaikki vaipat käytettyinä, jos olisin laskenut tämän ennen ostoja, olisi jäänyt ostamatta...
  Yhdenkoon vaippoja kannattaa varmaan ostaa, ne tulevat kaikkein edullisimmiksi kun menevät koko vaippaiän.

  Niin ja NB kokoa ei varmaan kovinkaan montaa kannata ostaa, koska on sen verran pientä kokoa että alkaa olemaan jo 3,5kglle pieniä...

  VastaaPoista

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)