lauantai 16. helmikuuta 2013

Atria itämaiset ateriat

Sain hopottajilta kokeiltavaksi Atrian itämaisia mikroaterioita, tai oikeastaan Atrian lahjakortin jolla sain itse hakea ateriat kaupasta. Tarkoitus oli testata vain kahta makua kolmesta erilaisesta, mutta koska valinnanvaikeus oli liian suuri, ostinkin kaikkia kolmea kokeiltavaksi.
Makujahan on tosiaan kolme erilaista: Atria 350 g Chicken Vindaloo, Atria 350 g Chicken Rogan Josh ja Atria 350 g Chicken Teryaki Korean Style ja tuotteet sisältävät runsaasti mausteista kastiketta, kotimaista broilerin lihaa, kasviksia ja riisiä tai nuudelia.
Koska aterioita mainostetaan aidosti mausteisina, niin odotin tavallista mausteisempaa ruokaa, sillä meillä esimerkiksi J käyttää hyvin paljon mausteita arkiruuan laitossakin, varsinkin jos pojat eivät ole kotona syömässä jostain syystä.

Ensimäisenä kokeiluun pääsi  Atria 350 g Chicken Rogan Josh, jota kuvaillaan Atrian sivuilla seuraavanlaisesti: Ateriassa on aito itämainen lämmin makumaaailma ja se on tehty suomalaisesta broilerista. Lisäksi ateriassa on riisiä runsaalla kashmirilaisittain maustetulla tomaattisella Rogan Josh-kastikkeella. Aterian mausteina on käytetty mm. valkosipulia, korianteria, kanelia ja kardemummaa. Rogan Josh tarkoittaa intohimoa, kuumuutta ja punaista väriä, joka kuvaa annoksen makumaailmaa. 
Itse kylläkin hiukan petyin tuohon mausteisuuteen, sillä vaikka maku oli todella hyvä, niin mausteisuus ei ilmennyt läheskään niin hyvin kuin odotin aterioiden kuvauksen perusteella. Voisin kumminkin kuvitella syöväni kyseistä ateriaa useamminkin jos on tarve syödä yksinään ettei tarvitse koko poppoolle valmistaa ruokaa samaan aikaan.

Seuraavana kokeiluvuorossa oli Atria 350 g Chicken Teryaki Korean Style, jonka kuvaus Atrian sivuilla oli seuraavanlainen: Tuoteperheen tulinen vaihtoehto. Annos sisältää suomalaista broileria, nuudelia, paprikaa, valkosipulin versioa ja pinaattia sekä korealaisittain maustettua teryaki -kastiketta. Mausteina mm. seesaminsiemenet, inkivääri ja chili. Annoksesta kolmannes on kasviksia. Teryaki on japanilaisessa keittiössä suosittu valmistustapa, jolle on ominaista makean soijakastikkeen käyttö. Korealaiseen teryakiin kuuluu mm. seesaminsiemenet. 
Tämä annos oli kyllä selkeästi tulisin / mausteisin vaihtoehto, mutta jollain tapaa ruuasta puski vähän turhankin vahvasti soijan maku läpi. Tai oikeastaan tuota makua on hyvin vaikea kuvailla, omalla tavallaan siis soijainen, toisaalta taas suolaisen makuinen. Tämä annos ei siis erityisemmin ollut mieleeni ja sitä tulen tuskin jatkossakaan valitsemaan kaupan valmishyllyltä.

Viimeisenä, muttei vähäisimpänä kokeiltavana oli Atria 350 g Chicken Vindaloo, jota kuvaillaan tällä tapaa: Aito intialainen curryannos, jossa on suomalaista broileria, riisiä, porkkanaa ja papuja sekä runsaasti intialaisittain maustettua Vindaloo-kastiketta. Aterian mausteina on käytetty mm. chiliä currya, inkivääriä ja valkosipulia. Vindaloo on suosittu intialainen curry-annos, jolle on ominaista vahva ja lempeän mausteinen maku. 
Tämä ateria oli mausteisuudeltaan suhteellisen samalla tasolla kuin ensimäisenä kokeiltu  Chicken Rogan Josh ja myös tämä ateria oli mieleeni maultaan, vaikka hiukan petyin tämän mausteisuuteen sillä odotin paljon mausteisempaa ruokaa. Tämäkin ateria oli sellainen, että voisin ihan hyvin kuvitella itseni syömässä tätä muulloinkin, kunhan tosiaan ruokittavana olisi ainoastaan itseni.

Yhteistä näille kaikille aterioille oli se, että vaikka kahden kohdalla hiukan petyinkin mausteiden määrään, en silti syöttäisi näitä aterioita ainakaan kovin pienille lapsille, sillä mausteita kumminkin löytyi vaikka itse odotinkin niitä olevan enemmänkin.
Lisäksi koin hieman yllätyksenä sen, että vaikka aterioiden pakkauksen kuvassa ateriassa olikin useita broilerinpaloja, oli itse annoksessa kumminkin tasan yksi isohko broilerinpala joka oli sitten tarkoitus itse pilkkoa pienemmiksi palasiksi. Ei tuossa pilkkomisessa muuten mitään, mutta kun aterioiden oma astia oli hieman heikompaa laatua ja siihen siis tuli reikiä haarukasta vaikkei edes painanut lujaa. Oma suositukseni onkin siis siirtää ateria toiselle lautaselle syömisen ajaksi, sillä en ainakaan itse edes uskaltanut kokeilla miten aterian oma astia olisi reagoinut jos olisin kanan pilkkonut veitsellä.

Kokonaisuudessaan siis ihan hyvä ateriasarja, eikä ollut edes erityisen pahan hintaisia nuo ateriat. S-marketissa yksi 350g kokoinen ateria maksoi 2,59e.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)