torstai 17. toukokuuta 2012

Kiukkuärsytys ryhmiksestä.

Jälleen valitusta, jota ei kannata lukea jos ei turhanpäiväistä valitusta kestä.
Eilen siis vein Eemilin ihan normaalisti ryhmikseen aamulla yhdeksäksi ja sain kuulla, että liikkellä on vatsatautia, jonka iskiessä lapsi täytyy / kannattaa pitää kotona vähintään 2-3 päivää. No, ei tuossa mitään, kiva kun varoittavat. Mutta Eemil oli kumminkin täysin terve, joten en tuota niinkään huomioinut. Kiinnitin huomiota ainoastaan siihen, kun Eemilin ryhmän hoitajat valittelivat työntekijäpulaa, joka on koko viikon kuulemma ryhmiksessä. No, pääsin kotiin ja olin juuri alkamassa syöttämään Veetiä, kun puhelimeni soi. Eemilillä oli kuulemma vatsa ihan sekaisin ja lapsi pitäisi hakea samantien kotiin. Tuossa vaiheessa jo hiukan epäilin, että Eemil ei todellakaan ole oikeasti kipeä, sillä vatsa ei ollut sekaisin edellisenä iltana, ei yöllä, eikä myöskään aamulla kotona. Mutta pakkohan lapsi oli silti kotiin hakea.
Ryhmis oli ulkoilemassa kun pääsin paikalle uudelleen ja tuli käsky pitää Eemil loppuviikko kotona, sekä toteamus "voihan olla, että tuo on ohissa ihan parissa tunnissa tai vaikka jo heti kotona". No se niistä viimeisistäkin uskomuksen rippeistä että poika olisi vatsataudissa. Kotimatkalla Eemil juoksenteli, hyppi ja riehui normaaliin tapaan. Ihan niinkuin kotonakin. Ja yhtiäkään kakkoja ei tullut koko päivänä enää, eikä vatsa ollut tänään aamullakaan sekaisin.
Ärsyttää ihan suunnattomasti, kun ei voida suoraan sanoa "meillä ei henkilökuntavajetta, joten mielellään ei oteta lasta tänään hoitoon". Asia olisi ollut ihan ok tuossa vaiheessa, oltaisiin menty kotiin ja oltu iloisia rehellisyydestä. Mutta kun ei niin ei. Pakkoko ryhmiksen työntekijöiden on valehdella noin läpinäkyvästi, että lapsi olisi muka sairas. Sokea myyräkin huomasi eilen, ettei Eemil todellakaan ollut kipeä. Jopa kaverini joka meillä kävi, huomasi pojasta että Eemil oli täysin terve. Samaa mieltä oli J. Jopa oma äitini, jolle kerroin tuosta ryhmiksen soitosta ja noista epäilyttävistä sanomisista, oli sitä mieltä että Eemil on haluttu kotiin vain henkilökuntavajeen vuoksi. No, tottakai se on minulle helppo soittaa kun olen Veetin kanssa kotona, ärsyttää vaan tuollainen valehtelu ja se, että maksetaan päivähoitomaksua kun Eemil ei kumminkaan hoidossa ole meistä riippumattomista syistä.
Vähän sama homma oli kun Eemilin ryhmis meni joululomaksi (3 viikkoa kiinni), meille väitettiin ettei meillä ole oikeutta / mahdollisuutta viedä Eemiliä varahoitoon ollenkaan tuon kolmen viikon aikana, vaikka meille kumminkin annettiin lappu täytettäväksi, että miten Eemil tarvitsee varahoitopaikkaa. Okei, tuosta kolmesta ryhmiksen kiinnioloviikosta Eemil olisi mennyt varahoitoon viideksi päiväksi, mutta ärsyttihän se silti kun asiaa myöhemmin selvittäessä sain kuulla, että meillä olisi ollut täysi oikeus viedä Eemil varahoitopaikkaan vaikka koko kolmen viikon ajaksi. Noista lomavarahoitopaikkojen jutuista on kuulemma ennenkin kys. ryhmiksessä valehdeltu lasten vanhemmille, jos vanhemmat eivät ole tajunneet asian oikeaa laitaa itse. Vähän päälle vuosi sitten oli kuulemma myös palaveri yhden hoitajan, vanhempien ja Espoon päivähoidon esimiehen kanssa tuosta vanhemmille valehtelusta ja asioiden salaamisesta. Oli suunnattoman ärsyttävää maksaa koko kuukauden maksu tuossakin tapauksessa kun meille valehdeltiin ettei lapsi voi mennä hoitoon tuona aikana.
Ihan eri asia tuon maksun kanssa olisi ollut, jos olisin itse ilmoittanut että Eemil ei mene hoitoon tuona aikana, tai jos meille olisi edes tarjottu mahdollisuus viedä Eemil hoitoon, tai jos asia olisi oikeasti ollut niin ettemme lasta olisi saanut varahoitopaikkaan viedä. Mutta kun meille todistettavasti valehdeltiin niin alkoi ärsyttämään suunnattomasti.
Pakko kai se on kohta hoitopaikan vaihtoa harkita kun alkaa tuo toiminta tarpeeksi ärsyttämään. Mitään en nimittäin inhoa niin paljoa kuin turhaa valehtelua, kun asian voisi helposti myös sanoa suoraan kasvotusten niinkuin ne ovat.

Kiitoksia jos joku jaksoi valitukseni lukea. Ja jos jollain on kokemusta vastaavasta toiminnasta hoitopaikoissa, niin tahtoisin kuulla...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)