perjantai 18. toukokuuta 2012

Hiton Espoonkruunu.

Anteeksi jo valmiiksi kun on kolmas valituspostaus kolmena päivänä putkeen, mutta ei voi mitään kun kaikki tuntuu ärsyttävän.
Eli siis sen asunnon PITI olla maanantaina valmis remontista ja meidän PITI päästä maanantaina muuttamaan. Vuokrasopimuskin on allekirjoitettu ja vuokra maksettu maanantaista eteenpäin. Mutta miksi mikään olisi ikinä noinkaan yksinkertaista? Tänään J nimittäin kävi kyselemässä asunnon remonttiryhmältä, että missä vaiheessa remontti on ja valmistuuko remontti varmasti maanantaiksi. Vastaukseksi saatiin, ettei remonttiryhmällä ollut mitään tietoa että remontin pitäisi olla valmis jo maanantaina ja ettei asunnon remontti ole todennäköisesti valmis ennen keskiviikkoa. Puoli asuntoa kun on edelleen räjäytettynä ja mm. saunasta puuttuu seinä- ja kattopaneelit, kylppäristä kattopaneelit, kolme ovea puuttuu, yhden huoneen lattia on edelleen laittamatta, lattialistat puuttuu muutamasta huoneesta, portaat pitäisi vielä hioa ja päällystää ym. pientä. Eli vaikka nuo remonttimiehet tekisivät hommia ympäri vuorokauden koko viikonlopun, ei remontti todennäköisesti olisi silti valmis maanantaina.
Ja koska nuo remonttireiskat ei todellakaan töitä tee ympäri vuorokauden (tänäänkin olivat lähteneet klo 17), niin usko siihen että remontti valmistuisi ajoissa on pieni. Ärsyttää suunnattomasti kun maanantaina pitäisi tulla uuden sohvan uuteen asuntoon (joka ei todellakaan tähän asuntoon mahdu), niin sitten aikataulut kusevat. Ja sohvan tuonnin päivää ei voi muuttaa, koska muuten sen nykyinen omistaja heittää sen Sortti-asemalle tai kaatikselle. Kaiken huipuksi remonttimies poltti tänään tupakkaa siellä asunnossa, vaikkakin ikkunasta, mutta poltti silti. Tuskimpa oli ainoa tupakka jonka kyseinen äijä on polttanut ikkunasta kahden viikon remontin aikana. Ja takapihakin on siivoamatta entisen omistajan jäljiltä ja itse en todellakaan rupea takapihaa siivoamaan ihan periaatesyistäkään, varsinkaan kun niitä romuja ei saa roskakatokseen viedä. Huoltoyhtiön kun piti se piha siivota jo ajat sitten kun siitä ilmoitettiin.
No ihmeitä tapahtuu, ehkä ne remonttiäijät sitten hankkivat lisätyövoimaa ja hoitavat remontin loppuun maanantaihin mennessä, mutta vähän epäilen. Maanantaina lähtee kyllä Espoonkruunulle niin vihainen puhelu kun olla voi. Ja samalla valitetaan kyllä siitäkin, että remonttimiehet polttavat talossa sisällä remonttia tehdessään. Vaikka minä ja J:kin poltetaan, mutta ei todellakaan sisällä ja en myöskään halua kenenkään muunkaan polttavan asunnossamme. Ja se ei edes ole sallittua kaupungin asunnoissa, tuskimpa on remonttimiehilläkään sen suurempaa oikeutta polttaa remonttikohteissaan. Menisi nyt hitto pihalle tupakoimaan, tuskin olisi iso homma.
No, viimeistään maanantaina tulen kertomaan miten remontin kanssa kävi ja onko asunto valmis. Avaimet kun haetaan kumminkin jo silloin. Meinaan myös huomenna käydä uudella asunnolla kurkkimassa, että jatkuuko remontti, vai odotanki ihan liikoja.

2 kommenttia:

 1. Jos remppamiehet eivät tienneet että sen pitäisi olla valmis jo maanantaina, niin älä ihmeessä heitä hiosta turhilla käynneillä! Ei ole remppaajien vika että ei ole informoitu.
  Ajatteleppa itsesi remppamiesten asemaan. Teet töitä ja joku vihainen ämmä tulee huutamaan asiasta jota et ole edes tiennyt (kuin vasta liian myöhään ja aivan väärältä taholta)...

  Soita ihmeessä vuokranantajalle ja kysy että mikä juttu se on että remppamiehet eivät tiedä että maanantaina pitäisi olla valmista. Ja tietty siitä tupakoinnista kanssa.

  VastaaPoista
 2. Missään vaiheessa en sanonut että olisin remppamiehille huutanut tai muutenkaan ollut ilkeä. Ja mielestäni en myöskään missään vaiheessa niitä remppamiehiä asiasta syyttänyt, vaan nimenomaan vuokranantajaa, johon ei valitettavasti saa yhteyttä ennen maanantaita, toimisto kun oli tänään koko päivän kiinni.
  Ja kun J (en siis minä) kävi tänään kyselemässä ihan ystävälliseen sävyyn remontin edistymisestä, niin remppamies kertoi ihan avoimesti remontin edistymisestä ja jopa itse pyysi sisälle katsomaan remontin edistymisen.
  Ja tahtoisin toki tietää, mistä kohtaa tekstiä sait käsityksen että olisin ollut "vihainen ämmä" ja mennyt huutamaan remppamiehille? Tai edes remppamiehiä remontin myöhästymisestä syyttänyt?

  VastaaPoista

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)