keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Jälleen räkätaudissa.

Ja ne ketkä eivät halua lukea valittamistani, skipatkaa tämä postaus suosiolla.
Jep, tuo räkätauti tuntuu kiusaavan poikia vähän väliä ja tällä kertaa kärsijänä on Veeti. Vaikka Eemilinkin nenä vuotaa jonkun verran, niin ei tuo tunnu haittaavan pikkumiehen riehumista ja leikkimistä, mutta Veeti sen sijaan on huomattavasti kiukkuisempi kun nenä on ihan tukossa ja niistämisestä huolimatta räkää tuntuu vain riittämättä. Hitto että osaa ärsyttää, varsinkin kun tämäkin flunssa oltaisiin voitu välttää, jos ihmiset osaisivat kertoa koko perheen räkätaudista ennen kuin kysytään voiko tulla käymään. Ei nimittäin ole ensimäinen, eikä varmasti viimeinenkään kerta kun pojat saa tartunnan, kun räkiksestä ei kerrota välttämättä edes kun meille ollaan jo tultu kyläilemään, vaan sen saa huomata itse tai ärsyttävimmillään siitä kerrotaan kun minä kerron poikien räkiksestä, niin ihmiset ovat "Ainiin, unohdin muuten sanoa että meillä on koko perhe ollut kipeenä niin ja niin kauan, että voi olla, että tartunta on meiltä tullut."
No, mutta sehän on tosi kiva. Hitto meille ei tule kohta enää kukaan kyläilemään, jos joka ikinen kerta pojat sairastelevat sen jälkeen. Olisikin edes vain lyhyt räkis, mutta meillä kun nuo pöpöt tuntuvat pesivän aina viidestä päivästä kahteen viikkoon jollei pidempäänkin. Nytkin on suorattavasti hulvattoman hauskaa yrittää pakata tavaroita muuttoa varten kun koko ajan saa olla niistämässä poikien nenää, tai kantamassa Veetiä ympäri asuntoa kun pikkumies ei tahdo rauhoittua mihinkään muualle kuin syliin rään + hampaiden tulon kiusatessa. Yötkin on suorastaan ratkiriemukkaita, juuri kun Veeti alkoi nukkumaan huomattavasti paremmin puuroa antamalla, niin ei, nenän tukkoisuus herättää useamman kerran yössä ja uudelleen nukahtamisesta ei tahdo tulla yhtikäs mitään.
Onko asia oikeasti niin, että ihmisille on ylitsepääsemättömän hankalaa ilmoittaa kyläpaikkaan, että perhe sairastaa, tai mikä vielä parempi, jättää menemättä kylään? Itselleni kun on itsestäänselvyys, että jos lapset tai koko perhe sairastaa ja on pakko mennä kyläilemään, niin vähintääkin varoitetaan sairastelusta, jolloin kyläpaikassa asuvalle jää mahdollisuus kieltää kylään meno. Ja joo, ymmärrän täysin että jos räkätauti kestää ties kuinka kauan, niin tekee mieli liikkua ja käydä jossain, mutta ei se silti tarvitse laittaa vahinkoa kiertämään.
Anteeksi tämä avautuminen, ärsyttää vaan suunnattomasti kun esimerkiksi Veeti ei olisi ollut todennäköisesti kertaakaan vielä räkätaudissa, jos ei pöpöt olisi meille kantautuneet vierailijoilta. Ja kyllä, tiedän että myös Eemil kantaa pöpöjä ryhmiksestä, mutta jos Veeti saa kaikki pöpöt aina ennen Eemiliä, niin en usko ryhmiksen olevan syy näihin räkätauteihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)