keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Soseiden aloittaminen + päivärytmistä.

Jep, eli saatiin viimeksi Veetin 3kk neuvolassa lupa aloittaa soseet, vellit ja puurot, sillä poika kasvaa sellaista vauhtia, ettei maito tunnu enään täysin riittävän. No, eilen sitten kauppareissulla ostin muutamia 4kk soseita ja 4kk peruna-porkkana velliä, että josko saisi pikku hiljaa aloiteltua noiden kanssa. Nyt aamulla annoin puolikkaan purkillisen maissisosetta ja se upposi Veetille todella hyvin. Pitkään maiskuteltiin, mutta heti kun suu oli tyhjä, niin Veeti oli avaamassa suutaan ja haluamassa lisää. Ainakin siis maissisose näytti maistuvan enemmän kuin hyvin.
Ja ennen kuin kukaan fiksu kerkeää tulla paasaamaan, siitä kuinka maito on lapsen ensisijainen ravinto 6kk ikään saakka, niin tosiaan, olemme saaneet neuvolasta "luvan" ja melkeinpä kehotuksen aloittaa nuo kiinteät maidon ohella, koska kuka sitä lastaan haluaa turhaan huudattaa nälässä jos maidon syöminen ei pelkästään riitä. Sama homma meillä oli Eemilin kanssa ja Eemilillä aloitettiin kiinteät neuvolan kehoituksesta 2,5kk iässä. Maalaisjärjellä kun yleensä pärjää parhaiten ja luotan myös neuvolan arvostelukykyyn sen verran, että tuskinpa neuvolassa turhaan soseiden aloitusta suositeltaisiin.

Nyt siis ajattelin yrittää hullua kokeilua ja ns. alkaa muuttamaan Veetin päivärytmiä (joo se ei todellakaan onnistu noin pienen kanssa) sillä tavalla, että soseita herra rupeaa saamaan vähän ajan päästä viisi kertaa päivässä (kunhan ensin totutellaan niihin pikkuhiljaa) ja illalla Veeti saa sitten velliä ennen nukkumaanmenoa. Jospa pikkumies vaikka oppisi normaalin päivärytmin sitten aikaisemmin, kuin mitä Eemil. En nimittäin halua joutua läpikäymään samaa unikoulu / rytmikoulu rumbaa enää Veetin kanssa. Nythän meillä menee molemmat pojat nukkumaan klo 20 illalla ja aamulla nukutaan aika tarkkaan klo 7 saakka ilman herätyskelloja. Veetihän siis tottakai herää yöllä sen 3-4 kertaa tankkaamaan, mutta ei täysiä öitä voi vielä tuon ikäiseltä odottaakkaan. Kohtuullisen tyytyväinen olen siis noiden iltojen säännöllisyyteen, vaikka tietenkin poikkeusiltojakin on, niinkuin esim. eilen kun Eemilin kummisetä oli käymässä Eemilin entisen lastenhoitajan kanssa ja pikkuherra kävi illalla vähän turhan ylikierroksilla. Niinpä nukkumaanmeno venyi tunnilla. Tästä siis taas kerran saatiin todeta, että vieraita ei tule klo 18 jälkeen, jos he eivät osaa olla villitsemättä Eemiliä.

No, lisää tästä operaatio kiinteiden aloituksesta jossakin vaiheessa, kunhan saadaan tietää miten Veetin vatsa reagoi soseeseen ja miten yö menee ensi yönä, kun meinaan illalla antaa velli-Tutteli sekoitusta ennen nukkumaan menoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)