maanantai 7. marraskuuta 2016

Tervaskanto - luonnollisesti. (sisältää arvonnan)

Sain mahdollisuuden testata yhteistyössä Mammalandian ja Tervaskannon kanssa muutamia Tervaskannon tuotteita. Koska varsinkin talvisin (sekä hiemankin kylmemmällä säällä) hiukseni, sekä ihoni tekevät kummallista itsemurhaa kunnossaan niin testaus tuli juuri sopivaan aikaan.

Kuvissa ei muuten valitettavasti ole enää voiteessa etikettiä paikallaan ja siksi yksi kuva onkin kopioitu Tervaskannon sivuilta. Pojat nimittäin keksivät nypätä etiketin irti voidepurkista ja en saanut sitä enää takaisin purkkiin kiinni, eli nyt hunaja-kuusenoksavoide seikkailee meillä anonyyminä purkkina...


Tervaskanto yrityksenä on perinteitä vaaliva ja he hyödyntävät parhaansa mukaan suomalaisia raaka-aineita suoraan Suomen luonnosta. Osa tuotteista on jopa valmistettu vanhojen lappalaisten perinteiden mukaan, mutta niinhän se on että kerran hyväksi havaittua ei kannata lähteä muuttamaan. Kaikki Tervaskannon tuotteet valmistetaan Suomessa, joten kyseessä on kotimainen yritys ja kotimaiset tuotteet eli tätä yritystä kannattamalla kannatat samalla myös kotimaista työtä.

Testattavaksi sain kaksi tuotetta: hunaja-kuusenoksavoiteen, sekä hunajashampoon ja varsinkin voide tuli enemmän kuin hyvään väliin. Niihin aikoihin kun voide saapui testiin oli nimittäin kantapääni lähteneet halkeilemaan todella kipeästi kuivumisen vuoksi ja yksi ihan kunnon halkeamakin löytyi toisesta kantapäästä. Kaikenlaisia rasvoja kerkesin jo kokeilla ennen tätä yhteistyötä eikä yhdestäkään tuntunut olevan sen suurempaa hyötyä edes pidempiaikaisessa käytössä. Turhimmat näistä kokeilemistani voiteista aiheuttivat pahimmillaan vain hirveää kirvelyä halkeilleella iholla ja sen vuoksi olin alkuun jopa hieman varovainen Tervaskannon voiteenkin kanssa. Kamala polte ja kirvely jaloissa ei nimittäin todellakaan tunnu kovin kivalta.

Kuva (c) tervaskanto.fi

Hunaja-kuusenoksavoide pääsi tosiaan samantien testiin ja todelliseen testiin pääsikin. Kuten ylempänä kirjoitin niin kantapääni olivat todellakin aivan kamalassa kunnossa. Ensimmäisellä voiteen levityskerralla levitin voidetta ilmeisesti aivan liikaa sillä imeytyminen tuntui kestävän ikuisuuden. Lopulta voide kumminkin imeytyi ja jo seuraavalla levityskerralla ennen nukkumaanmenoa oli imeytyminen nopeampaa kun en ollut lätrännyt voiteella niin kamalasti. Voiteen koostumus oli ehkä hieman liian "vetinen" siihen nähden mihin olin tottunut mutta ainakin voidetta oli helppo levittää ja uskoisin imeytymisenkin olevan nopeampaa kun kyseessä ei ole ihan niin tönkköä voidetta kuin osa merkeistä.
Tuoksu voiteessa on muuten aivan ihana! Olisin voinut haistella tuota voidetta vaikka kuinka kauan ja vaikka yleensä pidänkin enemmän hajusteettomista voitaista niin hunaja-kuusenoksavoiteen tuoksu oli kyllä sen verran hyvä että sitä haisteli mielellään.
Entäs mitenkäs ne tulokset? Vuorokauden ahkeran voiteen käytön jälkeen kantapääni olivat kunnossa! Liekö sitten sattuma kyseessä vai voide oikeasti todella tehokasta mutta ainakaan kävely ei tuntunut enää niin ilkeältä kuin aiemmin. Toki pieniä jäämiä kantapäiden halkeilusta oli edelleen havaittavissa ja sen yhden kunnon halkeaman paranemisessa meni enemmän aikaa mutta jokatapauksessa hunaja-kuusenoksavoide oli todella tehokasta. Tuosta ensikokeilusta lähtien olen käyttänyt voidetta ahkerasti eikä kantapäät ainakaan vielä ole menneet uudelleen yhtä kamalaan kuntoon ja koska voidetta ei tosiaan tarvitse laittaa kilotolkulla niin riittävyyskin on todella hyvä, suosittelen siis ainakin kokeilemaan jos on ongelmaa kuivan ihon kanssa.


Hunajashampoon luvataan sopivan kaikille hiustyypeille ja jopa herkälle päänahalle. Tuotteen luvataan myös sopivan koko perheen käyttöön, eli juurikin meidän kokoiselle perheelle shampoo oli hyvä testiin kun perheestä löytyy jos jonkinlaista hiustyyppiä sekä päänahkaa. Oma päänahkani on suhteellisen arka suurimmalle osalle shampoista, mutta hunajashampoo ei aiheuttanut minkäänlaisia oireita. Tuoksu oli todella mieto ja lapsetkin pitivät shampoon tuoksusta niin paljon, että tahtovat lähes joka suihkukäynnillä lainata äidin shampoota.
Hieman hunajashampoossa ehkä hämmensi se kun shampoo ei vaahdonnut samalla tavalla kuin muut kokeilemani shampoot ja alkuun luulinkin ottaneeni sitä liian vähän. Kun shampoo ei kumminkaan muillakaan kerroilla vaahdonnut ja hiuksista tuli puhtaat niin tyydyin siihen että ehkä tämän shampoon ei kuulukaan vaahdota. En totta puhuakseni edes tiedä vaikuttaako vaahtoaminen yhtikäs mihinkään lopulta mutta puhtaat hiukset oli lopputulos joka tapauksessa.

Lyhyesti sanottuna kumpikin tuote oli todella hyviä ja todennäköisesti ainakin hunaja-kuusenoksavoide tulee jäämään käyttöön jatkossakin. Molempiin tuotteisiin on muuten käytetty aitoa hunajaa, eli hunaja-allergisille en välttämättä lähtisi tuotteita suosittelemaan. Melko varmasti moni tämän arvasikin jo, mutta pakko tällaisena sivuhuomautuksena mainita asiasta.

Haluatko itsellesi samanlaisen setin Tervaskannon hunajatuotteita? Kommentoi alle, onko Tervaskannon tuotteet jo entuudestaan tuttuja ja muista laittaa mukaan myös sähköpostiosoitteesi jotta saan sinuun yhteyden jos onni sattuu suosimaan juuri sinua.
Ylimääräisen arvan saat jos olet blogini lukija. Mainitsethan tästä kommentissasi.
Osallistumisaikaa on 11.11.2016 saakka jonka jälkeen voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Postaus toteutettu yhteistyössä Tervaskannon ja Mammalandian kanssa.
Tervaskannon Facebook-sivut.
Mammalandian Facebook-sivut.

9 kommenttia:

 1. Hoi, eivät olet tuttuja, mutta kuullostavat kokeilemisen arvoisilta. Ja kyllähän mä sun jutut käyn lukemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arpaonni suosi sinua. Laitatko yhteystietosi mailitse: mhaavisto1@gmail.com

   Poista
 2. Ei ole tuttuja. Kaksi arpaa, seuraan bloggerin kautta :)
  ida.kojo@hotmail.com

  VastaaPoista
 3. Mukana kahdella arvalla! :) tuotteet ei ole ennestään tuttuja mutta mielellään testaisin!
  Nina.klemetti@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Kiinnostaa kovasti
  mervijuutilainen@hotmail.com

  VastaaPoista
 6. Mukana kahdella arvalla :) Eivät ole minulle entuudestaan tuttuja :)
  anna_88@luukku.com

  VastaaPoista
 7. Eivät ole minulle tuttuja, mutta mielelläni tutustuisin kyllä :) Kaksi arpaa.
  hilsan@luukku.com

  VastaaPoista
 8. Ei ole entuudestaan tuttuja, mutta kuulostaa hyvältä! Mukana vain yhdellä arpasella. Pus <3 (tinjakatariina@gmail.com)

  VastaaPoista

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)