perjantai 8. heinäkuuta 2016

Perheen lempiruuat

Heinäkuussa Mammalandian blogiyhteistyön aiheena on perheen lempiruuat.
Näiden blogiyhteistyö postausten tarkoituksena on kirjoittaa mahdollisimman monen Mammalandian bloggaajan kanssa samasta aiheesta oma mielipidepostaus. Muihin Mammalandian blogeihin voit tutustua täällä.

Perheemme lempiruuat on hieman hankala määritellä, sillä perheeseemme kuuluu kumminkin kuusi jäsentä ja jokaisella on hieman omat mieltymyksensä. Jos nyt kumminkin avaisin aihetta vaikka jokaisen perheenjäsenen mieltymysten kautta, niin että listaan hieman mistä kukakin perheessämme pitää.

Minä itse - Olen oikeastaan aika nirso persoona ja olen myös hyvin epäluuloinen ruokia kohtaan. Sen sijaan kumminkin melkein kaikki tuttu ja turvallinen maistuu hyvältä enkä oikeastaan osaa edes nimetä yhtä lempiruokaa. Lempiruokakin kun vaihtelee hyvin paljon kausittain ja tällä hetkellä olen aivan rakastunut parsakaali-kukkakaali-porkkana-gratiiniin. Välillä on kumminkin kausia kun voisin syödä kyllästymiseen saakka esimerkiksi tortilloja tai keittoja. Makaronilaatikko "löysänä" on myös äärimmäisen hyvää, harmi vaan etten ole vieläkään oppinut tekemään sitä samalla tavalla kuin äitini joka laittaa juuri sopivasti munamaitoa ettei se pääse täysin hyytymään uunissa. Se vasta hyvää onkin.

J pitää oikeastaan kaikeasta ruuasta ja herra onkin varsin kaikkiruokainen. J myös on perheessämme se, joka ensimäisenä ehdottaa uusien tuotteiden ja reseptien kokeilemista. Onkin siis lähes mahdotonta lähteä nimeämään yhtä lempiruokaa J:n osalta. Jos nyt kumminkin joku olisi nimettävä niin se olisi kaikki mausteinen. Mitä enemmän tulisuutta ja mausteita niin sitä paremmin se herralle maistuu ja hän saakin yleensä maustaa oman lautasensa lisämausteilla sillä muut meistä eivät kestä ihan sellaista maustemäärää.

Eemil pitää pastasta ja ketsupista. Mikä tahansa missä on näitä kahta uppoaa enemmän kuin hyvin ja ketsuppia poika voisi tunkea joka ikiseen ruokaan, jopa keittoon ja sitä ketsuppia laitetaan paljon jos määrää ei valvota. Ketsuppia ei kumminkaan voi nimetä lempiruuaksi koska ruokaahan se ketsuppi ei varsinaisesti ole. Sen sijaan lempiruuaksi voisin nimetä melkein kaikki muut pastaruuat paitsi italianpadan. En ihan ole saanut selkoa miksi italianpata tökkii niinkin pahasti kuin tökkii, mutta jostain syystä se ei vain uppoa. Kasviksista taasen uppoaa parhaiten porkkana, kurkku ja paprika.

Veeti taasen on tullut ihan isäänsä ruuan suhteen ja melkeinpä mikä tahansa ruoka uppoaa. Nyt lähiaikoina ei itseasiassa ole tainnut tulla vastaan yhtään ruokaa, mikä Veetille ei maistuisi ja kaikkia ruokia yleensä santsataankin isoja määriä. Uusien ruokien suhteen Veeti saattaa olla hieman epäileväinen, mutta kun sitä on kerran maistettu niin se on ihan yhtälailla lempiruokaa kuin kaikki muukin. Veetin lempiruokaa onkin siis aikalailla mahdoton arvailla, eikä poika sitä osaa edes itsekään nimetä.

Niilo on hyvin tarkka syömisistään ja tälle pojalle maistuu pääsääntöisesti melkein kaikki viileä ruoka. Kuuma ruoka ei maistu melkein ollenkaan ja siksi Niilo mielellään odottaakin että ruoka jäähtyy kunnolla ennenkuin hän suvaitsee saapua syömään. Sen sijaan, että Niilon lempiruokaa olisi mikään perustavallinen pastaruoka tai vastaava niin Niilo rakastaa kylmiä vihanneksia. Esimerkkinä näistä porkkana, kurkku, paprika, makeat tomaatit ym. Niilo on lapsistamme se, joka santsaa lautaselleen useammin vihanneksiä kuin jotakin muuta. Jos joku ruoka pitäisi kumminkin nimetä ehdottomaksi inhokiksi niin se olisi melko varmasti keitot. Niilo ei pidä keitoista erityisemmin ja osittain voisin uskoa syyn olevan siinä, että keitto ei yleensä jäähdy ihan niin vauhdikkaasti kuin muut ruuat.

Leevin lempiruokaa on vielä hieman hankala sanoa, varsinkin nyt kun pojalla tuntuu olevan meneillään joku lakko kaikkea kunnollista ruokaa kohtaan. Maito, leivät, sekä hedelmäsoseet sen sijaan maistuvat. On tällä hetkellä ihan sama, yrittääkö ruokaa tarjota sormiruokana, samanlaisessa muodossa kuin muulle perheelle vai soseena niin lopputulos on se ettei Leevi syö. Jos kumminkin jostain syystä saan huijattua pojan suuhun edes hieman ruokaa niin tuloksena on se, että Leevi kaivaa ruuat suustaan... Hieman toivon tämän kauden liittyvän jollakin tapaa hampaiden puhkeamiseen sillä eihän tuo lapsi voi kamalan kauaa pelkillä "välipaloilla" elää...

Tässä hieman juttua meidän perheemme lempiruuista. Mitkä ovat teidän perheen lempiruuat?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)