keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Lapset innostuivat lenkkeilystä


Monellakaan tuskin on jäänyt huomaamatta uuden Pokemon Go kännykkäpelin lanseerauksesta joten tuskin lienee tarpeellista kertoa tarkemmin, että mistä tässä pelissä oikein on kysymys. Lyhyesti kerrottuna pelissä on kumminkin ideana se, että lähdetään ulos liikkeelle ja etsitään samalla Pokemoja virtuaalikartalla liikkuessa. Kartta perustuu oikeaan maastoon ja näin ollen on suhteellisen helppoa päättää mihin suuntaan milloinkin kannattaa kääntyä.

Pojat ovat normaalisti olleet hyvin nihkeitä lähtemään lenkkeilemään ja vaikka pojat ulkona viihtyvätkin niin varsinainen lenkkeily ei tunnu poikia oikein kiinnostavan. Jos taas saan pojat houkuteltua kävelylle mukaan niin meno on varsin villiä ja vähintäänkin kaksi lasta juoksevat yleensä kaukana minusta niin että heitä saa koko ajan komentaa takaisinpäin.

Nyt kumminkin tuon kyseisen Pokemon Go sovelluksen jälkeen pojat ovat suorastaan alkaneet pyytää pääsemään lenkille mukaan. Enää ei kiinnosta ulkona leikkipuistot taikka koirapuisto vaan olisi päästävä kävelemään. Enää pojat eivät myöskään kirmaa päättöminä edelläni, vaan pojat pysyvät enemmän kuin hyvin vaunujen, sekä minun läheisyydessäni. Miksikö? Siksi, koska he haluavat pysyä kartalla ja tietää mitä Pokemoneja tulee milloinkin vastaan ja he haluavat tietää saadaanko ne kiinni. Eemil on myös alkanut harjoittelemaan kartan lukemista tämän sovelluksen avulla ja yllättävän näppärästi kartan lukeminen kun pojan pitää itse päätellä minne suuntaan pitää mennä löytääkseen pokestopin.


En nyt missään nimessä sano, että lasten kännykällä tai muullakaan laitteella pelaaminen olisi hyvä asia. On kumminkin hyvä asia että nykyinen sohvaperunakansa saadaan liikkeelle vaikka sitten tämän kaltaisen sovelluksen avulla. Olen myös nyt lähipäivinä huomannut, että lähellämme sijaitsevalla lammella on ollut tavallista suurempi ruuhka nuorista ja jopa hieman vanhemmista ihmisistä joita suurimpaa osaa yhdistää yksi asia, älypuhelin kädessä.

Lisäksi raitista ilmaa ei voi saada tarpeeksi joten en näe huonona asiana tätä peliä joka kannustaa ulkoiluun. En tokikaan anna lasten itse kulkea puhelin kädessä etsimässä Pokemoneja sillä pelkään, että he keskittyisivät liikaa puhelimeen eivätkä ympäröivään maailmaan ja näin ollen kun olemme etsimässä Pokemoneja, kulkee puhelimeni vaunujen kuomun päällä. Jenkeissähän on sattunut jo useampikin haaveri tämän pelin vuoksi ja en halua samaa kohtaloa omille lapsilleni joten opetan heille että ulkona keskitytään ympäristöön eikä puhelimeen. Puhelinta voi sitten tarkkailla paikallaan ollessaan.

Jos siis lapsesi on laiska lähtemään ulos niin voisin vinkata tästä sovelluksesta. Eiköhän ensihuuma jossain vaiheessa laannu kumminkin ja toivottavasti ulkoilun into säilyy senkin jälkeen. Voi kumminkin olla, että ensihuuman laannuttua pojat tahtovat taas ulkoilla ihan vain leikkipuistoissa, sekä koirapuistossa mutta se jää sitten nähtäväksi. Ainahan voin itse jatkaa Pokemonien jahtaamista itse ja peli onkin ollut hyvä itsensäviihdytys keino jos olen ollut keikkapaikan läheisyydessä liian aikaisin (niinkuin melkein aina). Tällöin voin itsekseni metsästää pokestoppeja, sekä Pokemoneja ja huomaamatta tulee käveltyä pidempiäkin matkoja keikan alkua odotellessa...


Niin ja mitenkäs oma innostukseni asian suhteen? Peli on tuonut ihan uusia ulottuvuuksia ulkoiluun ja juuri katselinkin, että viikon sisällä olen liikkunut pelkästään Pokemon peli päällä noin 40km. Eihän se kuulosta paljolta, mutta kun laskee mukaan kaikki ne liikkumiset mitkä on tehty ilman peliä ja niin, että peli ei ole toiminut niin todellisuudessa kävelty matka on ollut suunnilleen puolet enemmän.
Maanantaina kävin tutun kanssa jopa Ruttopuistossa, jossa oli iso tapahtuma Pokemonien metsästykselle. Monta uutta Pokemonia tuli saatua ja kävelyäkin tuli jonkun verran. Huomasi myös hyvin, kuinka erilaisia ihmisiä tämä peli kiinnostaa ja suurin osa oli jopa aikuisia vaikka toisin epäilin.

Joko te olette kokeilleet Pokemon Gota? Aiotteko kokeilla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)