tiistai 5. heinäkuuta 2016

Karvaisen perheenjäsenen kotiutumista


Karvaeläin nimeltä Windy saapui tosiaan eilen ja siitä saakka ollaan hieman harjoiteltu kotiutumista. Koeaika jatkuu ensi viikon maanantaihin saakka. Siihen mennessä on sekä minun, että koiran sijoitukseen luovuttavan henkilön tulee olla päättänyt että jääkö Windy meille pysyvästi sijoitukseen.

Eilinen meni jo ihan mahtavasti. Windyä jännitti hieman bussissa, mutta tyttö käyttäytyi kumminkin matkalla hyvin. Uskaltauduimme jopa eläinkauppaan yhdessä hakemaan raakaruokaa ja siellä Windyä kiinnosti kovin paljon kaikki hyvät tuoksut jotka lähtivät erilaisista ruuista. Löydettiin eilen jopa lenkiltä jo uusia koiratuttavuuksia kun tapasimme herttaisen vanhan rouvan kahden villakoiran kanssa. Juttelinkin tämän rouvan kanssa samalla kun koirat leikkivät ja sain kuulla, että alueella on ainakin kolme muutakin walesinspringerspanielia. Pojista yksi oli jo nukkumassa eilen kun saavuimme Windyn kanssa kotiin, mutta poikien kanssa meni ilta ihan loistavasti. Myös yö sujui täysin ilman ongelmia ja tyttö olikin todella iloinen aamulla kun heräsin ja sain osakseni paljon hännänheilutusta sekä pusuja.


Aamulla käytiinkin sitten koirapuistossa juoksemassa ennen kuin lähdin töihin ja kun pojat oli viety päiväkotiin. Windy kirmaili innoissaan tennispallon perässä kun puisto oli tyhjä niin uskallettiin heitellä tennispalloa. Hyvä tovi siellä vierähtikin ja Windy oli aikalailla väsynyt kun päästiin takaisin kotiin. Onneksi oli hieman viileämpää niin ei tyttökään läkähtynyt juoksennellessaan. Ennen töitä piti vielä käydä kaupassakin ja samalla tuli hyvin testattua, että kuinka Windy osaa olla yksinään. Ainoa "tuho" mitä oli käynyt kauppareissun aikana oli se, että Windy oli repinyt yhden laskun kirjekuoren reunasta palasen. Pitääkin siis suunnitella joku patentti postilaatikon eteen ettei Windy pääse tuhoamaan enempää posteja, vaikka eihän tuokaan tuhoutunut mutta en tahdo alkaa selittelemään laskuttajille että "koira söi laskut..."

Imuri sen sijaan hieman jännitti tänään ja sille piti varmuuden vuoksi haukahtaa pariin otteeseen. Onneksi tämä jännitys meni pian ohi ja Windy uskaltautui jopa hieman menemään päällä olevaa imuria tutkimaan. Montaa sekunttia koira ei kylläkään imurin lähellä viihdy, mutta eiköhän siihenkin totuta hyvin pian. Lastenkin kanssa on mennyt todella mukavasti ja eiköhän tämä elo tästä lähde sujumaan vieläkin paremmin.
Ainoa vain että nyt on hieman sovellettava kun Windyllä hieman kaula alkoi ärtymään trimmauksesta joka sille tehtiin viikonloppuna, tai oikeastaan siitä kun kun tyttö rapsutteli kaulaansa trimmauksen jälkeen. Huomenna onkin siis edessä kaulurin ostaminen sillä sukat lähtee jalasta hyvin hätäisesti eikä itse sukasta sovellettu kaulurikaan tunnu auttavan.. Josko kaulurin avulla saisi ärtyneen kohdan paranemaan.

Tässä kumminkin hieman kuulumisia siitä miten kotiutuminen on lähtenyt sujumaan, lisää tulee mahdollisimman pian.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)