perjantai 18. maaliskuuta 2016

Uudistunut Silja Europa

Uskokaa tai älkää, nousin maanantaina vapaaehtoisesti kello 05.30 juomaan aamukahviani ja valmistautuakseni liikkeelle lähtöön sillä bussi lähti 6.58 pysäkiltämme. Tosiaankaan en normaalisti nousisi tuohon aikaan, en varsinkaan vapaaehtoisesti mutta maanantaiaamuna minulla oli erityistä menoa. Minut oli nimittäin kutsuttu tutustumaan uudistuneeseen Silja Europaan.
Etukäteen tiesin matkasta sen verran, että meillä olisi meriaamiainen ja risteilyisäntä kierrättäisi meitä laivan uudistuneissa kohteissa.


Käynti laivaan oli pienestä alkukankeudesta johtuen autokannen kautta ja jo tämä oli kieltämättä hieman erilainen kokemus, sillä ainakaan itse en ole pahemmin autokannella viettänyt aikaa. Tulipahan samalla myös aamujumpat kun sai kavuta portaita ylös jotta pääsi matkustustiloihin. Kun pääsimme laivaan, siirryimme suoraan aamupalalle.Ja se aamupala. Kuohuviiniä aamupalaksi ja seisova pöytä! Voiko kotiäiti paremmin aloittaa aamuansa kun aamupalalta kertyneitä astioitakaan ei tarvinnut edes itse tiskata. Valikoimaa aamupalalla oli melkein liikaakin ja sainkin syötyä vatsani täyteen. Tällaisia aamupaloja söisin enemmän kuin mielelläni useamminkin...Uudistuneessa laivassa pistivät silmään raikaammat tekstiilit muunmuassa lattiamatoissa ja allasosaston lasten allaskin vaikutti omaan silmääni hyvin mukavalta. Uskoisin, että lapset viihtyisivät siellä todella hyvin esimerkiksi liukumäen ansiosta. Aikuiset voisivat samalla viettää laatuaikaa esimerkiksi porealtaassa tai vaikka uiden. Saunojakin kuuleman mukaan riittää useampikin, mutta niihin ei luonnollisesti päästy tutustumaan kun allasosasto, sekä saunat olivat kumminkin käytössä.


Päästiin myös tutustumaan sellaisiin osiin laivasta, joihin en itse ainakaan uskoisi ikinä tutustuvani risteilyllä. Nähtiin nimittäin muunmuassa yläkuvassa näkyvä VIP kokoustila, jossa oleva pelkkä pöytä maksoi kuulemma omakotitalon verran. Olihan pöytä näkemisen arvoinen ja kyllähän tuossa tilassa mielellään kokoustaisi jos laivakokoukselle tulisi tarvetta.
Yllä olevissa kolmessa kuvassa sen sijaan on laivan sviitti. Tilaa sviitissä oli todella paljon ja kyllähän tuollaisessa hytissä viettäisi mielellään aikaa. Olohuone sviitissä oli mukavan oloinen sohvineen, sekä nojatuoleineen ja löytyipä sviitistä myös oma sauna, sekä poreallas! Sviitin jos varaisi matkansa ajaksi, niin ainakin itse viihtyisin siellä varmasti koko matkan ajan enkä varmaan poistuisi muutakuin ruokailemaan. Sviitit kumminkin kuuleman mukaan varataan kohtuullisen pikaisesti, eli jos haluat normihyttiä hienompaa majoitusta risteilyllesi niin varaa sviitti ajoissa.


Europan leikkialue, Lottemaa vaikutti hyvin mukavalta mutta, koska leikkialueella oli todella paljon lapsia kun se esiteltiin meille, en edes yrittänyt ottaa kuvia. Kuvia olisi nimittäin ollut suhteellisen vaikea ottaa ilman, että sivulliset niihin kuviin olisi joutuneet. Mainittakoon kumminkin, että leikkialueelta löytyi esimerkiksi pallomeri, sekä kiipeilyseinä eli tekemistä löytyi sekä pienemmille, että jo hieman isommille lapsille.Parhaimpia uudistuksia olivat taxfreen uusi ja paljon avarampi olemus. Kertaakaan ei nimittäin taxfreessä tullut ahtauden tunnetta ja kiertelylle oli hyvin tilaa ilman, että tarvitsi pelätä törmäävänsä mihinkään. Tilaa oli jopa sen verran, että vaunuillakin pitäisi päästä liikkumaan ilman ongelmia.
Toinen hyvä uudistus oli uusi Fastlane ravintola. Ravintolan ideana on tarjota pikaruokaa tyylillä ja terveellisempänä. Tämä ravintola ei ollut vielä auki kun kävimme siellä tutustumassa, mutta ruokalista vaikutti sellaiselta että mielelläni ruokailisin täällä jos mennään laivalle jossakin vaiheessa. Plussana täytyy sanoa myös se, että ravintolapäällikkö vaikutti ottavan erikoisruokavaliotkin tosissaan ja osa annoksista oli valmiiksi jo erikoisruokavaliota noudattaville sopivia. Tälläistä sen palvelun kuuluisikin olla kaikkialla.

Kokonaisuudessaan reissu oli ihan mahtava ja ihana irtiotto arjesta. Silja Europa onkin ehdottomasti listalla jos jossakin vaiheessa lähdemme koko perheen voimin Tallinnaan. Tietenkin kunhan ensin hankimme passit pojille..

1 kommentti:

  1. Hei! Kylläpä näytti kivalta uusi Silja Europa! Kesäistä risteilykuumetta pukkaa jo ;)

    VastaaPoista

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)