sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Leevin 8kk (9kk) neuvola

Tällä viikolla oli maanantaina Leevin 8kk terveydenhoitaja käynti ja tiistaina oli sitten Leevin 8kk neuvolalääkäri käynti. Miksi otsikossa sitten on suluissa 9kk? Koska Leevi täytti tiistaina jo 9 kuukautta, eli neuvola oli periaatteessa kuukauden myöhässä. Tämä taasen johtui siitä, että kerran unohdettiin käynti, toisella ja kolmannella kerralla oltiin kipeinä. Lisäksi tuossa välissä neuvola peruttiin kertaalleen neuvolankin toimesta sillä neuvolantätimme oli menossa johonkin koulutukseen. Onneksemme pääsimme kumminkin lopulta neuvolaan. Tai oikeastaan lapsenvahtimme vei pojan käynneille sillä sekä minä, että J olimme töissä neuvola-ajan aikana.


Hieman jännitin etukäteen, että miten Leevillä sujuisi neuvolassa kun käynti oli lapsenvahdin kanssa ja erityisesti jännitin hieman sitä, miten neuvola suhtautuisi siihen ettei kumpikaan vanhemmista ollut mukana. Ilmeisesti suhtautuminen oli kumminkin ollut todella hyvä ja Leevin kummitäti oli osannut vastata muutamia poikkeuksia lukuunottamatta kaikkiin esitettyihin kysymyksiin.

Ensin kerron maanantaisen terveydenhoitajan kuulumiset. Painoa Leevillä oli 9200g ja pituutta oli 70,5cm. Kuuleman mukaan poika kasvaa ihan omilla käyrillään ja pituutta on hieman vähemmän kuin keskivertoisella saman ikäisellä. Painoa sen sijaan on enemmän kuin mitä keskivertoisesti tämän pituisella lapsella on, mutta lihava Leevi ei kumminkaan ole.
Neuvolantäti kirjoitti seuraavanlaisesti neuvolakorttiin: "Rintaa + soseita syö. Nokkamuki käytössä. Vierastaa. Tavujokellusta on. Tavoittaa helmiä pinsettiotteella. Varvistaa useasti. Nyt on nuhaa. Lihasoseita x2. 10kk hapanmaitotuotteet. Peruuttaa. Pyörii navan ympäri. Istuu"


Tiistaina taasen oli sitten neuvolalääkärin aika. Neuvolalääkäri oli vanhassa neuvolassamme, sillä aikoja oli omaan neuvolaamme äärimmäisen huonosti tarjolla ja näin ollen lapsenvahdillamme oli hieman enemmän matkaa neuvolaan pääsyyn. Neuvolalääkärillä kaikki oli mennyt ihan yhtä hyvin kuin edellisenä päivänä terveydenhoitajallakin.
Lääkäri kirjoitti neuvolakorttiin seuraavanlaisesti: "Kasvu normaalia. Kehitys iänmukaista. Varvistaa seisoessa. Keuhkot, sydän, vatsa normaalit. Ei karsastusta. Asiat kunnossa."

Seuraava neuvola onkin sitten vasta vuoden iässä joten hetkeen ei tarvitse olla juoksemassa neuvolaan. Saa nähdä pääsenkö itse seuraavaan neuvolaan vai joudunko taas patistamaan Leevin kummitätinsä kanssa paikalle...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)