sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Hoitopaikkapohdintaa

Vähitellen olen alkanut pohtimaan lasten hoitojärjestelyitä kun Eemil aloittaa esikoulun syksyllä ja tällä hetkellä lapsia hoitava Leevin kummitäti on hakenut syksyksi kouluun. Jotain päätöksiä olisi siis tehtävä ennen syksyä ja hoitopaikkojen vähäisen määrän vuoksi pitäisi päätös tehdä suhteellisen piankin jotta saisin kolmelle lapselle ajoissa hoitopaikan.


Eniten hoitopaikkapohdintaa hankaloittaa se, että minulla on ainakin kaksi kertaa viikossa pitkät työpäivät kun pääsen vasta kahdeksalta illalla ja olen kotona joskus puoli yhdeksän - yhdeksän aikoihin. Satunnaisesti pitkiä päiviä on muulloinkin jos lisäkeikkaa on tarjolla. Tämän lisäksi J tekee vuorotyötä, eli hänellä on sekä aamu- että yövuoroja ja luonnollisesti välillä minun pitkät päivät, sekä J:n yövuorot osuvat päällekäin. Lisäksi yövuorojen jälkeen J:n on myös nukuttava sillä jos hän pääsee esimerkiksi kuudelta aamulla ja menee taas kuudelta illalla töihin, ei hän voi valvoa ja mennä samoilla silmillä töihin. Tämän vuoksi vuoropäiväkodin on pakko olla yksi vaihtoehto.
Olemme toki myös puhuneet, että J hakisi päivätöihin niin silloin olisi yksi ongelma vähemmän ratkaistavana. Vuoropäiväkotiin kun ei saa Eemiliä kun pojasta tulee esikouluikäinen joten Eemilille pitäisi muutenkin keksiä joku toinen ratkaisu pienempien poikien vuorohoidon lisäksi. Päivätöiden etsimistä hankaloittaa vain tämän hetkinen työtilanne kun töitä ei muutenkaan ole ihan kamalasti tarjolla...


Lisäksi jännittää kun Niilo ei vielä puhu. Ei sanaakaan. Joskus vannoin ettei lapseni menisi hoitoon ennen kuin jokainen lapsista puhuisi, mutta Niilokin täyttää kesällä jo 3-vuotta eli jotain ratkaisuja se on pikkuhiljaa tehtävä. Ehkä se puhe alkaisi tulemaan päiväkodissa kun muutkin puhuisivat ja ehkä Leevikin kehittyisi ripeämmin tasoisessaan seurassa.

Varuilta on kumminkin ne päivähoitohakemukset laitettava, sillä jos Leevin kummitäti saa koulupaikan niin pojille on pakko olla joku suunnitelma hoidon varalta. En myöskään halua joutui tilanteeseen että minä tai J jouduttaisiin päättämään että jompikumpi lopettaisi työt joten hoitopaikan haku on niin sanotusti pakollinen juttu...
Haikealtahan tämä tuntuu, varsinkin kun ei ole mitään tietoa miten hoitojärjestelyt saa hoidettua fiksusti. Pitää varmaan soitella hoitopaikoista päättävälle ja kysellä hänen mielipidettään tilanteeseen että miten kaikki neljä lasta saisi fiksuiten hoitoon...

6 kommenttia:

 1. Oletteko laskeneet paljonko teille jää rahaa enemmän käteen hoitomaksujen jälkeen, jos käytte töissä? Meillä summa oli noin 200 e...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo laskeskeltiin ja noin 400-600e enemmän (riippuen siitä kuinka paljon otan keikkaa) jäisi kuin nyt jos päivähoitomaksu laskurin summa pitää paikkaansa. :)

   Poista
 2. Mulla oli vastaava ongelma kun tein kahta vuoroa ja mies kolmea, me saatiin lapset silloin vuoropäiväkotiin mikä oli auki 6-22. Silloin joutu viemään aina molempien työvuorolistat tarhaan jonka mukaan lapset oli tarhassa. Kannattaa soittaa kaupungille ja kysellä vaihtoehtoja, sekä yleensä pomojen kans pystyy sumplimaan työvuoroja sillein ettei molemmilla ole iltavuoro samaan aikaan. Haasteellista se tulee olemaan mutta uskon että saatte homman toimimaan. Varahakiat oli myös meillä käytössä aika ajoin jos oltiin molemmat illassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä vain hankaloittaa se, että Eemil ei pääse vuoropäiväkotiin eskari-iässä enää ja minulla on tiistaisin, sekä torstaisin vakiona kello 20 saakka töitä ellei asiakkaat jostain syystä vaihdu.. Lisäksi J tekee tällä hetkellä vakiona vuoroviikoin aamua ja vuoroviikoin yötä, mutta toivotaan että saataisiin sumplittua J:lle pelkkiä aamuvuoroja tai J löytäisi päivätöitä. Muuten menee aikamoiseksi soveltamiseksi...

   Poista
 3. Joko soittelit, miten hoito olisi järkevintä järjestää? Ei ole helppo kuvio etenkään tuon eskarilaisen takia. Paikat kannattaa hakea ajoissa kyllä, sillä ainakin meillä täällä Läns-Vantaalla on vie hyvinkin sen 4kk ennen kuin paikan saa. Onko teillä kaksi autoa vai miten ajattelitte kuljetuksen esim. vuoropäivökotiin järjestää? Tsemppiä hoitojärjestelyihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kerennyt vielä soitella (tai maanantaina yritin, mutta kukaan ei vastannut sinä aikana kun olisin kerennyt puhua). Hakemukset on tarkoitus laittaa ihan viimeistään tällä viikolla kun toivon, että saisin jonkun fiksumman puhelimen päähän ennen hakemusten laittoa. Ja meillähän nopeuttaa hoitopaikan saantia se, että molemmilla on jo työpaikka niin jo ihan lainkin mukaan hoitopaikan pitää järjestyä nopeammin kuin neljässä kuukaudessa.
   Meillähän ei siis ole edes yhtä autoa ja itselläni ei ole edes ajokorttia, eli kuljetukset menee julkisilla. Onneksi täällä kulkee julkiset kohtuullisen hyvin :)

   Poista

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)