lauantai 12. maaliskuuta 2016

Mammalandian blogiyhteistyö: Perheemme arvot

Maaliskuun Mammalandia blogiyhteistyön aiheena on perheemme arvot.
Näiden blogiyhteistyö postausten tarkoituksena on kirjoittaa mahdollisimman monen Mammalandian bloggaajan kanssa samasta aiheesta oma mielipidepostaus. Muihin Mammalandian blogeihin voit tutustua täällä.

Olen jo useamman päivän miettinyt, että tämä on kohtuullisen hankala aihe kirjoittaa sille itselleni periaatteet ja arvot ovat itsestäänselviä mutta se, miten asioita muotoilisi kirjalliseksi ei olekaan ihan niin helppoa.

Voisin aloittaa siitä, että tärkein asia arjessamme on omanlaisensa lapsentahtisuus. Emme hoputa lapsia oppimaan mitään niinkuin esimerkiksi kuivaksi opettelua ja yöheräilyidenkin suhteen ollaan hyvin leppoisin mielin. Esimerkkinä tästä se, että Niilokin saattaa edelleen satunnaisesti heräillä yöllä juomaan maitoa eikä tästä oteta stressin aihetta sillä poika on suhteellisen hyvin oppinut jo nukkumaan suurimman osan öistä heräämättä kertaakaan. Minulla ei myöskään ole mikään kiire lopettaa Leevin imetystä edes öisin sillä imetys loppuu siinä vaiheessa kun minä tai Leevi tai mieluiten molemmat ollaan asiaan valmiita. Nyt imetys on tärkeä osa läheisyyttä Leevin kanssa, varsinkin kun teen töitä.

Lisäksi pidämme tärkeänä sitä, että lapsemme oppivat jo pienestä pitäen suvaitsevaiseksi sekä sosiaalisiksi ja varsinkin isompien lasten kohdalla on ollut ihana nähdä kuinka perheen ulkopuolisista muutamasta aikuisesta on tullut pojille todella tärkeitä ihmisiä. On ihana huomata, että meidän vanhempienkin lisäksi on muutamiakin aikuisia joihin pojat voivat luottaa ja joita pojat jopa ikävöivät silloin kun edellisestä näkemisestä on pidempi tovi.
Haluan myös, että kun pojat kasvavat, he ovat suvaitsevaisia eivätkä hauku tai kiusaa muita mistään syystä. Toistaiseksi lapset ovat suvainneet jokaisen jonka ovat tavanneet ja toivon ettei asia tule muuttumaan tulevaisuudessakaan.

Kotona olemme suhteellisen tarkkoja muutamista ruokailuajoista, sekä nukkumaanmeno ajoista. Muun aikataulun kanssa kumminkin lipsumme jonkun verran, Lisäksi jos joku pojista on esimerkiksi yökylässä niin on ihan ymmärrettävää että kyläpaikassa on omat aikataulunsa, mutta kotioloissa aamupala syödään kun herätään, lounas 11-12 välillä ja iltapala 18.30 - 19 välillä. Välipala-aika vaihtelee sen mukaan miten pojilla on nälkä ja toinen lämmin ruoka syödään jos pojat ilmaisevat nälkää. Yleensä pojat eivät kumminkaan tahdo toista lämmintä ruokaa, koska iltapala on jo niin aikaisin ja nukkumaankin mennään joka ilta ihan viimeistään 19.30.

On suhteellisen hankala kirjoittaa arvoista, koska en osaa muotoilla ajatuksiani tekstiksi ja sen vuoksi tämä postaus onkin enemmän yleistä kerrontaa kuin mitään sen syvällisempää pohdintaa ajatuksesta. Enkä oikein tiedä onko tässä postauksessa mainitut asiat varsinaisesti edes arvoja vaan enemmänkin ehkä meidän tapojamme...

1 kommentti:

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)