sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Vittu.

Katossamme on alien -.-
Kuinka moni arvaa mikä tuo kuvassa oleva juttu on? Vinkkinä sen verran, että tuo ällötys sijaitsee vaatehuoneemme katossa. Ja tututhan tietävät jo mikä tuo on, sillä olen jo Facebookkiin kerennyt valittamaan asiasta kuvan kanssa...

Kyseessähän on siis jättikokoinen vesikupla vaatehuoneemme katossa. Asumme siis ylimmässä kerroksessa ja nyt ilmeisesti tämän kerrostalon katto on mennyt sen verran rikki, että vesi on päässyt valumaan kattorakenteisiin, laittanut kattomateriaalin koville ja loppujen lopuksi venyttänyt kattoamme sen verran että kyseinen ällötys on päässyt kasvamaan kattoon. Huomasin tuon kuplan torstaina kun vein Niilon turvaistuinta vaatehuoneen ylähyllylle ja sunnuntainahan tuota ei siis vielä ollut kun hain joululahjoja paketoitavaksi ylähyllyltä (ja kyllä, olisin huomannut jos tuollainen olisi silloin hengannut katossa). Yllättävän pian tuo on siis ilmestynyt, mutta toisaalta ei mikään ihmekään sillä onhan tuolla ulkona satanutkin lähipäivinä ihan kiitettävästi...

Jo torstaina kävi huoltomies tuota vesikuplaa tuijottamassa ja asialle tehdään siis jotain heti kun huoltoyhtiö saa isännitsijämme kiinni ja selvyyden että mitä asialle tehdään (jos nyt vaikka aloittaisivat katon korjauksesta, puhkaisisivat kuplan, korjaisivat vaatehuoneen kattomme ja kosteusmittaisivat sen, että saataisiin varmuus onko kosteus jo imeytynyt kattomateriaaliin). Luvassa voi siis olla jännittävä odotus kun toivotaan ettei kupla puhkea ja valuta kaikkea likavettä vaatehuoneesemme.

Pidempään blogiani seuranneet tietävät erittäin hyvin miksi tämä vesikupla suoraan sanottuna vituttaa niinkin paljon kuin vituttaa. Pääsimme nimittäin alle puoli vuotta sitten muuttamaan tähän asuntoon edellisestä asunnosta jonka kosteusvahingosta tappelimme vuoden. Sitä edellisessä asunnossa oli lattia vajonnut olohuoneesta (joka johtui siitä, että lattian alla oleva materiaali oli pehmennyt liikaa veden vuoksi, sillä lattian alla oli ilmeisesti jotenkin väärää materiaalia). Miksi jokaisessa asunnossamme on siis jotakin vikaa ja miksi se vika johtuu aina vedestä? Vesi tuntuu vainoavan perhettämme ja eihän tässä uskalla kohta ostaa omaakaan asuntoa sillä pelkäisin koko ajan veden tuhoavan senkin asunnon jollain tapaa ja silloin korjauslasku jäisi kokonaan meidän maksettavaksemme.

Nyt vain sitten tosiaan toivotaan ettei kupla puhkea ja kiitellään onneamme hyvästä kotivaakutuksesta, jos tuo kupla saa tarpeekseen jatkuvista vesisateista. Lisäksi toivotaan että isännöitsijämme tajuaa tulla äkkiä korjaamaan asian.

1 kommentti:

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)