perjantai 1. marraskuuta 2013

Niilon 4kk neuvola.

Eilen meillä oli tosiaan Niilon 4kk neuvola ja tällä kertaa kyseessä oli siis lääkärineuvola. Meidät oli pyydetty paikalle niin että oltaisiin paikalla jo vähän ennen kymmentä, vaikka aika oli lähempänä puolta yhtätoista. Tämä siksi että terveydenhoitaja kerkeäisi ottaa rauhassa pituuden ja painon ennen lääkärille menoa.

Odottelimmekin jonkun aikaa odotustilassa kunnes terveydenhoitaja (joka muuten oli jälleen tuuraaja, omaa terveydenhoitajaamme emme ole nähneet vielä kertaakaan Niilon syntymän jälkeen) tuli hakemaan meidät vastaanotolleen ja varsinkaan Veeti ei ollut järin tyytyväinen siihen, että leikit keskeytettiin. En kumminkaan uskaltanut jättää poikia keskenään odotustilaan, sillä terveydenhoitajan huone oli aivan toisessa päässä neuvolaa. Terveydenhoitaja kyseli, oliko mitään huolia ja kerroin ettei muuta, kuin Niilon järkyttävän näköinen vaippaihottuma joka ei tunnu lähtevän millään keinolla. Terveydenhoitaja käski kysyä asiasta sitten lääkäriltä joka osaisi paremmin antaa neuvot vaippaihottuman hoitoon.
Painoa oli tällä kerralla jo 8170g ja pituutta löytyi tasan 68cm. Päänympärys taasen oli 44cm. Iso poika siis meillä ja Niilo kasvaa kuulemma hyvin tasaisesti omilla käyrillään. Näiden mittausten jälkeen olikin aika mennä taas odottelemaan odotustilaan, jotta pääsisimme lääkärin vastaanotolle.

Hieman ehkä ärsytti, kun lääkäri oli melkein vartin myöhässä, sillä meidät oli kumminkin pyydetty jo kohtuullisen paljon etuajassa paikalle ja näin ollen Niilokin alkoi hermostumaan odotteluun ja varsinkin Veeti alkoi käymään ylikierroksilla leikkiessään. Onneksi odotusaulassa oli odottamassa äärimmäisen mukava nainen, joka puhui hieman huonoa suomea, mutta ymmärsi kumminkin kun sanoin Eemilille etten voi antaa vettä kun mukit olivat loppuneet telineestä. Tämä nainen lähtikin siis hakemaan mukeja jostain ja vieläpä antoi Eemilille vettä hanasta. Hän kysyi myös Veetiltä, tahtoiko Veetikin vettä ja antoi veden pojalle. Tämän kaiken lisäksi hän auttoi vielä poikia laittamaan mukitkin roskiin, koska huomasi että itse yritin hyssytellä Niiloa hiljaiseksi. Ihana kun vielä on ystävällisiä ihmisiä jotka auttavat myös kysymättä! Tästä jäi kyllä erittäin hyvä mieli.

Vihdoin pääsimme lääkärille ja myös lääkäri kyseli, oliko jonkinlaisia huolia tai jotain kysyttävää ja kysyinkin jo tässä vaiheessa Niilon vaippaihottumasta. Lääkäri sanoi katsovansa ihottumaa hetken päästä, kunhan ensin kyselisi kaiken tarpeellisen. Lääkäri kysyi muunmuassa Niilon puklailusta (joka on muuten nyt vähentynyt, kun ollaan siirrytty Semperin korvikkeeseen), sekä siitä mitä poika syö (eli soseita ja korviketta, öisin tissimaitoa, sekä satunnaisesti päivällä). Tämän jälkeen lääkäri katsoi pojan vaippaihottumaa ja sanoi sen näyttävän myös hänen mielestään kohtuu pahalta. Koska sinkkivoide ei ole tähän mennessä tehonnut, saimme reseptin Sibicort nimiseen voiteeseen viikon kuurille ja toivomme, että se rauhoittaisi vaippa-aluetta.
Lääkäri testasi myös Niilon vauvarefleksit, jotka alkavat jo pikkuhiljaa katoamaan, aivan niin kuin pitääkin ja kaikki oli kuulemma muutenkin juuri niin kuin 4kk vanhalla kuuluisikin olla.

Uutta aikaa emme saaneet varattua vielä paikan päällä, sillä neuvolan tietokoneet oli hieman jumissa, mutta myöhemmin eilen neuvolasta soitettiin ja saatiin varattua Niilon 5kk neuvola 2.12 päivälle. Samana päivänä on myös Veetin 2-vuotis neuvola, jota odotan erittäin paljon jotta pääsen puhumaan pojan puhumattomuudesta ja kyselemään mahdollista lähetettä puheterapiaan.

PS. Nyt sunnuntaina lähdemme käymään Heurekassa, joten viimeistään sen jälkeen on tiedossa kattavaa selontekoa Heurekan uusista näyttelyistä.

3 kommenttia:

 1. Meilläkin on nuo neuvola-ajat olleet aina myöhässä. Monestikaan vartti ei oo riittänyt, mikä on ikävää... kuitenkin pienten kanssa sitten odotella th:n tai lääkärin pakeille pääsyä. Kesäheinää kun odotin, niin Maalistyttö kulki joka paikassa mukana ja oli välillä hieman turhauttavaa kun esim. äitipolin ajat oli myöhässä puolesta tunnista tuntiin ja neiti alkoi tulemaan nälkäiseksi ja väsyä yms. Tosi kiva.

  Ihanaa että on ihmisiä, jotka ymmärtää auttaa pyytämättä :) Oi kun heitä olisi enemmän.

  VastaaPoista
 2. Se on kyllä todella hienoa ja myös ihanaa kun ihmiset kysymättä ja pyytämättä auttavat ym.

  VastaaPoista
 3. Itsekin toivon, että tuollaisia ihmisiä olisi enemmänkin, mutta onneksi edes jotkut osaavat auttaa pyytämättä :)

  VastaaPoista

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)