sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Tuplasynttärit


Ihan ensin ylhäällä esimerkki siitä, kuinka hankala on saada edes kolmea pojistamme samaan kuvaan ja tuo on se ainoa kuvat jossa edes näkyy kaikki kolme samaan aikaan.. Siitä sitten voi veikkailla, että minkälaista laatua ne muut kuvat ovatkaan..

Mutta asiaan, juhlistimme noin viikko sitten Leevin 1-vuotis ja Niilon 3-vuotis syntymäpäiviä ja hieman minua jännitti etukäteen juhlien onnistuminen sillä vieraita tuli tietenkin kutsuttua enemmän kun kyseessä oli kahden lapsen synttärit.

VIERAAT
Sukulaisvieraat olisivat tietenkin olleet samat vaikka olisimme järjestäneet erillisetkin synttärit, mutta molemmilla pojilla on kumminkin omat kumminsa ja näin ollen vierasmäärä kasvoi. Kutsuin myös kaksi kaveriani lapsineen, mutta heistä ei valitettavasti kumpikaan päässyt paikalle tällä kertaa.
Vieraista muutamat muutkin joutuivat jättämään tulematta, mutta ei se onneksi menoa haitannut. Istumapaikkojakin riitti juuri sopivasti kun osa jätti tulematta sillä jos kaikki kutsutut olisivat tulleet, ei kaikki olisi millään mahtuneet istumaan ja asuntomme olisi ollut kuin tulikuuma sauna sen jälkeen. Pojat olivat kumminkin tyytyväisiä vierasmäärään ja esimerkiksi kummit, joista paikalle ei päässyt kuin yksi Niilon kummeista tulevat kuulemma lähiaikoina käymään.TEEMA
Mitään varsinaista teemaa meillä ei ollut, mutta jos teeman nimeäisin niin teema olisi ollut hieman sitä sun tätä lasten makuun. Niilo nimittäin sai valita kaiken tarjoiluun ja muuhun, paitsi tarjottavaan liittyen ja poika olikin todella iloinen kun sai itse kaupassa osoitella juuri niitä astioita, jotka halusi synttäreilleen. Tuloksena olikin sitten pinkki-valko raidalliset pillit, spiderman mukit, kahvikupeissa erilainen värivalikoima, cars pöytäliina, cars lautaset, värikkäät ja pilkulliset ilmapallot, sekä vihreät servietit. Ei voi siis sanoa, etteikö tarjoilupöytä olisi ainakin näyttänyt synttärisankarilta.

Odotan vielä niitä syntymäpäiviä kun saan järjestää kunnon teemasynttärit, mutta toisaalta, mihinkäs sitä kovin tarkkaa teemaa tarvitaan kunhan synttärisankarilla, sekä vierailla on hauskaa.MAKEAT TARJOTTAVAT
Viime vuonna jäätelöbaari idea oli sen verran onnistunut ja vieraat pitivät siitä niin paljon, että sama idea tuli tänäkin vuonna mieleen heti kun aloin suunnittelemaan syntymäpäiviä. Harvempi vieras enää nykyisin tahtoo mitään kermakakkua syödä, varsinkaan mahdollisesti kuumana kesäpäivänä ja siksi jäätelö tuntui omasta mielestäni huomattavasti luontevammalta tarjottavalta.
Tänä vuonnakin teimme siis yhteistyötä 3 kaverin jäätelötehtaan kanssa ja saimme heiltä juhliimme kolmessa eri maussa pieniä jäätelöpikareita. Makuina oli mustikka-kardemumma, vadelma-valkosuklaa ja mansikka-vanilja. Juuri sopivat siis lastenjuhlien mauiksi ja koska maut olivat sen verran erilaisia, löytyi jokaiselle vieraalle sopiva maku. 3 kaveriahan on suomalainen kolmen kaveruksen perustama jäätelötehdas Helsingissä ja tehdas on toiminut jo neljä vuotta. 3 kaverin jäätelöt on valmistettu mahdollisimman pitkälle suomalaisista raaka-aineista eikä keinotekoisia maku-, väri- tai aromiaineita käytetä niissä. Mikä olisikaan siis parempi tarjottava lastensynttäreille?
Leevikin sai elämänsä ensimäistä kertaa jäätelöä ja hyvin tunti mansikka-vanilja maistuvan pojalle.
Muutkin vieraat pitivät jäätelöistä ja varsinkin pikareiden koosta sillä yksi pikarillinen oli juuri sopivasti vierasta kohden eikä siitä tullut makean ähkyä. Plussaa oli myös se, että jäätelöt olivat vähälaktoosisia eli ne sopivat kaikilla vieraille. Jos et jostain syystä ole vielä maistanut 3 kaverin jäätelöitä niin suosittelen ehdottomasti kokeilemaan.
Muuna makeana tarjottavana oli vain keksejä, välipalapatukoita sekä jäätelökakku eikä muuta makeaa edes kaivattu. Tällä kertaa ei siis onneksi tullut liioiteltua makean kanssa.


KAKKU
Tänä vuonna ei siis tosiaan tullut ollenkaan perinteistä kakkua ja repäisinkin tekemällä itse jäätelökakun. Ikinä ennen en ole siis tehnyt jäätelökakkua ja tavallisen kakunkin vain kerran elämässäni (sen oli kyllä näköinenkin kyseinen kakku että ihan itse olin tehnyt...). Juustokakkuja sen sijaan ollaan tehty jonkun verran ja ne onnistuvatkin ihan hyvin.
Hieman haastavuutta tämän jäätelökakun teossa lisäsi se, että ostin jäätelöksi viiden litran astian, josta sitten muotoilin yllä näkyvän auton rungon. Makuna jäätelössä oli banaani-kinuski. Ikkunoiksi, renkaiksi, lampuiksi ja lavan reunoiksi käytimme erilaisia keksejä jotka Niilo sai valita kaupassa muutamista eri vaihtoehdoista. Hiekkana sekä lavalla, että pohjassa on keksimurusia. Kyydissä olevat karkit ovat Minion karkkeja, mutta se suunnitelma ei ihan toiminut kun Minionit eivät tahtoneet oikein pysyä pystyssä... Taisi siis olla kova vauhti kun kyytiläisetkin kaatuivat..
Kokonaisuudessaan olin tuohon jäätelökakkuun hyvin tyytyväinen ja uskoisin että jatkossakin uskallan tehdä jäätelökakkuja.

SUOLAISET TARJOTTAVAT
Suolaisia tarjottavia mietin vaikka kuinka pitkään ja kyselin jopa Facebookin ryhmissä neuvoja mitä tekisin. Kaupassa iski kumminkin valinnan vaikeus ja aloin jahkailemaan, että riittääkö aika sittenkään tai jaksanko tehdä mitään erikoista. Lopulta suolaisena tarjottavana olikin coctailpiirakoita + munavoita, kahta erilaista patonkia, paprika- sekä sweet popcorneja, sekä sipsiä. Suolaista tarjottavaa jäi kyllä yli ihan mielettömästi sillä taisin hieman liioitella tarjottavan määrän kanssa... Mutta olipahan ainakin illaksi syötävää kun vieraat olivat lähteneet.
Josko vielä joku vuosi uskaltautuisin tekemään jotain hieman erilaistakin tarjottavaa suolaisessa muodossa...

Kokonaisuudessaan synttärit olivat todella onnistuneet ja itse ainakin olin tyytyväinen niihin. Onneksi kumminkin seuraavat synttärit ovat vasta joulukuussa, joten saan rauhassa toipua järjestelyistä sekä stressistä.

Toteutettu yhteistyössä 3 kaverin kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)