keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Synttärisuunnitelmia.


Kuvat aiemmilta syntymäpäiväjuhlilta.

Enää vajaa pari viikkoa siihen kun meillä on tuplasynttärit. Juhlimme nimittäin Niilon 3-vuotis syntymäpäiviä, sekä Leevin 1-vuotis syntymäpäiviä. On ensimäinen kerta kun järjestämme syntymäpäivät samaa aikaan ja siksi hieman jännittääkin jo etukäteen se, että miten saamme kaikki vieraat mahtumaan meille ja se, miten osaan arvioida tarjottavien määrän oikein. Tai, olemmehan me järjestäneet aiemmin Eemilin syntymäpäivät ja Veetin ristiäiset yhdistetysti mutta tällöin meillä ei ollut esimerkiksi tilaongelmaa kun juhlat järjestettiin luontevasti seurakunnan tiloissa.

Ensimäinen ongelma iski jo varsinaista juhlapäivän päivämäärää iskiessä sillä kun molemat pojat ovat syntyneet juhannuksena, piti miettiä että milloin juhlat oikein järjestetään niin että mahdollisimman moni pääsee mukaan. Juhlat piti myös järjestää niin, että J on kesälomalla samaan aikaan jotta järjestelyt sujuisivat mahdollisimman vaivattomasti ilman työvuorojen kanssa sähläämistä. Lopulta päätimme, että juhlat ovat vajaa kaksi viikkoa ennen varsinaista syntymäpäivää ja ainakin tällä hetkellä valinta tuntuu fiksulta.


Onnekseni juhlat eivät kumminkaan ole vielä kaverisynttärit ja näin ollen pääsemme helpommalla kun kestittävänä on ainoastaan lähisuku, sekä kummit. Tai ne, jotka pääsevät paikalle ilmestymään. Kaksi kaveriani kutsuin kylläkin lapsineen, jotta pojilla olisi edes hieman leikkiseuraa, mutta se jää nähtäväksi pääseekö kumpikaan heistä paikalle.

Tarjoulut tuottavat myös hieman harmaita hiuksia, sillä olen todella huono keksimään suolaisia tarjottavia. Ne ovat lähes aina samoja coctailpiirakoita, munavoita ja patonkia. Välillä olisi kumminkin kiva saada hieman vaihtelua ruokiin ja pitääkin siis varmaan kysellä vinkkejä joltakulta tutulta että mitä tekisi. Jos vaikka samalla saisi leivonta-apua joltakulta.. Vinkvink siis paikalle tulevat vieraat..
Todennäköisesti käännyn taas tuttujen ja turvallisten suolaisten tarjottavien puoleen, mutta jos vaikka joku vuosi pääsisin yllättämään vieraat erilaisilla tarjoiluilla..


Makean tarjottavan puoli ei sen sijaan tuota ongelmia tänäkään vuonna. Enkä muuten keksi vuotta milloin se edes olisi aiheuttanut ongelmia, koska jotenkin makeaa tarjottavaa on ollut huomattavasti helpompi keksiä kuin suolaista. Viime vuonna Niilon 2-vuotis juhlillemme saimme yhteistyön 3 kaverin jäätelötehtaan kanssa ja onnekseni yhteistyö onnistuu tänäkin vuonna. Viime vuoden tavoin tänäkin vuonna olisi tarkoitus tehdä jäätelöbaari ja skipata täytekakun hankinta kokonaan. Jos helteet nimittäin ovat yhtään samanlaiset kuin viime vuonna, en edes usko että kovinkaan monelle maistuisi raskas täytekakku.
Tarjottavaa löytyy myös Saksan tilauksestani jonka tein ja näin ollen osa tarjottavista onkin hankittu jo suhteellisen hyvissä ajoin.

Nyt olisikin vielä suunnitelmissa hankkia tarvittavat välineet jäätelöbaariin ja tarvittavat lisukkeet jäätelöille kaveriksi, kunhan vain ensin päättäisin mitä tarjoamme jäätelön lisukkeena. Onneksi tässä on vielä tämä vajaa kaksi viikkoa aikaa hankkia ja suunnitella kaikki tarpeellinen, joten enköhän selviä näistäkin juhlista kunnialla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)