tiistai 7. kesäkuuta 2016

Nuorimmaisten hammaslääkärit.


Tänään oli heti aamusta Niilon ja Leevin hammaslääkärit ja saimmekin olla onnellisia kun molempien ajat saatiin heti peräkkäin. Lisäksi J on vielä kesälomallakin, joten kummankaan meistä ei tarvinnut ottaa ylimääräistä vapaata hammaslääkäriin menemisen vuoksi.
Hieman meinasi vain vetää kuulemma aikataulu tiukaksi sillä J ei meinannut alkuun löytää oikeaan paikkaan, mutta onneksi hän kerkesi kumminkin ensimäiselle ajalle juuri sopivasti ja tässä vaiheessa olikin onni, että ajat olivat peräkkäin sillä pieni myöhästyminen ekalta ajalta ei olisi näin ollen vaikuttanut keneenkään muuhun.

Ensin oli Leevin aika ja hammaslääkäri totesi pojan hampaiden olevan todella hyvässä kunnossa. Leevillä on alhaalla jo kaksi hammasta, ylhäällä kaksi hammasta ja ylös on tulossa kovaa vauhtia kaksi hammasta lisää. Ei siis mikään ihmekään, että Leevi on ollut hieman tavallista kiukkuisempi lähipäivinä.. Onneksi hampaidentekokin on jälleen vain yksi vaihe lapsen kasvussa ja pahimmat kiukut saa rauhoittumaan Panadolin avulla, eli eiköhän tämä hampaiden tulo kestetä ihan hyvin.
Enemmän ongelmia on aiheuttanut Leevin jatkuva pureminen sillä poika on vähän väliä puremassa varpaita, tai mikä vielä pahempaa, puree imetettäessä. Toivoa sopii, että pureminen imetyksen aikana hieman vähenisi sillä ei tunnu järin mukavalta kun poika iskee hampaat lukkoon...
Hammaslääkäristä tuli myös kehoitus lopettaa maidon juottaminen janojuomana, eli maitoa ainoastaan ruokailuiden yhteydessä ja kehoitus aloittaa xylitoltuotteet. Yöimetyksestä ei olla kumminkaan ihan vielä luopumassa ja poika saa maitoa muulloinkin imetyksen muodossa kuin ruokajuomana. Ei ne hampaat siitä pilalle mene, vaikka maitoa saisi muulloinkin. Kunhan hampaiden pesu siis kuuluu normaali rutiineihin, eli pelkkä maito ei niitä hampaita tuhoa kun imetys ei kumminkaan jatku loputtomiin varsinkaan öisin...


Niiloa taasen oli hieman kuulemma jännittänyt hammaslääkärin huoneessa, varsinkin kun pojan piti mennä makuulleen hammaslääkärin tuoliin. Onneksi poika antoi hammaslääkärin kumminkin tutkia hampaansa rauhassa ja hampaat olivatkin hyvässä kunnossa yhtä ihan minimaalista reiän alkua lukuunottamatta. Saatiinkin hammaslääkäristä kehoitus ettei Niilo itse pesisi enää hampaitaan vaan joko minä tai J pesisi ne joka kerralla. Saa vain nähdä mitä siitä tulee sillä tähän saakka Niilo on saanut ihan hirveän hepulin jos hampaita yrittää pestä kukaan muu kuin herra itse. Ja jottei kukaan nyt saisi väärää kuvaa, niin kyllä, ollaan pesty Niilon hampaat sen jälkeen kun poika on ne itse pessyt mutta kovin perusteellista toimenpidettä ei ole me vanhemmat pystytty tekemään kun Niilo huutaa ja rimpuilee. Nyt siis yritetäänkin entistä enemmän totuttaa poikaa siihen, että hampaat pesee aikuinen.
Mitään toimenpiteitä ei tuo pieni reiänalku aiheuta sillä sen voi kuulemma saada pois ihan vaan tarkalla hampaidenpesulla. Niin pieni reiänalku on siis kyseessä ja nyt toivotaankin ettei se pääse suurenemaan.

Hammaslääkäri reissun kruunasi Niilon mielestä selkeästi se, kun poika sai valita itselleen ja Leeville uudet hammasharjat sekä tarrat. Leeville Niilo valitsi vaaleanpunaisen hammasharjan ja itselleen sinisen. Seuraavat hammaslääkärit pojilla onkin sitten parin vuoden päästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)