perjantai 17. kesäkuuta 2016

Retki Taivaskalliolle!


Toissapäivänä meillä oli retkipäivä sillä työpäiväni oli tavallista lyhyempi ja jo edellisenä päivänä mietimme kovasti, että mihin suuntaisimme poikien kanssa. J onkin keksinyt uuden tavan löytää uusia leikkipuistoja ja leikkipuisto oli tälläkin kertaa tarkoituksena löytää uudelta alueelta, mutta sen sijaan löysimmekin jotain paljon erilaisempaa.
J siis hyvin usein avaa Google Mapsin siltä alueelta jonne olemme muutenkin suuntaamassa, tai missä juuri sillä hetkellä olemme, ottaa esille taivasnäkymän (tai sen, mistä näkee maaston kuvan ylhäältä päin kuvattuna) ja alkaa katsella mitä lähistöllä on. Todennäköisesti tätä harrastavat muutkin, mutta meidän perheessämme kyseistä keinoa on alettu käyttää vasta tänä kesänä ja sen avulla onkin löytynyt mahtavia paikkoja. Jokatapauksessa katselimme, että yhdessä kohtaa karttaa näkymä oli kummallinen ja kun Googletimme Taivaskallio nimistä paikkaa enemmän niin totesimme sen olevan sotahistoriallisesti vanha, sekä tärkeä paikka. Miksi emme siis matkustaisi sinne katsomaan tykkejä ja sitä, millainen paikka on kyseessä.


Taivaskalliolle johti todella pitkä, sekä jyrkkä mäki joka kävi enemmän kuin hyvin kuntoilusta. Varsinkin toissapäiväisessä helteessä, mutta se ei näyttänyt poikien vauhtia hidastavan alkuunsakkaan. Päin vastoin pojat olivat innoissaan jatkamassa matkaa eteenpäin jotta näkisivät mitä mäen yläpuolella on.Eihän tuo Taivaskallio mitenkään jättimäisen suuri paikka ollut, mutta ainakin meidän pojille sieltä löytyi juuri sopivasti tutkailtavaa. Yksi paikalleen jätetty tykkikin herätti pojissa todella paljon mielenkiintoa ja sitä tutkittiin ahkerasti. Samoin kun pojat kiipeilivät noiden suojien seinustoilla, joita ainakin itse epäilen joksikin kopperoiksi tykeille. Onhan paikkaa käytetty ilmatorjuntaan vuosina 1939-1944. Taivaskalliosta löytyy muuten juttua Wikipediastakin jos joku haluaa käydä tutustumassa.

Oli ehkä hieman kummallista löytää tuollainen paikka keskeltä Helsinkiä sillä Taivaskalliolta näki myös hyvin pitkälle ja tajusimme pois lähtiessämme, että tuolta on Käpylän asemalle ihan maksimissaan 200 metriä alamäkeen päin kuljettuna. Ei siis paha matka tutkimaan hieman sotahistoriallista paikkaa.. Itse en siis osannut pahemmin kertoa mitään sotahistoriasta pojille, mutta paikka muuten miellytti poikia. Samalla sain kerrottua sen vähän mitä osasin kertoa ja onneksi Googlesta pystyi tarkastamaan ne vastaukset lasten kysymyksiin, joihin en itse osannut vastata.


Käymme Taivaskalliolla varmasti vielä uudelleenkin tänä kesänä sillä vaikka matkaan meni noin tunti, niin ei se loppujen lopuksi paha matka ollut. Varsinkaan nyt kun tietää että paikalle pääsee ihan viereen junallakin. Tuolloin toissapäivänä oma reissupäivämme jatkui tämän jälkeen vielä toiseenkin kohteeseen, mutta siitä kirjoitan erillisen postauksen.

Onko joku lukijoista käynyt Taivaskalliolla?

2 kommenttia:

  1. En ole käynyt, mutta nuo kuvat on niin ihania! Tänne ruudun taa asti aistii lasten ilon.

    VastaaPoista

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)