keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Asuntopostaus osa 3. Nukkumahuone

Alkuun isommilla pojilla oli omat huoneensa ja alkuun homma toimikin ihan kohtuullisen hyvin. Jossain vaiheessa minulla ja J:llä meni kumminkin hermot, kun kumpikaan ei enää suostunut siivoamaan omia sotkujaan ja molemat syyttelivät vain toisiaan huoneidensa sotkuista. Tuli siis aika lausua uhkaus, että jos huoneet eivät siistiydy, siirtyvät pojat samaan huoneeseen nukkumaan. No eihän ne huoneet mitään siistiytyneet, ihan turhaan edes toivoin sellaista, mutta uhkaus tuli toteutettua ja vielä saman päivän aikana molemat isommista pojista siirtyi samaan huoneeseen nukkumaan.


Heti ovesta sisään astuessaan näkee molempien poikien sängyt. Eemilillä on pienempi sänky ja Veetin sänky on oikeastaan parivuodesohva. Nyt joku varmaan miettii, että miksi ihmeessä yksi lapsistamme nukkuu sohvalla? Alunperin tuon sohvan ei pitänytkään olla edes mikään pidempiaikainen ratkaisu, vaan täysin väliaikainen. Kun tuo sohva meni Veetin sängyksi, siirtyi Veetin sänky Niilolle kun minulla ja J:llä meni hermot siihen, että sängyn pohjasäleikkö tiputettiin useamman kerran päivässä ja säleikkö meni tämän pelleilyn ansiosta jopa osittain rikki. Uusi sänky laitettiin siis hankintalistalle, mutta kävikin niin että Veeti itseasiassa tykästyi tuohon tuplaleveään sänkyynsä. Nyt Veeti ei kuulemma enää tahdo tavallista sänkyä, vaikka uusi sänky kylläkin on edelleen hankintalistalla, ei vain niin kiireisenä.
Sängyt eivät muuten kuvasta poiketen yleensä ole pedattuja, sillä Eemil valtaa oman sänkynsä pehmoleluilla ja Veeti taasen kirjoilla. Joten jos ei siis halua aamuisin kuluttaa aikaa täysin hukkaan ensin sänkyjä tyhjentämällä, on helpompi jättää sängyt vain petaamatta.


Ovelta kun katsoo oikealle näkee pienen kirjahyllyn, sekä seinässä olevan hyllykön jossa roikkuu pehmoleluja. Pehmolelut eivät nimittäin tosiaankaan kaikki mahdu Eemilin sängynaluslaatikoihin, joten ollaan nosteltu osa pehmoleluista ylös "piiloon" vuorotellen. Yleensä Eemil kumminkin tahtoo unilelunsa juurikin tuolta hyllyltä, sillä jos minä nostan pehmolelut hyllyyn, tulee sinne ne kaikkein tärkeimmät ja muistorikkaimmat pehmolelut. Kuvanotto hetkellä hyllyssä taitaa kumminkin olla ihan Eemilin valitsemat pehmot.


Tässä vielä sama hyllykombo edestä päin kuvattuna. Kirjahyllyn päällä ei kylläkään ole normaalisti tuollaista pinoa sekalaista tavaraa, vaan nuo odottelivat hyllyn päällä että pääsevät myytävien tavaroiden pinoon. Vielä kun jaksaisin ne myytävät oikeasti kuvatakin myyntiin...


Veetin sängyn puoleisella seinällä on seinähylly, jossa on hieman sekalaista tavaraa niinkuin esimerkiksi Eemilin tarhakuva, Eemilin vauvakirja, joku puinen lelu, kaksi taulua ja ikivanhat Disneyn kirjat, joita haluaisin varjella mahdollisimman pitkään rikki menemiseltä. Kaksi kirjoista on nimittäin jo valmiiksi hieman kärsineitä ja siksi en haluaisi niiden menevän rikki enempää. Olen nimittäin itsekin lukenut kyseistä kirjasarjaa lapsena.


Myös tässä huoneessa on se huono puoli mitä inhoan. Vaatekaapit osuvat juuri huoneen oven taakse ja yleensä ovet pääsevätkin kolisemaan kun esimerkiksi Eemil on hakemassa vaatteitaan ja Veetillä olisi jotakin asiaa veljelleen. Tässä huoneessa säilytetään siis Eemilin vaatteita, sillä tuntui kaikkein luonnollisimmalta jättää pojan vaatteet tähän huoneeseen vaikka molemat isommat pojat siirtyivätkin nukkumaan sinne yhdessä. Tankokaapin ovi oli kolissut alas mystisesti risteilymme aikana ja nyt tankokaappi onkin siis toistaiseksi tyylikkäästi ilman ovea siihen saakka, kunnes huoltoyhtiö tulee sen joskus korjaamaan. (Tässä taas nähdään kuinka hyödyllisiä vuokrankorotukset ovat kun asunto hajoaa käsiin ja mitään vastinetta ei tunnuta saavan vuokrankorotuksille...)

Tässä olikin siis poikien nukkumahuone. Seuraavaksi olisi vuorossa leikkimishuone.

1 kommentti:

  1. Muistan tuon tunteen jatkuvien vuokrankorotusten suhteen. Aina vaan hinnat nousi ja kuitenkin tuntui, että millekään ei oikeastaan tehty mitään. Osin tuonkin takia vuokralta pois lähteminen tuntui monin tavoin "pääsemiseltä".

    VastaaPoista

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)