perjantai 22. huhtikuuta 2016

Päivähoitoasiat kunnossa!


Tänä aamuna meno oli juuri noin hulvatonta kuin mitä kuva antaa ymmärtääkin. Ainoa joka oli heti aamusta innoissaan, oli Niilo. Eilisen päivähoito-paniikki-valitusvirren jälkeen asiat alkoivat nimittäin kuin taikaiskusta järjestyä ja keikan jälkeen sainkin huomata puhelimessani iloisen viestin, että minua oltiin tavoiteltu päivähoitopaikan tiimoilta. Onnekseni päiväkodin johtaja vastasi puhelimeensa vielä, vaikka kello oli silloin jo vähän päälle neljä ja saimme tietää, että kaikille lapsille oli tarjolla päiväkotipaikka 2.5 alkaen.

Päiväkodit eivät ole ihan asunnon vierestä, eivätkä luonnollisesti ne ensimäiset vaihtoehdot, mutta onnekseni päiväkodit eivät ole kaukanakaan. Monikossa puhun sen vuoksi, että Eemil menee Leevin kanssa samaan päiväkotiin ja Niilo menee Veetin kanssa samaan päiväkotiin. Onnekseni näillä päiväkodeilla ei ole myöskään kuin 700 metriä välimatkaa, eli ihan loistava juttu.
Päiväkodit eivät kylläkään ole kuin viiteen saakka auki, mutta tämäkin ongelma on ratkaistu sillä että hieman sumplimme työpaikkani kanssa keikkojani uusiksi niin että pääsen viimeistään neljältä joka päivä töistä. J:n vapaapäivinä voin kumminkin ottaa satunnaista lisäkeikkaa niin että voin olla myöhempään. Mutta ei tarvitse siis stressata aiemmasta hoitoajan loppumisestakaan enää.

Hieman jännitystä aiheuttaa kumminkin se, että elokuussa Eemil vaihtaa hoitopaikkaa kun esikoulu alkaa toisessa päivähoidossa, mutta samalla yritetään saada muitakin perheemme poikia samaan päiväkotiin. Tämä taasen helpottaisi entisestään matkoja päiväkotiin ja sieltä kotiin päivän päätteeksi ja onneksi tuohonkin on vielä hieman aikaa, joten turha sitä stressata juuri nyt.


Niin ja miksi kuvassa Eemil, sekä Veeti ovat noin myrtsin näköisiä? Aamusta oli hieman erilaista menoa tällä kertaa sillä lähdimme hyvin pian heräämisen, sekä aamutoimien jälkeen tutustumaan päiväkoteihin. Eemil kävi jopa vähän jo leikkimässä uusien kavereidensa kanssa pihalla, eikä Leevi vierastanut ainakaan nyt hoitotätejä ollenkaan. Niilo ja Veeti taasen rakastuivat oman päiväkotinsa leluihin jo nyt heti tutustumiskäynnillä ja matkalla kotiin Veeti kyselikin jo, että milloin pääsee leikkimään näillä leluilla. Eiköhän nuo lapset siis viihdy päiväkodeissaan hyvin.

Ensi viikolla olisikin siis edessä kamalan paperinivaskan täyttäminen kun jokaiselle lapselle on oma nippu täytettäviä papereita ja kaupassakin pitää käydä ostamassa läjä tavaraa mitä vielä puuttuu päivähoitoa ajatellen. Ensi viikolla on siis ohjelmassa ainakin hermojen menetystä sillä kaupoissa pyöriminen ei todellakaan kuulu lempihommiini. Varsinkaan neljän lapsen kanssa...

Nyt odotellaankin sitten jännityksellä miten poikien päivähoitoarki lähtee toimimaan ja ainakin toivon ettei pojat stressaa ihan kamalasti kun kyseessä on kumminkin iso muutos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)