perjantai 9. lokakuuta 2015

Väliaikatietoja muutoksesta.


Nyt on menossa viides päivä elämäntapa muutosta ja eilen kävin jo kärsimättömänä persoonana vaa'alla. Ei ilmeisesti olisi pitänyt, sillä ärsyynnyin ihan suunnattomasti kun huomasin painon nousseen hieman, varsinkin kun olin kuvitellut että paino laskisi suhteellisen nopeasti...
Olen tehnyt lähes kaiken ohjeiden mukaan, vaikka toissapäivänä hieman repsahdin ja söin muutaman suklaapalan. Olen lisännyt kasviksia ruokiini, syönyt noin 3-4 tunnin välein, vähentänyt sokeria, lopettanut ylimääräisen herkuttelun ym. ja silti paino vain nousee. Onneksi kaverini kumminkin lohdutti ajatuksella, että elimistöni nyt totuttelee uuteen ja säännöllisempään ruokailurytmiin ja sen vuoksi paino nousee alkuun hieman. Kuulemma nimittäin paino ei ole päässyt putoamaan epäsäännöllisen ja liian harvoin syömisen vuoksi ja nyt kun elimistö saakin yhtäkkiä enemmän ja parempaa energiaa niin paino nousee. Odotettavissa pitäisi kumminkin olla painon laskemista lähiaikoina tai ainakin parin viikon sisällä...

Maanantaina olisi seuraava punnituspäivä ja josko malttaisin jatkossa odottaa punnitusta maanantaihin koska kuulemma myöskään liian tiheästä vaa'alla käymisestä ei ole hyötyä. Mittanauhakin on vielä hankintalistalla, mutta kaverini lupasi katsella josko häneltä löytyisi yksi ylimääräinen.

Naposteluhimo on kova ja on ollut pakko yrittää koko ajan keksiä jotakin tekemistä jottei tulisi tarve napostella. Veikkaan nimittäin, että oma naposteluhimoni on ehkä enemmänkin tapa sillä joka kerta kun en tee jotakin, tulee tarve napostella. Kaupassa käydessäkin tekee hieman tiukkaa kävellä karkki- ja sipsihyllyjen ohi, mutta josko se siitä helpottaisi.
Aamupalan syönninkin suhteen pitää vielä tsempata sillä oltuani niin monta vuotta ilman aamupalaa, ei aamupalan syönti tunnu luonnolliselta. Onneksi kaverit ja tutut jakavat ohjeitaan ja tsemppaavat, eli eiköhän tästäkin tule ajan kuluessa jotakin...

Niin ja olen muuten nyt jo huomannut, sen että kun syön säännöllisemmin niin elimistö alkaa myös vaatimaan ravintoa sen noin neljän tai ihan viimeistään viiden tunnin kuluttua nälän tunteella. Eipähän pääse ruoka-ajat unohtumaan kun nälkä puskee ihan itsestään..

2 kommenttia:

  1. Paino voi just alussa nousta ja se lannistaa monet. Ajattele niin, et se on hyvä merkki. Kohta alkaa tippumaan. Napostelun himoon suosittelen alkuun vaikka isoa kulhoa pestyjä vihanneksia. Naposteluporkkanoita, kirsikkatomaatteja, kurkkua jne. Ja näitä voi herkkujen sijaan aluksi napsia niin paljon kuin sielu sietää. Vähitellen karkkien ja sipsien himo häviää ja vatsakin alkaa täyttyä vähemmästä :) tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsempeistä ja porkkanat, kurkut ja paprikat ovatkin olleet kovassa suosiossa nyt kun muusta naposteltavasti on vierottauduttava :)

      Poista

Kommentit ovat valvonnassani, eli älä säikähdä jos kommenttisi ei ilmesty heti. Se ilmestyy tarkastukseni jälkeen :)